Vanaf begin april is het in de Franse Alpen een triest voorjaar. Bijna zomerse temperaturen doen de sneeuw letterlijk voor de zon wegsmelten. In vele delen van Frankrijk is de hoeveelheid sneeuw normaal voor een begin juni. In de Zuid Franse Alpen ligt er iets meer sneeuw en voor toerskiërs is er daar nog prima te skiën maar voor de skigebieden loopt het nu echt op zijn eind. Dit weekend viel er een klein beetje verse sneeuw, een lekkere opfrisser in dit verder trieste voorjaars-seizoen. Alhoewel het voor de meeste skigebieden te laat is gekomen.

Zuid Alpen
In de Zuid Franse Alpen waar het dit jaar meer gesneeuwd heeft dan in het noorden liggen de condities er iets beter bij, maar het blijft een triest beeld en niets in vergelijking met bijvoorbeeld vorig jaar. Veel gebieden konden net aan tot dit weekend open blijven, een aantal gebieden in de Noord Alpen zal eerder sluiten dan gepland (bijvoorbeeld de Grands Montets in Chamonix). Ondanks het feit dat er nog goed getoerskiet kan worden zullen de ski’s dit jaar eerder in de kast moeten dan vorig jaar…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Dat eerste stukje was goed steil zo te zien zo skiede ik de hairakiri af.

ooh op het laatste een stukje gras :( jammer dat het seizoen er al opzit :(

Weer een gaaf filmpje en wat een super sterke vrouw heb jij toch! Geweldig om te zien.

mama on a mission in the snow

@Ricardo, Als jij zo de Harakiri afskied zegt dat waarschijnlijk meer over jou skikunsten dan over die van Rogier!
@Rogier we zijn heus niet jaloers dat jij nu nog skied ofzo hoor helemaaaaaaaal niet! :-)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie