Ik ben Geertje Derksen. De komende tijd ga ik jullie op de hoogte houden van de laatste condities. Bovendien geef ik je een klein kijkje in mijn leven in Alpen. De eerste video is een live report dat ik heb opgenomen op de Mölltaler Gletscher. De condities zijn momenteel verre van geweldig, maar je kunt nog skiën…

Skiën is mijn grote passie, en ik heb het geluk dat ik me fulltime mag bezighouden met deze mooie sport. Ik ski namelijk wedstrijden en doe dat binnen het Alpine skiën. Inmiddels hebben we in ons wintersportgekke landje vele alternatieven gevonden om dicht bij huis van de wintersport te genieten. Maar wil je goed kunnen trainen, dan moet je toch echt in het buitenland zijn. Daarom woon ik in de wintermaanden in Oostenrijk, in de regio van Zell am See en Kaprun.

Geertje
staat als wedstrijd skiër de hele winter op de lange latten. Haar standplaats is Zell am See in Oostenrijk.

Plaats een reactie

Leuk filmpje, ben benieuwd naar het vervolg. Wellicht dat je ook eens iets kunt vertellen over het materiaal(keuze)wat julie gebruiken (voor- en nadelen, afhankelijk van de omstandigheden)?

Leuk om ook eens live reports te zien in de zomerperiode. Ook geeft het een goede indruk hoe het is om in de zomer te wintersporten.

Goed bezig! Ben wel benieuwd hoe het klinkt als jouw naam via de luidsprekers omgeroepen wordt als je mag beginnen voor een wedstrijd. Struikelen de omroepers niet over jouw naam? :)

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Dit is zeker leuk om in de zomer eens te bekijken. Welkom Geertje! Leuke toevoeging in de zomer!
Zie ik goed dat je echt maar een heel klein stukje kunt afdalen? Of schetst de film dat verkeerd?

Leuk filmpje!

Heel leuk!!! Ik ga dit promoten via Facebook!

Als het gaat vriezen dan warm ik op!

Leuke indruk en coole toevoeging aan het team. Al schetst dit filmpje wel ongeveer wat ik verwachtte van zomerskiën. Alleen doen als het noodzakelijk is, want echt spectaculair is het niet.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

@Mark Tijdens de trainingen staan wij altijd op de ski’s die voor die discipline gemaakt zijn. In dit geval was het een reuzenslalom ski. Voor het vrijskien op de piste kies ik meestal ook voor mijn reuzenslalom ski. Ligt er poeder of gaan we vooral buiten de pistes skien, dan pak ik bredere latten.

@Ferdinand Tsja, mijn naam is altijd een mooie uitdaging voor de buitenlandse speakers. De uitspraak wisseld nogal. Mooi voorbeeld was tijdens de Universiade. Dat werd uitgezonden op Eurosport 2 met een Engelse commentator. Hij begon heel voortvarend: ‘the next one coming up is…’ En toen een lange pauze. ‘Derksen’. Noemde dus alleen mijn achternaam. Maar later deed hij toch een poging. Klonk nog heel redelijk.

@Ludo Er is inderdaad op dit moment niet veel te skien op Mölltal. Er is eigenlijk maar 1 piste open. De piste om vrij te skien is namelijk niet echt aan te raden. Het is ook nog steeds erg warm. Gisteren 38 graden celcius in Salzburg! Die piste wordt er op dit moment dus niet beter op. De trainingspiste lag er wel nog erg mooi bij. De afdaling is ook redelijk lang. Een reuzenslalom van boven tot onder is lang genoeg om flink moe van te worden op die hoogte!

Leuk Geertje! Ben benieuwd naar je volgende verslagen. En ik zou het ook leuk vinden een andere keer wat meer te lezen over jullie keuzes van materialen en gebruikte technieken (heb zelf ook regelmatig slalomtraining, vandaar, maar ben maar een hobbie-ist hoor :-) )

mama on a mission in the snow

Heerlijk om weer dat vertrouwde deuntje te horen! En dit keer met een nieuw gezicht! Leuk!
Al kan ik ook niet echt ‘warm’ worden van het zomerskiën. Maar dat staat los van je leuke filmpje!

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

Als fervent zomerskiër, de afgelopen jaren Cervinia/Zermatt, Schnalstal, Stelvio, Mt.Hood geskiëd/geboard en dit jaar weer de Stelvio met op 11 augustus verse sneeuw (van de nacht 9/10 augustus) naast de piste! ben ik helemaal happy met jouw verslag, Mölltal is zoals veel andere zomerskigebieden.

Speciaal is de stoeltjeslift (als ik het goed heb gezien) zodat het iets minder vermoeiend is dan de sleepliften die je meestal hebt (Cervinia/Zermatt en Stelvio en ook deels Schnalstal).

Volgend jaar ben ik zakelijk in juni in Oostenrijk (Wenen), vroeg in het zomerskiseizoen, kun je mij vertellen hoe Mölltal in juni is? Heb je tips voor een leuke hut op hoogte om te overnachten. Heb wel eens in de hut van de skiclub Haute-Nendaz op 3000m overnacht en dat wat spectaculair.

Net zoals dit jaar overigens in een hotel op de Stelvio op 2800m.

Ik hoop dat na deze (goed) koude zomer snel een eind aan de huidige warmte komt en we weer lekker winter krijgen!

Leuk verslag, mooie info ook over het gebied. Ik kijk alvast uit naar het volgende!

Leuk verslag, mooie info ook over het gebied. Ik kijk alvast uit naar het volgende!

Als je dan nu ziet naar de Tuxer webcams … hopen dat de warmteprik niet te lang aanhoudt want zo vet veel blijft er niet over :(

tsja die kriebels voor komend winter beginnen bij mij ook weer…toch nog maar gaan zomerskiën?! Succes Geertje met de trainingen!

@Laflaps De Mölltaler gletsjer beschikt inderdaad over stoeltjesliften! De gletsjer loopt namelijk in een bocht, en de stoeltjesliften gaat over de rotsen. Omdat de liften op een gletsjer meestal zijn verankerd in het ijs, zijn er vaak alleen sleepliften op de gletsjer zelf. Eens in de zoveel tijd moeten door het schuiven van het ijs namelijk de liftpalen weer een stuk terug omhoog geplaatst worden. Dit kan bij sleepliften wel en bij stoeltjesliften niet.
In juni zijn de omstandigheden op de Mölltaler gletsjer zeker beter dan nu. Maar hoe goed het dan zal zijn, dat is erg afhankelijk van het winterseizoen. Afgelopen mei was het op de Kitzsteinhorn namelijk veel slechter dan andere jaren. We konden maar tot 2450m skien in plaats van een station lager op 1900m. Kwam door de geringe sneeuwval in de winter en het feit dat het al vroeg in het seizoen erg warm was.
Met hutten ben ik minder bekend, maar heb er wel een aantal bezocht. In welke periode wil je gaan, en naar welk land? En wil je er met de lift naar toe kunnen, of te voet? Afgelopen week was ik in het Matrashaus op de Hochkönig (2941m). Het is wel een fikse wandeling of pittige Klettersteig (Via Ferrata), maar zeer de moeite waard! Ik heb er niet overnacht, maar dit kan wel. Ook de Brenta dolomieten zijn erg mooi. Ik heb daar gewandeld vanuit Madonna di Campiglio. Verschillende hutten op hoogte, en een lift die je helpt met de eerste hoogtemeters.

Leuk Geertje! Gefeliciteerd met je nieuwe baan, maak er wat moois van, liefs

Ik hoop nog ëën maal in mijn leven op deze hoogte te skien

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie