Ik stond vandaag weer op mijn ski’s, net boven het dorpje Cervieres op steenworp afstand van het grote skigebied Serre Chevalier. De condities zijn nog steeds heel erg goed. Boven de tweeduizend meter ligt er echt behoorlijk wat sneeuw.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Heerlijk zo’n omstandigheden. En dan te bedenken dat er iets Noordelijker bijna geen sneeuw ligt.

Prachtige beelden. Super, elke keer weer. Alleen jammer van de muziek eronder. Geluid van het skien maakt het nog beter, denk ik. Of is het geluid van ‘slechte’ kwaliteit? Heb zelf geen ervaring met filmen op de piste. De beelden zijn wel top.

Dat eerste stuk was wel steil zo te zien hoeveel procent eigenlijk.

Mooi filmpje weer! Wat grappig om te zien dat die snowboarder op een poederboard met hardboots rijdt? Is daar een speciale reden voor?

Procrastinating

@ Ricardo, ongeveer 40° en dat komt overheen met circa 80 % (http://en.wikipedia.org/wiki/Grade_(slope))
@ Andrea, Claude, de snowboarder in dit filmpje vind hardboots lekkerder en preciezer in steil terrein en met omhoog toeren op zijn mini-ski’s gebruikt hij deze schoenen met speciale toerskibindingen.

Click. Click. Peace

Prachtig!

Wat een geweldige beelden weer, skiomstandigheden lijken me heel goed, echt om jaloers op te worden. Ik kijk nu al weer uit naar de volgende report!

Zoiets dacht ik al ja ben wel is van de hairakiri afgeweest zag er ongeveer net zo steil uit bedankt weer voor het antwoord

Mooie Beelden Rogier. Sneeuwomstandigheden zien er goed uit. In de Arlberg regio moeten we nog maar een beetje bidden tot de sneeuwgoden denk ik.

Prachtig… Jaloers!

Serfaus, Fiss, Ladis en Doppelmayr-fan

t ziet er toch nog wel wat ijzig uit, of ligt dat aan mij? leuke beelden in ieder geval!

Zit ook weer te watertanden. Hoe jullie ogenschijnlijk gemakkelijk omhoog lopen en daarna heerlijk afdalen, dat zou ik ook wel willen kunnen.

Top! Liever 5 van deze posts…

jaloers ik wil ook ik wil ook! mooie beelden!

Seriously snow addicted family!

inderdaad prachtige beelden en mooie afdaling door het coloir, het snowboard met swallowtail achterkant en hardboots deed me denken aan een skwal. Heb je daar ervaring mee. Heb ooit in Val d’Isere eentje te huur zien staan in een shop maar was maar voor een short ski daar en wilde niet gaan experimenteren in drie dagen.

Omdat ik zowel ski als board lijkt het me iets wat ik wel onder de knie moet kunnen krijgen.

Ik zie uit naar je volgende beelden!

@ laflaps Twee goede vrienden van mij ‘skwallen’ alleen maar. De kruising tussen mono ski en snowboard. Ik heb het nog nooit gedaan, maar Sandra ‘skwalde’ er zo op weg, maar jij ‘zij is op haar ski’s geboren’. Skwallen is de droom voor alle ras-carvers.

Click. Click. Peace

@ Niels2 Ik probeer voor iedereen te schrijven en te bloggen…

Click. Click. Peace

En dat doe je goed hoor rogier echt mooi al die filmpjes en blogs super

Ca doit sharker vers le bas car Claudus n’a pas le Swellpanik !!!

Mss miereneuken, maareh:

  • ooit is me geleerd om niet in zo’n corridor te gaan zolang de persoon onder me niet duidelijk eruit is verdwenen (lawine, val, etc.). Heeft me al wat ellende bespaard… De situatie daar was zo bekend voor jullie dat het ok was?

Voor de rest: nice … very nice :). Wou dat’k er ook zat ipv nu achter m’n pctje.

@ Lars, yep. Je hebt gelijk maar de situatie was volgens ons hier in deze helling veilig genoeg. En je kunt zien dat de plek waar we op elkaar wachten wel sowieso uit de val linie ligt.

Click. Click. Peace

idd, just asking … vindt een video altijd wat moeilijk om afstand te schatten en dan vraag’k het liever ;-)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie