Het populaire skigebied Winterberg in het Hochsauerland investeert nu al enkele jaren op rij in nieuwe skiliften en pistes. Deze zomer alleen al werd er meer dan tien miljoen euro neergeteld voor de verbinding tussen de Bremberg & de Kappe en de nieuwe Surenberglift aan het Landal park. Vooral de verbinding met de Kappe is een prachtige uitbreiding, waardoor nu ook de rode en zwarte pistes langs de bobbaan aangesloten zijn met de rest van het skigebied. En er staan de komende jaren nog meer vernieuwingen gepland.

Het moge duidelijk zijn: Winterberg zit in de lift!

Kristof

Plaats een reactie

Misschien in de kerstvakantie dan maar even op en neer!!

Goed om te zien. het wordt steeds aantrekkelijker om daar even een weekend heen te gaan. Volgende keer trouwens iets langzamer met de camera draaien. Nu is het niet echt goed te zien.

Gisteren (15-12-2012) was de nieuwe Surenberglift ook voor het eerst open. Prima aanvulling op het gebied. Heel aardige afdaling. Wel jammer dat deze lift niet iets verder doorloopt. Je moet nog een stukje ‘klunen’ om aan de andere zijde (naar lift Grosse Bure) te kunnen afdalen.
De verbinding met Kappe via de nieuwe Schneewittchenhang is super. Je staat in no-time bovenaan de de Slalomhang, volgens mij de interessantste afdaling van Winterberg.

Hopelijk sneeuw eerste weekend kerst. Nog nooit geweest, maar de beelden en uitleg zijn uitnodigend!

Gehan

Dank voor deze uitgebreide review. Ben erg benieuwd wat er de komende jaren nog gaat volgen in het Sauerland!

Afgelopen vrijdag nog voor een dagje even op en neer gegaan naar Winterberg.
De condities waren vrijdag, afgezien van de mist, echt super. Er ligt meer dan genoeg sneeuw in Winterberg, wat zelfs stukjes off piste leuk en mogelijk maakt.

De verbinding met de Kappe is echt een hele verbetering, zoals hier al gezegd wordt is de Kappe echt de meest interessante berg in dit gebied. De nieuwe afdaling naar de kappe toe is echter wel een heel erg matige afdaling. Ze hebben er een paar leuke bultjes in gelegd, maar helaas heeft de berg daar te weinig helling om voldoende snelheid te kunnen halen.
Ik denk dat inderdaad dat zoals in het filmpje al gezegd wordt, volgend jaar (of jaar daarna) de bandlift plus de daaropvolgende sleeplift op de kappe vervangen gaat worden door een stoeltjeslift. Dit zal weer een goede stap vooruit zijn.

Helaas zijn we vrijdag alweer terug gereden wegens de slechte voorspellingen van zaterdag en zondag. Graag zou ik willen horen hoe de sneeuw nu nog is door de vele regen.

Hoe is de drukte in het weekend. Voorheen was het in het weekend te lang wachten bij de liften. Aangezien er voorgaande jaren en afgelopen zomer weer nieuwe bij zijn gekomen, zullen de mensen meer verspreiden. Is de drukte bij de lift nu minder?

Toen ik er vrijdag was heb ik echt nergens hoeven te wachten, ow jawel 1 keer op de kappe ongeveer 30 sec.
Dit is natuurlijk geen goede graadmeter aangezien het een vrijdag was en wat mistig. Maar ik denk wel dat met de nieuwe liften de cappaciteit weer omhoog is gegaan. Het gebied is ook groter geworden. Toch trekt dit natuurlijk weer mensen. Ik vermoed dat je met goed weer in de vakantie of in de weekenden toch nog wel drukte kunt verwachten.

@Razende Ronnie: Dat de Sürenbergbahn niet een stukje verder is gebouwd is inderdaad een veel besproken kritiekpunt op het alpinforum. Van de zomer zag ik dit scenario al aankomen toen men is begonnen met de voorbereidingen, alvorens de bomen gekapt waren.

@Mark: Die bultjes op de Schneewittchenhang zijn restproducten van de kunstsneeuwpalen, die daar 's nachts sneeuw produceren.

@Gast106: Over de drukte in Winterberg kunnen we alleen van voorgaande jaren iets nuttigs zeggen, maar door de immense uitbreiding valt daar nu nog geen diagnose over te stellen. De topdrukte van voorgaande jaren kwam pas na kerst en vooral ook in de januari en februari weekenden. Voor dit seizoen moet het nog blijken hoe druk het dan zal worden en hoe de drukte zich nu zal gaan verdelen.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie