Ski onderhoud is niet zo heel erg moeilijk, veel kan makkelijk zelf gedaan worden. daar heb je wel wat spulletjes voor nodig. In dit filmpje laat ik zien wat je precies nodig hebt als je je eigen ski’s wilt onderhouden.

Dit filmpje is mede mogelijk gemaakt door Tignes.

Geertje
staat als wedstrijd skiër de hele winter op de lange latten. Haar standplaats is Zell am See in Oostenrijk.

Plaats een reactie

Mooi filmpje nu weet ik ook wat meer over het onderhouden

@ greetje,wij zijn vlotte recreatie skieers en boarders is 89° dan voldoende scherp of is het beter dat ik naar 88° ga om de kanten te slijpen.vervolgens gebruik ik een rubber blokje om de kanten te ontbramen. en geen diamant vijl,heeft u daar ook ervaring mee?

Bedankt voor de info Geertje, rechts tegen de muur Atomic Blackeye Ti’s? Ik zie dat je je installeerde op het terras overlaatst iets gelezen dat het ongezond is je skimateriaal te waxen in een gesloten ruimte?

RoCo

Blackeye Ti’s of de Nomad van Atomic?

RoCo

En laat je nu in een volgend filmpje zien hoe je het moet doen? Dat zou wel fijn zijn…

Jammer dat er tov het vorige filmpje nog geen sneeuw bijgevallen is op de achtergrond :-)

Ja het is een serie Roos

to ski or not to ski, thats no question

@ Ronald, nee dat is de Nordica Hot Rod Jet Fuel i-core XBI CT

Click. Click. Peace

@ geertje zijn deze spullen van jou. zo ja waar koop je die?
en ik heb nog een vraag het gaat niet over de onderhoud van de ski. maar over het skien in zell am see kaprun. weet jij wanneer maiskogel opengaat en het hele skigebied in zell am see? i hoor het graag

@Stefan
89 graden hoek kan ook. Ik gebruik zo’n rubber blokje (gummi) zelf ook, maar dan om de kanten minder scherp te maken. Met een diamantvijl haal je de bramen weg, maar dan zonder dat de kanten botter worden. Ik zou een diamantvijl adviseren. Maar gebruik zo’n blokje ook om de kanten wat minder scherp te maken als ze te heftig staan, of om de voor en achterkant wat minder scherp te maken. Meer uitleg volgt in een volgend filmpje over slijpen. Nog even geduld.

@Ronald
Dit keer was het terras de beste plek, maar een niet te kleine ruimte voldoet ook. Wel makkelijk als je bijvoorbeeld een raam kunt open zetten of behoorlijke ventilatie hebt, want waxen is niet zo gezond. Zeker als je met fluorwax werkt. Sommige servicemensen werken met een mondkapje op.

@Roos
Zeker weten! Nog even geduld!

@Daan
De spullen zijn inderdaad van mij. Je kunt ze in diverse wintersportzaken kopen. Maar ik werk met VOLA, dat is een Frans merk, nog vrij nieuw in Nederland en nog amper te koop in de winkel. Je kunt VOLA bestellen via http://www.snowsportsacademy.nl/NEW%20SITE%20SA/Shop/formuli…. Mocht je vragen hebben over materiaal, vraag me dan gerust. VOLA is sinds dit seizoen trouwens ook supplier van de Nederlandse Selectie Alpine!

@Daan
Ik ben nog niet op de Schmitten geweest, en weet niet precies wanneer het hele gebied open gaat. Ook van de Maiskogel had ik verwacht dat deze al open zou gaan, maar draaide eergisteren nog niet. Mocht ik meer horen, dan laat ik dat weten.

@ greetje ,dank je voor je advies,hier vind je vooral toko materiaal . ik vermoed dat dat ook wel voldoet

@Stefan
Is ook prima. Al ben ik helemaal weg van VOLA!

Geertje, goede instructie hoor!
Ik slijp en wax al geruime tijd mijn ski’s zelf en heb hierover inmiddels ook een website gemaakt: http://www.ski-waxen.nl

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie