La Grave in beeld

Rogier op 08 oktober 2010· 19 reacties

null

La Grave is een heel bijzonder skigebied, eigenlijk is het geen skigebied maar één lift op een berg. Trouwe bezoekers van wintersporters.nl weten dat ik een zwak heb voor dit off-piste skigebied. La Grave is een ervaring die elke ervaren skiër een mee keer moet maken. Waarom? Dat wordt in onderstaande filmpje wel duidelijk

Alles is off-piste
In La Grave is alles off-piste. Er zijn twee hele kleine pistes om warm te skiën. Maar wie wil genieten van het echte La Grave moet door een deurtje heen met een duidelijk opschrift: ‘Haute Montange’'. Geen pistes dus. Maar wel een heleboel sneeuw, een verbluffend landschap en avontuur. Weet je niet zo goed wat je je daarbij moet voorstellen. Onderstaande filmpje geeft een heel aardig idee!

Zin om te gaan
Heb je zin om naar La Grave te gaan komende winter? Bedenk dan wel dat het inhuren van een gediplomeerde berggids een goed idee is in dit gebied. Een berggids brengt je op een veilige manier op de meest fantastische plekken in La Grave en behoed je voor gevaren als gletsjerspleten en lawines. In La Grave zijn verschillende gidsen actief (spreken allemaal Engels).

Meer informatie over wintersport in Frankrijk of over La Grave in het bijzonder.

Genoeg geschreven, geniet van onderstaande beelden:

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Echt niet iets voor mij. Ik ski zelf altijd lekker op een rustig tempo, nagenoeg altijd op de piste. Niet dat ik weinig kilometers maak en om 14:00 in de apre ski tenten sta maar ik ben toch meer van het recreatieve. Wat een mooie foto trouwens van die gondel!

@ Marco, het kan en mag natuurlijk ook een stuk rustiger dan op bovenstaande filmpje. De Vallons de La Meije zijn te vergelijken met een ongeprepareerde rode piste.

Click. Click. Peace

ik ben er stil van geworden, zou ik wel best eens willen proberen.
de pracht van de witte bergen, het roert met telkens
ik blijf aftellen naar volgende skireis en warm me op met naar wintersporters.nl te kijken

Ik had het filmpje al gezien en was gelijk stoked. Is inderdaad wel terrein voor de ‘ervaren’ freerider. Ik ga in januari eerst maar eens warm draaien in Flaine :-). En met een beetje geluk in de voorjaarsvakantie de Edelgries (Dachstein) doen :-) Voor de mensen die wel eens willen poederen en enigszins vlak terrein prefereren in Mellau (AUT) heb je een prachtige, zeer toegankelijke off-piste afdaling.

When life gets too complicated.... SKI

Gave film! Kippevel momentje!
@ Alex, probeer de les Cascades in één keer af te dalen, dan ben je wel warm ;)

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

@Tum staat genoteerd :-)

When life gets too complicated.... SKI

Echt een epic Filmpje, nog nooit met zoveel verwondering naar een skifilm gekeken, kippevel :)

Wow…wat een film. Onwijs boeiend met een stel goede shots. I.c.m. de muziek inderdaad kippenvel.

Vorig jaar zomer zijn mijn vriendin en ik de gletsjer op geweest van La Grave la meije (don’t forget the guide!) en heb me sindsdien afgevraagd hoe het er in de winter uit zou zien. Overigens super vet om gedaan te hebben.

@Alex, @Mud
Les Cascades is inderdaad een leuke om te doen, let bij het offpiste gaan wel op hier en daar een afgrond. 14km van piste/ pad in een stuk gaat je niet in de koude kleren zitten. Gelukkig kan je daarna bijkomen in de skibus naar Samoëns.

Verder kan ik de pistes bij Les Carroz aanraden. Lekker tussen de bomen. Hier kan je ook erg leuk naast de piste skiën overigens.

Bangelijk,ik ga ookwel eens off piste. Maar moet zeggen,zoals die mannen skieen kan maar 2% van allemaal. Ze zijn super goed. Begin volgend jaar ga ik ook trekken in de bergen. Kijk er in ieder geval naar uit.

Gewoonweg prachtig

@rogier Zit deze lift inbegrepen bij de skipas van les deux alpes? Ik moet mijn gebied voor dit seizoen nog kiezen en Vallons de La Meije lijkt mij wel wat. Ik kom een ongeprepareerde rode piste wel af maar het lijkt me dat het aan te raden is voor een weinig ervaren off piste skier om een gids mee te nemen? Hoeveel kost dat ongeveer?

Afgelopen winter ben ik op deze bijzondere plek geweest. Prachtig! Gelukkig hebben wij wel een iets andere route genomen dan de meneer in het filmpje. Onderweg kwamen we een vreselijk goede skiër tegen die er met zijn hond(gewoon meerennen) vanaf ging. Overigens zou ik, als snowboarder, er alleen nog een keer vanaf gaan met goede sneeuwcondities. Tussen de bomen zijn de uitgegraven sporen van skiërs bijna ondoenlijk.

@ Simon, ik zou zeker een gids nemen. Dit om twee redenen. Ten eerste zal een goede gids je de meest mooie plekken laten zien en je ook op de gletsjer meenemen (heel gaaf) en ten tweede zorgt een gids er ook voor dat je niet in gevaar komt. In La Grave is geen enkele rotspartijen, ravijn, of gletsjerspleet afgezet. Een gids betekend meer plezier en meer veiligheid. En als je daar gaat skiën, eet dan zeker een goede lunch in de Chancel hut.

En de aanduiding van een rode ongeprepareerde piste bedoelde ik vooral om aan te geven dat je niet per se een wereld top off-piste skiër hoeft te zijn… Maar qua gevaren en dergelijke blijft ook de Vallon de Meije zeker serieus…

Click. Click. Peace

Heerlijke shots!
Moet dit seizoen toch maar eens meer off-piste gaan skien!

Dat weet ik sneeuwzeker!❄️

prachtig filmpje zeg. ben zelf niet zo’n offpiste-avonturier, maar het lijkt me wel een keer gaaf om te doen.
Eigenlijk hetzelfde wat stef schreef…

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Hoi Rogier,

Damuls en Mellau zijn al een paar jaar een gebied. Hierbij de pistekaart die je erbij kan zetten zodat het er wat leuker uit ziet.

null

groetjes jorijn

@Jorijn Damuls en Mellau zijn hele leuke ski gebieden. Bij Damuls heb je ook genoeg off-piste mogelijkheden.

When life gets too complicated.... SKI

Je moet het maar durfen…

Dit is echt een heel mooi filmpje, ook met mooie compisities in beeld.

Ik houd van ofpiste boarden, toch heb ik het gevoel dat dit meer interessant is voor skiers dan boarders en dat het te hoog is voor mij kwa niveau wat je moet hebben.
maar ach, lijkt me wel super, ik kies een wintervakantie zoiezo uit op offpiste mogelijkheden. dus wie weet.

Verder dus wel een heel vet filmpje.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie