Irritaties tijdens de wintersport

Ruud op 01 februari 2012· 129 reacties

null
Flinke wachtrijen, iets om je flink aan te ergeren.

Zelfs een wintersportvakantie is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ook dit hoogtepunt van het jaar kent zo zijn ergernissen. Een klein overzicht van wat er zoal mis kan gaan.

De haters
Ik kom ze af en toe wel tegen; mensen die niet van wintersport houden. Die er voor geen goud heen zouden willen of die het na één keer proberen voor gezien hielden. Die in de voorjaarsvakantie liever naar West-Afrika gaan of naar Egypte. Ze zeggen dat ze niet van sneeuw houden en dat ze niet tegen de kou kunnen. En kijken je vol onbegrip aan als je zegt dat het op wintersport meestal helemaal niet koud ìs.

De minder leuke momenten van wintersport
Maar ook wij als wintersportfanaten moeten toegeven dat er wel eens irritaties zijn die bij een wintersportvakantie horen. Ik neem tenminste aan dat jullie je net als ik regelmatig ergeren aan van alles. Maar nou ben ik niet echt zo Zen; misschien zijn jullie dat wel en accepteren jullie de hobbels heel gelijkmoedig?

In de gordijnen
Het begint al met het inpakken; het blijft maar gieten als je de dakbak wilt monteren en ieder gezinslid sleept allerlei spullen naar de auto die daar helemaal niet in gaan passen.
Je kind wordt wagenziek en de pilletjes liggen thuis. Er gaat een rood lampje branden op je dashboard. Al dat soort zaken, daar kan ik persoonlijk niet zo goed tegen. En dan uiteraard ergernis nummer 1 voor velen van ons: de files. Ik heb een keer van Neurenberg tot Salzburg in de file gestaan. En net toen we dachten dat we het eindelijk hadden gehad, kwam er 30 kilometer wegopbreking. Daar blijf ik dan niet heel kalm onder.

null
Bij de skiverhuur en bij het bespreken van de skiles; overal is het aanschuiven geblazen.

De sneeuw komt in zicht
En dan kan natuurlijk ook het weer nog erg tegen zitten. Maar gek genoeg neemt mijn frustratie af als ik eenmaal in de sneeuw beland. Zelfs als het op de weg ligt. Want dan snap ik beter waarom ik stil sta. Vroeg of laat kom je trouwens aan op je bestemming. En daar valt alles van me af. Nou, bijna alles.

Wachten wachten wachten
Bij de skiverhuur en bij het bespreken van de skiles; overal is het aanschuiven geblazen. Om maar niet te spreken van de rijen bij de liften. En die rij bij het zelfbedieningsrestaurant tijdens de lunch, waar je staat te zweten in hete wintersportoutfit. En met een vol blad met eten moet balanceren terwijl je met die fijne schoenen op een gladde vloer schuift. En waarom zijn de WC’s toch altijd een trap op of een trap af? Over eng geschuifel met onhandige schoenen gesproken. Nee, als je je benen niet breekt òp de piste dan lukt het je wel tijdens de lunch.

Andere ergernisjes?
Ik noem er maar een paar; het omleggen van de sneeuwkettingen (onmogelijk zonder erg vies te worden), de spierpijn op de derde dag (je wilt er wel uitspringen voor een nieuwe heerlijke skidag, maar het lukt gewoon niet), het afrekenen van de skipas (au), het verliezen van je net gekochte peperdure handschoenen (zou ik ze bij de après-ski hebben laten liggen?), onervaren skiërs die met zijn allen stil gaan staan op een smal pad (waarom daar?) en de accu van je filmcamera is leeg als je kind zijn skidiploma krijgt uitgereikt (de reserveaccu ligt thuis). Enzovoort, enzoverder. En dan tot slot de allergrootste ergernis: er komt ook aan de heerlijkste vakantie altijd weer een eind.

Herkennen jullie je in mijn irritaties? En waaraan ergeren jullie je zoal?

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

dat de week zo snel verloopt en we weer moeten inpakken om naar huis te gaan

Tja, aan alle hier beschreven dingen kan ik me goed ergeren, het allerergste vind ik mensen die bij de skilift lekker over je nieuwe ski’s heen krassen om voor te dringen.
Oh ja, en beginners in kamikaze houding op de rode/zwarte piste. Levensgevaarlijk.

Ik erger me aan mezelf als ik weer met knikkende knietjes naar een steile afdaling sta te kijken en mezelf moet overtuigen dat ik echt wel weer beneden kom.

1 pers in een lift voor 4 met n enorme rij aaaaahghhhhgrrrr!!!

  • voordringend kinderen (veelal Duitse kids )
  • boarders die net achter een heuveltje en/of midden op de piste gaan zitten
  • 100 man in een restaurantje met 50 plaatsen
  • bellende mensen in een gondel ( net zoals in t Ov)
    Etc

( ik ben denk ik snel geïrriteerd , sorry maar gelukkig heb ik engelen geduld)

Boarders die alle sneeuw wegschuiven, waardoor je van die rare hopen krijgt.

Aanschuiven in je warme kledij in het restaurant!

mensen die hun papiertjes, blikjes/flesjes, zakdoekjes etc gewoon maar overal uit de liften gooien.

Ik erger me vooral aan de mensen(lees:kinderen) die voordringen bij de skilift en denken dat ze voorang hebben omdat ze in een klas zitten. Files hebben we bijna nooit last van. En afgelopen jaren ging het skiverhuur ook snel omdat we 1dag later dan rest aankwamen waardoor we het rustig hadden. Dit jaar komen we 1dag eerder aan. Op zaterdag als alle ski’s worden ingeleverd waardoor we de besten kunnen krijgen. Voor de rest kan ik je wel begrijpen met je irritaties.

Kneuzen die het verrotten om les te nemen, maar toch van alle pistes af denderen!!! Moest verboden worden…

  • brallende overaanwezige hollanders,
  • snowboarders die op de meest onmogelijke plekken stil gaan staan/liggen/hangen. (skiers ook maar dis staan meestal nog)
  • Voordringen in de lift
  • Vuilnis in de sneeuw
  • Grootste ergernis: naar huis moeten!
  • voordringende mensen aan de liften
  • lange rijen aan de kassa’s van de supermarkten
  • woensdag: omdat je weet dat de vakantie ten einde loopt
  • mensen die net achter een heuveltje gaan staan (daarom niet alleen boarders hoor)
  • als je helemaal rechts van een piste aan het boarden bent, dat er dan nog per se iemand aan de rechterkant voorbij moet steken

Ik kan me vinden in je ergernissen, maar ik ben ze kwijt zodra ik weer de afdaling maak!! dat gevoel blijft top en zijn alle irritaties waard!!!

  • Mensen die hun evenwicht in de wachtrij niet kunnen houden
  • express hun skies tussen die van jou zetten
  • die over je nieuwe skies heen gaan
  • mensen die tegen je skies aantikken zodat je naar voren schuift en je voorganger boos achterom kijkt

Ik irriteer me niet snel op wintersport, maar een paar dingen kunnen na herhaaldelijk voorkomen wel echt boos maken:

1: Als je met een reis organisatie gaat en de buschauffeur is al direct chagerijnig aan het doen vanaf het eerste moment dat je hem ziet. Geen mooie start van je vakantie naar mijn menign.

2: Zoal hierboven al aangegeven is het erg vervelend als er andere skieers met hun skies over jou materiaal heen liggen te schafen. Of nog erger; met hun stukken echt op je spullen liggen te prikken.

3: Een gecombineerd punt; stilstaande groepen skieers/boarders midden op de piste (ga gewoon even naar de zijkant) en skieers/boarders die op smalle paadjes de gehele breedte gebruiken. Inhalen wordt hierdoor soms echt een linke zaak.

@Marijke, grappig dat je dit op boarders afschuift terwijl de hopen aan het einde van de dag juist meestal van skieers zijn.

ik erger mij aan mensen die voor dringen bij de lift en dan via de les ingang gaan ,of dat ze op je board gaan staan die net nieuw is
of aan mensen die skieen, en op boarders lopen te klagen !
ik doe het beide dus sja
Ook de mensen die skieen staan wel eens op een rot plek na een bocht ,maar verder ga ik met alle plezier op wintersport hoor

Dit jaar vreselijk ongeluk gezien, een boarder kwam met noodvaart langs een klasje met skiërs en boarde een meisje aan en stond weer op en ging verder zonder zich af te vragen of het goed ging met het meisje die naar het ziekenhuis moest omdat ze op een bizarre plek haar eigen ski heeft gekregen.

Dus mijn grootste ergenis is mensen die van een piste recht naar benede gaan terwijl er klasjes zijn. (klasjes zitten vaak op blauwe piste’s bij het gebied waar ik ga)

ik irriteer me aan mensen die voor het eerst gaan skien en dan geen les nemen! zodat jij extra goed moet opgaan letten of ze jou niet aanskien!!

Het allerergste vind ik nog mensen die voordringen bij de lift, of maakt eigenlijk niet uit waar. Kan niet tegen onrechtvaardigheid en heb dan ook vaak zin om bij deze personen ineens per ongeluk de binding los te maken :)
Vooral Duitsers en Russen hebben hier een handje van en kunnen van mij dan meteen een grote mond verwachten (zo neemt mijn gereger tenminste ìets af)

Heel herkenbaar wat je schrijft. De inpak-ergenis heb ik verholpen door een busje aan te schaffen; kan ook haast niet anders met 7 paar ski’s, 2 snowboards, 4 paar skischoenen en 2 paar snowboardschoenen. Zal ik het over de snowboots van de dames maar niet hebben. Dus alles flikker ik achterin de bus, ski’s onderop boards aan de zijkant er naast en de rest gewoon er bovenop. Verder idd mensen die op of over m’n nieuwe ski’s skien/krassen. Hetzelfde als ik ga boarden dat bij de lift mensen die achter je staan iedere keer met de punt van hun ski tegen je board aantikken waardoor je iedere keer een tikkie in je knie krijgt. Verder kan ik me alleen druk maken om mensen die op de meest debiele plekken gaan stilstaan. En ik moet eerlijk bekennen dat ik een keer een oostblok-trut uit haar bindingen daardoor heb geskied:)

Als het wit is kun je er over naar beneden...

's ochtends tijden bezig met aankleden aankleden aankleden en het dan overdag snikheet hebben.
Maar het ergste, lopen met skies op je schouders na een lange dag skien, dan ben je echt bijna dood!

  • Skileraren die hun klas over de gehele breedte van de piste laten glijden.
  • Duur groente en fruit in de super
  • Mensen die zeiken dat ze niet kunnen skieën/boarden als het sneeuwt.(geniet van de verse dump mensen!)
  • Mensen die graag met Remi in de 4 persoons lift zitten.

Gelukkig kan ik meer genieten dan irriteren tijdens de wintersport!

Dat mensen zeggen ‘je ergens aan irriteren’!!! Je ergert je ergens aan of het irriteert je, maar ‘je ergens aan irriteren’ is absoluut fout.
Groetjes juf Nederlands

Mensen die denken dat ze aan 1 lesje indoorbaan wel genoeg hebben en dan de pistes af willen met alle gevolgen vandien. Het liefst ook nog flink onder invloed van de plaatselijke alcoholische specialiteiten. Hierdoor ben je niet alleen een gevaar voor jezelf maar ook voor mede-pistegebruikers. Natuurlijk superstoer zo hard gaan en dan zonder helm!

Voor mij is ergernis nummer één die mensen die ondanks de borden "Verplicht sneeuwkettingen om te leggen" gewoon doorrijden tot ze niet meer verder kunnen.
Vervolgens midden op de (meestal) smalle bergpas stoppen om te proberen alsnog de kettingen om te leggen.
Dan hoor je vervolgens in het nederlands roepen "Schat waar heb je de gebruiksaanwijzing gelaten!?
En tergend langzaam sneeuwt de bergpas dicht en valt de duisternis in… :-( GRRR.

een omgevallen berg ski’s en stokken en juist die van mij liggen onderaan … ;-)

och ja en dit ook nog !!! Mensen die zitjes aan de skiliften vrij laten omdat ze persééééé naast mekaar willen zitten …hallllooooo 't is maar voor een paar minuten hé!!

Skischolen die lange rijen maken en die dan van links naar rechts over de hele breedte van de piste skien! hatelijk

Russen die met hun rijkdom denken voor te kunnen kruipen en luidruchtig te kunnen zijn. In Serfaus duwde een Rus mij door een skipoortje heen zodat hij er ook nog door kon op mijn pas.

Dat mensen, die stilstaan op de piste, wegskien zonder naar boven te kijken of er iemand aan komt.
En mensen die van offpiste, zo de piste op skien.

Tuurlijk zijn voordringers ook niet leuk. Ik vind echter bovengenoemde punten doodeng en gevaarlijk.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie