Hoe vaak per jaar op wintersport?

Rogier op 21 februari 2012· 87 reacties

null
Hoe vaak staan jullie jaarlijks in de sneeuw, in de Alpen?

Het is de carnavalsvakantie. Voor veel mensen ‘de’ wintersportvakantie van het jaar. Wat ik mij afvroeg is of dit voor velen ook de enige wintersportvakantie per jaar is. Of terwijl hoe vaak per jaar gaan jullie op wintersport?

Eén keer per seizoen
Ik verwacht dat het merendeel van de wintersporters uit de lage landen een keer op wintersport gaan. Dat is natuurlijk al heel wat, want de wintersportvakantie is geen goedkope vakantie. De reis is lang, skipassen zijn duur en ook alle spullen (al dan niet huur of koop) moeten betaald worden.

null
Een keer of meerdere keren per seizoen?

Eén keer plus weekendje
Ik lees ik veel verslagen van wintersporters die graag een weekendje extra wintersport bijplakken. Een weekendje Sauerland bijvoorbeeld. Dat is natuurlijk ook gewoon wintersport. Wie van jullie gaat graag even inskiën in gebied wat niet al te ver van Nederland ligt?

Meerdere keren
Natuurlijk heb je ook de echte ‘cracks’ die elk jaar meerdere keren en meerdere weken in de sneeuw te vinden zijn. Op deze website is het aantal van deze skiërs natuurlijk relatief hoog, logisch op een wintersportwebsite. Wie van jullie heeft het geluk heel vaak in de sneeuw te zitten? Hoe vaak? Kijkt je omgeving hier raar tegen aan?

Kortom hoe vaak zitten jullie per jaar in de sneeuw? Ik ben benieuwd!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Weekje Briancon en weekje Val Thorens :)

2keer dit jaar

Één week en twee keer een lang weekend. Helaas zit het er dit seizoen alweer op.

weekendje hinterglemm ,week saalbach,weekend finkenberg ,week canazei,weekend chatel … en misschien nog een keer ???

2 Weken aaneengesloten (kerst/oud&nieuw) en nog een lang weekend (4 dgn) Het lijkt heel luxe, maar als je gewoon goed oplet met je boeking en uitgaven is het goed te doen en anders wordt de zomervakantie gewoon wat korter!

Ik ski vanaf mijn 20 ste, en ben elk jaar te skieën geweest.
Soms 3 dagen andere jaren 4 maal een week.
Dit jaar 1 ste week van januari en misschien de krokus nog, maar mijn chalet Le Ciel Bleu is verhuurd, dus dit jaar maar 1 keer.
Heb uiteraard eigen skis, schoenen, kleding etc. Wij koken altijd zelf en rijden met eigen auto dan valt zon week wel in Portes du Soleil: ± € 600,–.
Kom 12 jaar in dit gebied en ben nog niet uitgeskied.
a bien tot Paul

meestal één of twee keer een week skiën/snowboarden Daarnaast pak ik de laatste jaren er een weekje tourskiën bijaan… Probeer elk jaar een week te gaan ijs klimmen, en een aantal weekeinden op een rustig uitdagend gebiedje te vinden in Sauerland. Moet mijn papieren maar eens halen zodat ik les kan gaan geven en nog meer in de poeder kan zitten!!! :-D

Twee keer een week per jaar.

Helaas maar 1 keer per jaar in de Krokus vakantie …:-) Maar probeer ieder jaar te gaan en het maximale eruit te halen !
Dit jaar weer naar Kaprun / Zell am See. Nog een paar dagen … dan is het weer zover !

Dit jaar 4 lange weekenden, 2 keer Kleinwalsertal, 1 keer Wart-Schröcken, en met pasen naar Sölden. Gewoon lekker piste knallen en apres skiën, heerlijk.

Ik ga 2 keer per jaar: Een week met pasen naar Frankrijk en een 3 dagen naar Oostenrijk in januari. Als ik mijn eigen auto heb, hopelijk nog meer :)

Dit jaar 2x een weeekkend en 1 week met de crocus. Feldberg, Serfaus en Kaprun

Gemiddeld zo’n 4 tot 5 weken per jaar, begin december met vrienden, tussen kerst en oud en nieuw met familie, eind januari/begin februari met vrienden, week na de krokus met familie en meestal eind maart nog een weekje met vrienden een last minute boeken!

Gemiddeld 3 tot 4 weken per jaar: januari een week, in maart twee weken en vaak nog 1 à 2 weekenden tussendoor.
Het scheelt enorm als je zelf alle spullen hebt. Verder kwestie van goed uitzoeken (vaak Bizz of Sunweb)en zelf eten en drinken meenemen.

Een kleine week tussen Kerst en Oud en Nieuw; een weekend met vrienden begin febr. en een dag of 4 met de kinderen in de voorjaarsvakantie. Hopelijk met Pasen ook nog! Altijd last-minute; afhankelijk van de weersomstandigheden.

Tot voor 2 jaar minstens 3 X per seizoen 5 à 6 dagen skipas.
Nu nog 2 X per seizoen en dan probeer ik minstens 1 X in de zomer alles te bewandelen wat ik in de winter ski.

Met een vriendenclub in december. COLLEGA’S in maart. Gezin in februari. Alles is even leuk.

1 keer per jaar, meer is gewoon niet te betalen met een gezin, aangezien we ook nog aan de vakanties vastzitten.
Elk jaar ergens anders

Ik zou wel 5 keer per jaar willen gaan, maar helaas laten de middelen en de tijd dat niet toe. Ik houd het dus bij één week keer per jaar snowboarden samen met mijn vriendin. Wel dit jaar een spaarpot begonnen met twee vrienden om volgend jaar ook een tweede keer te kunnen gaan! Ik kijk er nu al naar uit. Een weekje Espace Killy en een paar dagen Oostenrijk…

bart

de vorige 3 jaren ben ik telkens ‘"maar’" één keer naar de sneeuw geweest, maar dit seizoen heb ik het geluk om ook nog een tweede keer met pasen (kerstmis ben ik ook al geweest)af te zakken naar de wintersportgebieden. 2x een wintersportvakantie is een dure grap, maar als ik niet naar de prijzen zou moeten kijken, dan zou ik gerust elke vakantie willen gaan! een vrined van mij heeft zelfs dat geluk: die gaat met herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie én paasvakantie! dat wil ik ook wel!

Een keer een week naar Alta Badia. Met de kerst vier dagen naar het Stubaital geweest. En in maart ga ik nog vier dagen naar Kaprun/Zell am See.

Dit jaar:

  • Eind Januari weekje Hinterglemm
  • Eind April weekje Val Thorens (afsluitweek)
  • November langweekend testen in Solden
    Volgend jaar:
  • Maart drie weken Canada (onder voorbehoud)
kijk eens op weeweeweepuntboerteunpuntcom :)

2x in laagseizoen…

1 weekje tijdens het kerstverlof naar Oostenrijk,
1 weekje naar Livigno tijdens het karnaval verlof (waar ik nu vertoef onder een stralende zon),
en soms nog een shortski tijdens het Paasverlof.

1 week is echt te weinig! Verslaafd!

2 weken tussen kerst en oud&nieuw in Zwitserland & in Februari 1 week oostenrijk(of Zwitserland)! En soms ook nog een weekendje Sauerland! Maar geen zomervakantie voor ons…

In de kerstvakantie een week, 25 februari een aantal dagen Sankt Anton en in eind maart een week naar Serfaus.

Gemiddeld 3x p/jaar, uitzondering was 4x p/jaar.

Tot hiertoe heb ik vanaf mijn 3 jaar altijd 2 tot 3 weken per jaar gehad. Vanaf dit jaar studeer ik en dan is er normaal alleen de lesvrije week (4 - 12 feb) waarin ik naar Les Trois Vallees ben gegaan. Gelukkig was ik er van al mijn vakken van januari door en als payback krijg ik dan ook nog een weekje pasen ;) Dat wordt waarschijnlijk Zermatt. Ik sta ook bijna elke week in de winter op de mat, en sommige seizoenen ga ik nog extra indoor. En nog is het niet genoeg ;p skiën is echt heeeel addictive ! x

Helaas zitten mijn twee (aaneengesloten) weken snowboardpret er al weer op. Ben de eerste week van januari naar Les Sybelles geweest en de week erop door naar Paradiski.

Heel misschien ga ik nog ergens een lang weekendje pakken, of een dag op en naar naar het Sauerland of La Bresse…

If you snooze, you loose!

Sowieso 1 keer per jaar, maar niet met de voorjaarsvakantie (gelukkig). We zijn niet gebonden aan die vakantie.
En daarnaast nog naar Winterberg. Het liefste 2 x per jaar maar helaas zit dat er niet in.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie