BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Whistler Blackcomb

Reviews Whistler Blackcomb

92% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3702 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, goede mogelijkheden voor tochten, fantastische off-piste, geen vlakke stukken, kindvriendelijk, gezellige après-ski, erg sneeuwzeker en uitstekende variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Duur en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Whistler Blackcomb?


Beoordelingen van gebruikers

  • Broes
    Broes 16 februari 2017 · 21:35

    Ik onderschijf wat iedereen onder mij hier zegt; fantastisch! Zeker weten het allerbeste gebied wat ik ooit heb bezocht. Heerlijk brede geprepareerde pistes maar ook net zoveel mooie ongeprepareerde routes. Voor beginnende off-piste skiers zoals ik is het ook top om hier daarmee te kunnen oefenen omdat er veel beveiligd terrein is. Het gebied is wel schreeuwend duur maar maakt het met de huidige dollarkoers nog net waard. Aanrader!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast108
    Gast108 12 december 2016 · 21:37

    Super gebied, Heli ski is een must. Off-piste vanaf het dak van de wereld Een ervaring om nooit te vergeten. Zwarte en dubbel zwarte pistes. De alpen zijn er niks tegen.

    Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • MrSKi
    MrSKi 31 januari 2016 · 21:34

    Twee weken geweest in januari 2016. Geweldig gebied om te skiën/boarden. Binnen de grenzen van het gebied mag je overal komen, dit is in Europa anders. Whistler Mountain biedt heel veel offpiste mogelijkheden, Blackcomb Mountain iets minder. Snelle stoeltjes liften en er zijn alleen op de gletsjers enkele sleepjes. Pistes zijn uitdagend van blauw tot dubbel zwart. Ze prepareren veel pistes die je dagelijks op de speciale Whistler app. kunt vinden incl. het laatste weerbericht, temperatuur etc. Super vriendelijke bediening bij de liften en restaurants. Zeer beperkte hutjes maar wel enkele restaurants. Kwaliteit van het eten is hoog met veel keuzes. Er valt veel sneeuw maar omdat het dorp laag ligt en redelijk dicht bij de kust kan je last hebben van mist of regen. De weekeinden zijn druk ivm mensen uit Vancouver of uit Amerika. Bij de liften geen gedrang maar netjes op elkaar wachten en 'ritsen'. Aan het einde van de dag op de lagere pistes wordt je snelheid in de gaten gehouden. Racegedrag wordt beloont met het innemen van je liftpas. Whistler zelf is levendig met veel restaurantjes, pubs en winkels. Lijkt op Disney voor volwassenen met veel vrolijke lampjes. Gebrek aan gratis WiFi is er niet, je kunt bijna overal wel gratis internetten. Kortom .... absoluut de moeite waard om eens te bezoeken.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jim
    Jim 12 februari 2012 · 03:37

    Goed skigebied lekker brede pistes, van alles wat wel wat vlakke stukken. Toen wij er waren was er maar 1 dag poeder dat was wel heerlijke poeder, maar voor de rest lekker geskied. Let wel op dat je boven blijft skiën, het dal is namelijk maar 660 meter dus daar vriest het niet heel vaak. het is heel uitgebreid het is niet zo heel druk toen wij er waren en wat een aardige mensen bij de liften en er is op elke piste wel een mountain guide die je helpt of die EHBO verleent

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Pieter
    Pieter 28 maart 2011 · 15:20

    Net even alle beoordelingen doorgelezen en alles war er staat klopt. Ben net terug naruim een week in Whistler te zijn geweest. Heb daar elke dag kunnen poederen... Zelf een paar dagen een First Track ticket gekocht = 7.00 AM naar boven (max voor 600 personen), gratis ontbijt buffet en daarna als eerste de poeder in... Voor mij geen Alpen meer..

    Met vrienden Snowboarder
  • Anoniem
    Anoniem 29 maart 2010 · 21:53

    Waarom naar Whistler? Whistler is een groot en afwisselend skigebied: veel brede carvepistes door de bosrijke heuvels, smalle steile ongeprepareerde stroken (glades) tussen de bomen door en dan nog de ongeprepareerde routes (bowls) boven de boomgrens (dubbelzwart!)waar je je hart kunt ophalen, zeker als er weer een verse dump is geweest! De sneeuwkwaliteit is doorgaans beter dan in de Alpen, omdat er veel vaker depressies over het gebied heentrekken. Een dagje heliski?of snowcatski?is de slagroom op de taart voor de off piste liefhebber! Daarnaast zijn de Canadezen een uiterst vriendelijk volk met manieren: niemand dringt voor bij de lift, iedereen ritst netjes voor zover nodig, want eigenlijk zijn er nauwelijks rijtjes bij de liften. Een topskigebied!!!

  • Anoniem
    Anoniem 16 januari 2010 · 11:01

    Afgelopen jaar in Maart geweest. Heerlijk gebied om lekker naar beneden te glijden. Aardige mensen bij en in de liften. Iedereen vind het leuk om een praatje met je te maken. Stond 1 keer een lift 15 min stil. Meteen bonnetjes voor gratis eten gekregen. Liften zijn snel en als je eenmaal boven bent kan je ontzettend lang naar beneden skieen. Ik had een supergoed hotel met een eigen keukentje. Zelf koken is geen aanrader, aangezien de supermarkt bijna net zo duur is als dat je ergens gaat eten. Wat handiger en een stuk gezelliger is. Overal verwarmde straten waardoor je dus zeer gemakkelijk overal kan lopen. Als ik het geld nog een keer heb, ga ik zeker weer terug. Een aanrader is om 1 of 2 weken langer in Canada te blijven waardoor je ook het prachtige land nog een beetje kan verkennen. Vancouver is een mooie, grote en gezellige stad. Ijshockey is de volkssport nr1 en is ook een aanrader om eens te bezoeken. Dus als je het combineert is het zeker goed te betalen. En het skieen is vele malen beter en relaxter dan in Oostenrijk en of Frankrijk.

  • Anoniem
    Anoniem 3 januari 2010 · 23:09

    Ik kom al jaren in whistler en vind het geweldig het is echt iets waar je elk jaar weer naar uit kijkt! Het is echt een aanrader voor mensen die echt van skie?houden!!!!! De mensen zijn super en als je ergens gezellig wat wil drinken zijn merlins en dusty's echt heel erg leuk om naar toe te gaan!! Ik wil echt nergens anders meer heen!!! Gewoon doen!!! Groetjes stephanie

  • Anoniem
    Anoniem 8 december 2009 · 03:00

    Na 7 jaar skien op WB is mijn mening niet meer objectief te noemen. Het is moeilijk uit te leggen wat er zo anders is aan skien in Europa. Dat moet je ervaren. Doet mij goed als mensen zeggen \"skien in Canada is anders, kan het niet uitleggen, dat moet je zelf ervaren hebben\" en zo is het maar net ! Ga je op skivakantie voor het lallen in de bar tijdens de apres-ski of om van terras naar terras te skien, blijf dan vooral lekker in Oostenrijk, wil je gewoon de hele dag \"cruisen\",\"raggen\" of \"off-piste\", op een verantwoorde manier dan wel, dan moet je zeker een keer naar WB komen. Niet goedkoop, zeker door vliegticket, weekpas voor skilift is vergelijkbaar met een groot skigebied in Alpen. Regelmatig super aanbiedingen: deze winter kids ski free, bij aankoop van volwassen skipas, krijgt kind skipas gratis. Het eten op de berg is van goede kwaliteit, ruime keus en voor een schappelijke prijs, dikke sappige hamburger met frites voor 6 euro, of soep en sandwich voor 6 euro, is toch niet extreem duur. Een tafel met gedekt linnen en bediening kan ook of je kan je brood meenemen of je bak noodles opwarmen, overal staan magnetrons vrij te gebruiken. Alleen in de hele kleine hutten willen ze geen meegebrachte lunchpakketjes. Skigebied heeft voor ieder wat wils, makkelijke hellingen tot zeer moeilijk. Mooie is dat je boven aan de lift nooit voor verrassingen komt te staan, ten eerste staat alles heel goed bewegwijzerd, ten tweede is er altijd een escape-route. Kinderskischool is pittig geprijsd, maar wel heel erg goed. Kleine groepen, gesplitst op niveau en op leeftijd en max. 5 kids bij kinderen tot 7 jaar, daarna max. 8 per groep. En komt het zo uit dat er maar 2 kids in die groep zitten, dan is dat zo en wordt het niet met hoger of lager niveau samengevoegd. Tijdens de voorjaarsvakantie bijna prive-les, kom daar eens om in Europa. Ander groot voordeel is dat de kids de hele dag op stap zijn, geen halen en brengen tussen de middag, dus pa en ma kunnen zich ook de hele dag uitleven !

  • Anoniem
    Anoniem 30 september 2009 · 12:56

    In januari 2009 met 2 vrienden Whistler bezocht. Een ware aanrader en niet te vergelijken met de Europese skigebieden. Veel en goede (poeder-)sneeuw. Schitterende pistes met als toppers de bowls en gladed trails. Apr?ski is wat mat en bestaat vooral uit het drinken van drankjes in grote bars met \'amerikaanse\' sportzenders op flatscreens die overal hangen. Jezelf voeden doe je met burgers of mexicaans eten. Prima, maar dit zijn niet de redenen om Whistler te bezoeken. Kortom: ik zou graag nog eens teruggaan, aangezien dit ? van mijn beste wintersportervaringen ooit is.

  • Richard
    Richard 15 maart 2007 · 21:15

    Ben afgelopen week in Whistler geweest en wat een verademing in vergelijk met Oostenrijk. De mensen zijn bijzonder aardig, iedereen maakt een praatje of wil je helpen op de piste. In de rij voor de lift gaat het invoegen keurig omstebeurt. Geweldige afdalingen, heel veel poeder, heel veel sneeuw, een echte aanrader!!

  • Ton
    Ton 30 januari 2007 · 15:52

    Net terug van een super vakantie. Het gebied is 1 grote afdaling , je kunt werkelijk overal naar beneden knallen. Mensen zijn er super aardig , niet alleen bij de liften maar in heel Whistler en omgeving. Ooit getwijfeld om er heen te gaan ??????...........gewoon doen!!!!

  • Ruud
    Ruud 14 januari 2007 · 06:31

    Laatste 2 weken van dec 06 geweest, super sneeuw, erg aardige mensen.Viel ons op dat met name de mensen bij de lift erg aardig waren in vergelijk met ervaringen in Frankrijk en Oostenrijk.Wij hadden het Marriot Residence Inn Hotel,kamer voorzien van keuken, ontbijt inclusief, ski in ski out helemaal top. Diverse activiteiten te doen buiten skien en boarden. Veel powder mogelijkheden. Vancouver leuk om even te bezoeken. Reis is goed te doen 10hr vliegen en 2,5hr vanaf Vancouver airport. Veel mensen hebben toch banden met NL via grootouders, kennissen of.... voor herhaling vatbaar groeten Ruud

  • William
    William 9 januari 2007 · 08:06

    Fantastische tijd gehad. Een gigantisch gebied met geweldige sneeuw (meters), moderne faciliteiten en onwijs aardige mensen. Een uurtje of twee ten noorden van Vancouver, waar je trouwens ook best leuk kunt skiën. Stukken beter als de Alpen.

  • Marjolein
    Marjolein 7 oktober 2006 · 19:24

    Het nadeel is dat je 10 uur in het vliegtuig moet zitten, maar het is het zeker waard. Leuk ski gebied, heel veel poedersneeuw, gezellige mensen bij de lift (wat in oostenrijk niet altijd het geval is), goede accomadaties en het eten is ook helemaal top. Wij hebben ook nog ge-heli-board en dat was helemaal super. Zeker een aanrader om ook te gaan doen.

>