Zoals gister al te zien was in mijn foto-report heeft het flink gesneeuwd in het Italiaanse Sestrière, in het grote skigebied van Via Lattea. Het skigebied maakt zich dan ook al klaar voor komende winter, de pistebully’s rijden al. Natuurlijk ben ik even gaan kijken, en daar heb ik geen seconde spijt van.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

schitterend:-)

Mazzelaar! Maar het is je gegund ;-)

Never ski faster than your guardian angel can fly!

Ziet er top uit hoor! Let maar op dat je met dat gestunt op het einde niet je botten breekt en de rest van het seizoen niet meer van de sneeuw kunt genieten haha.

heeeeeerlijk!

Nice! En handig dat er al mensen voor jullie spoortjes aan’t maken waren tijdens het klimmen. Hoe lang doe je eigenlijk over zo’n klim?

Geek, Snowboarder, iPhone developer

Het is leuk te zien hoe we en ook jullie toch ons jonger voelen als dat witte plezier deken er ligt, knappe weelden weeral en leuk om te zien dat jullie ook al eens een roll over doen tijdens het skiën. Top laat maar komen die beelden 't is genieten voor mij.

RoCo

@ Lieven, ja dat maakt het duidelijk minder vermoeiend, maar als ik mag kiezen ben ik liever alleen en dan neem ik het extra werk graagf op de koop toe. Wij klimmen tussen de 400 en de 800 meter per uur afhankelijk of we zelf moeten sporen, hoe steil de helling is e.d. Dus dat is best wel even werk.

Click. Click. Peace

waarom is het zo slim dat skigebieden nu gaan prepareren zoals je zegt aan het begin van het filmje?

@ Wessel, eenmaal geprepareerde sneeuw is veel beter bestand tegen temperatuur schommelingen en smelt veel minder snel weg.

Click. Click. Peace

Jullie skiën zo te zien met verstelbare skistokken. Is dat speciaal voor het touren?

to ski or not to ski, thats no question

@ Simon, ja dat klopt, dit zijn speciale skistokken (dus geen wandelstokken). We gebruiken deze met toerskiën maar ook met gewoon skiën, dit omdat als we na een off-piste afdaling moeten ‘prikken’ om terug te komen iets langer zetten erg lekker is. Wij gebruiken deze stokken: http://www.leki.com/887-peak-vario-s.html en de fel gekleurde freestyle/freeride stok http://www.leki-elements.com/poles/28-rodeo-vario.html…

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie