Als het in Europa zomer is, kan er in Chili geskied worden. In het Zuiden op vulkanen (zie filmpje hier) en in het midden van het land op de bergen van de Andes. Chili heeft verschillende skigebieden maar eigenlijk is er maar een echt de moeite waard en dat is Portillo net boven Santiago en vlakbij Argentinië. In ons laatste nummer van het ipad Magazine een foto-reportage over dit gebied, hier het video report.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Heel mooi verslag! Ik kan niet wachten tot de winter!
Moet je zo’n reis zelf organiseren (vlucht, vervoer, hotel…) of zijn er organisaties die dit organiseren?

@ Niels wij hebben het helemaal zelf georganiseerd. De vlucht moet volgens mij helemaal zelf geboekt worden. Vanaf het vliegveld kun je worden opgehaald en dat hoef je echt niets meer zelf te regelen in het hotel zelf.

Click. Click. Peace

Heel erg gaaf verslag en wat een prachtige omgeving :D Schitterende beelden…zo’n trip is toch wel een uitkomst tijdens de warme Europese zomermaanden! Leuke aftiteling ook :)

@rogier: wat is het budget ongeveer?

@ Gast387, All-in voor het hotel (dus met ski-pas en al het eten en dergelijke) is tussen de 900 en 3000 Euro (afhankelijk van kamer) pp per week en de vliegtickets kun je vinden van 900 euro vanuit Europa.

Click. Click. Peace

Man man ben voor de eerste keer in mijn leven jaloers, allee daar moet je 46 voor zijn geworden. Knappe reportage.

RoCo

Potverdorie wat een jaloersmakende beelden Rogier! Schitterend! En ook leuk om eindelijk een beeld te hebben bij je verhaal van de sleeplift die je het magazine had geschreven.

Dank voor het verslag, zo mogen er meer verschijnen ;)

Bij deze besloten dat ik dit binnen 10 jaar wil gaan doen! Hoeveel km geprepareerde pistes heeft het gebied eigenlijk? Heb je een link naar een site waar jij geboekt hebt?

@ Thomas ongeveer 40, maar het voelt veel groter aan, en met de skiroutes erbij is het meer. Op poeder dagen laten ze eerst een aantal pistes vol meter poeder. Hier zijn de reizen te boeken: http://www.skiportillo.com/?lang=en ik ben gevlogen met Iberia.

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie