Skiën in Marokko

Rogier op 16 januari 2010· 6 reacties

Ondanks dat ik letterlijk ‘in’ de sneeuw woon, reis ik graag rond om met mijn ski’s op andere bergen te skiën. Vandaag vertrek ik richting Marokko om daar in de Hoge Atlas te gaan toerskiën.

Marrakech
We vliegen vanaf Lyon richting Marrakech. De temperatuur en cultuurschok zal ongetwijfeld groot zijn. Afgelopen week vroor het dat het kraakte hier in de Zuid Franse Alpen. In Marrakech zal het lekker warm zijn.

Omhoog
Zo snel mogelijk zullen we omhoog klimmen naar een berghut onder de Toubkal, de hoogste berg van Marokko. Daar willen we een paar verschillende toerskitochten gaan maken. We zullen dus een paar dagen in die berghut overnachten.

Weinig sneeuw
Het is moeilijk om te achterhalen hoe de sneeuw condities momenteel in Marokko zijn. Drie weken geleden, toen ik de hut reserveerden waren de condities ronduit slecht. Maar in de tussentijd heeft het, als het goed is, weer gesneeuwd. We zijn benieuwd, en de onzekerheid over de condities hoort natuurlijk wel een beetje bij het avontuur.

Verhalen en foto’s
Natuurlijk kunnen jullie volgende week mijn verhalen en foto’s verwachten, hier op wintersporters.nl.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik ben benieuwd!

Vet!

Me zus er op vakantie geweest afgelopen 3 weken en die had alleen maar sneeuw!

als ik wil zien of er sneeuw op de bergen ligt in marokko ga ik naar http://www.flashearth.com/ daar zie je dagelijkse satelietbeelden van de wereld.

welke gebergte is het beste?

Hi rogier, waar heb jij in marokko geskied, hoe was u ervaring, ik ga binnen kort naar marokko en ik wil skieen wat adviseer je mij? mounassibmounia@hotmail.com alvast bedankt

cool

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie