Nieuwe liften deel II

Rogier op 22 september 2010· 16 reacties

null

Mijn vorige bericht over nieuwe liften in 2010-2011 leverde veel reacties op. Het is duidelijk: heel veel gebieden investeren in nieuw, sneller en beter materiaal. Hier nog een tweede overzichtje van waar je in 2010-2011 nieuwe liften kunt verwachten komend seizoen! Met dank aan al jullie reacties.

Hypermodern
Het bekende Oostenrijkse gebied Sölden zijn ze bezig met de bouw van een moderne lift. Wat live te volgen is op de deze webcam. Maar ook in Ischgl hebben ze een naam hoog te houden als het om snelle, comfortabele en goede liften gaat. Dus het is niet raar dat dit gebied verder bouwt aan snellere en betere liften. De bouw van een nieuwe lift voor komend seizoen is op film vastgelegd. Mooi om te zien:

En kijk hier voor meer plaatjes van de bouw van deze lift.

Het is helemaal ‘hip’ om live beelden te verzorgen van de bouw van liften. Ook Ski Arena Wildkogel heeft een live beeld van de bouw van een nieuwe grote cabine-lift voor maar liefst 8 personen die skiërs en “rodelaars” omhoog brengt.

Kirchberg
In Kirchberg worden drie oude liften vervangen door twee supersnelle en krachtige liften. Waardoor de wachttijd behoorlijk verkort zal worden en iedereen in minder tijd meer kan skiën! Uitgebreide foto reportages van deze bouw en sloop zijn te vinden op dit forum.

null

Zillertal Arena
Het bij Nederlanders zeer populaire Zillertal Arena pakt groots uit dit jaar, met heel veel nieuwe projecten en liften. Liftenbanen worden verlengd, oude liften vervangen. Zoals de vierzitter Falschbachbahn welke wordt vervangen voor een moderne achtzitter. Ook in Königsleiten schuwen ze geen hyper moderne gebouwen, daar wordt een ultra moderne lift gebouwd met garage, kassa’s, skidepots en restaurants. Ik verwacht dat de meningen verschillen over de look van dit gebouw.

Schladming
In 2013 zal het Oostenrijkse Schladming gastheer zijn van het WK skiën, en daar zijn ze al hard mee bezig. Een futuristische dalstation „Planet Planai“, van maar liefst 26 miljoen Euro wordt momenteel gebouwd. In dit moderne gebouw komen winkels, restaurants en zeer belangrijk een snelle 8 persoonslift. Wat vinden jullie van de look van dit ‘station’?

null

Verder in de Steiermark
Schladming trekt met de bouw van zo’n duur dalstation alle aandacht naar zich toe, maar in de rest van het Steiermark gebeurt ook heel veel: een nieuwe acht-persoonslift op de Reiteralm, Riesneralm krijgt een zes-persoonlift, een nieuwe 8 persoonscabine lift die 2400 mensen per uur over 2,5 km kan vervoeren in het oude gebied van de Tauplitzalm.

Saalbach
Ik sluit het verhaal over Oostenrijk af met nieuwe liften in Saalbach. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang heeft afgelopen jaren ongeveer 200 miljoen euro geïnvesteerd in infrastructuur van het skigebied. Dit jaar komt er een nieuwe 8-persoons cabinelift die maar liefst 2800 wintersporters per uur vervoert…

null

Serre Chevalier
In het grote Zuid-Franse gebied Serre Chevalier is eindelijk de Vallons lift gebouwd. De grote vallei onder de Cucumelle (Fantastische off-piste spot) waar al een piste loopt is nu eindelijk snel te bereiken. Hierdoor is het een stuk logischer om hier te skiën en deze lift zal de drukte uit de andere delen van het gebied behoorlijk wegnemen. Een slimme investering als je het mij vraagt.

Pra Loup
Ook in Pra-Loup (Frankrijk) komt er een nieuwe lift, een lift die op top-snelheid maar liefst 3000 personen per uur kan vervoeren. Deze lift van zo’n 8 miljoen Euro wordt helemaal door de lokale en regionale overheid betaald.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

De parkeergarage bij Schladming blijft intact als ik het plaatje goed bekijk.

When life gets too complicated.... SKI

zoals ik het op het pistenpanorama van de Zillertal Arena zie, is de Dorfbahn een goede investering! ik ben twee jaar geleden in Gerlos geweest, en het was een crime om 's middags vanaf Gerlosplatte terug in Gerlos te komen: Eerst de Sonnwendkopfbahn, en daarna nog 2 hele langzame stoeltjesliften voordat je boven op de koenigsleitenspitze stond. die 2 kun je nu mooi omzeilen door naar het middenstation van de dorfbahn te skieen. het gebouw ziet er modern uit, maar zolang het maar stijl uitstraalt vind ik het niet misstaan.

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

dit zijn ook goede sites als het om liften gaat(liftmerken: doppelmayer,garaventa, poma, leitner en BMF enz): http://www.remontees-mecaniques.net/ http://www.seilbahntechnik.net/nl/start.htm http://www.bergbahnen.org/start.php http://www.sommerschi.com/forum/index.php http://www.alpinforum.com/forum/index.php p.s. wat ook leuk is om naar te kijken is naar pistenbully sites(merken: pistenbully, prinoth, leitner en formatic enz.), zoals: http://damage-dameuses.bbfr.net/ http://www.dameuses.com/ http://www.snow-groomer.com/index.php http://www.trakkemaskin.no/

voor de mensen die hier meer over willen weten.

@ FrankKlaasen

De Dorfbahn komt als nog niet hoog genoeg uit, waardoor je alsnog de Larmach of Konigsleiten 2000 nodig hebt om terug te komen in Gerlos! Erg jammer, maar blijkbaar is er niet genoeg plaats op de top.

Dat weet ik sneeuwzeker!❄️

er zal wel een logische reden aan ten grondslag liggen, maar het klinkt mij heel vreemd! rare keuze…

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

Weinig nieuwe liften in Italie zo te lezen. Of is dat het onderwerp voor deel 3? ;-)

@ Marco, als jij tips hebt hoe ik achter vernieuwingen in Italië kan komen hoor ik dat graag! (laat hier een reactie achter of mail naar rogier(at)wintersporters.nl)

Click. Click. Peace

ah thx voor de info,
deze gebieden zullen dus uit de lowbudget folders weg blijven of nog duurder worden. Meer sneeuw krijg je er helaas niet door. Goede snelle lift is natuurlijk prachtig vooral als er niemand is en er net een dump ligt

whoeha

Ik weet dat in Ortisei (st. Ulrich) in Val Gardena een nieuw treintje is gemaakt. Deze gaat aan de kant voor de aansluiting naar Santa Christina. Zit in de omgeving van Seceda.

Rogier, leuke deze updates! Zijn er sites (in het Duits of Frans) waarbij ze zulke ontwikkelingen bijhouden, want ik ben hier zeer geïnteresseerd in! Alvast bedankt!

@ron: dankjewel, is echt een goede site.
Ik kwam zelf ook nog op deze uit:
http://www.remontees-mecaniques.net/forums/index.php?showfor…

Ook echt heel goed!

@Rogier: Volgens mij heeft Ron al een mooi overzicht gegeven van nieuwe liften in Italie (en de rest van Europa). Mooi overzicht.

Inderdaad! Mooi overzicht, bedankt voor deze goede links!

Click. Click. Peace

Laax-Flims-Falera hebben voor volgend jaar zomer mooie plannen:

6!! nieuwe liften, vervangen 4 anderen:

http://alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=1169&am… (zie onderaan pagina voor kaartje).

Super om te zien dat veel andere Nederlanders deze ontwikkelingen ook volgen.

Hierbij een prachtige HD-videoreportage van de nieuwe lift in Serre Chevalier (Vallons DCL-6):
http://www.zapiks.fr/heliportage-serre-chevalier–1.html…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie