De afgelopen 2 dagen is er weer aardig wat sneeuw gevallen in de Portes du Soleil. Opvallend was het verschil in sneeuwval. Waar het in het Zwitserse Champoussin een dikke 40 centimeter had gesneeuwd, daar lag bij ons boven in La Chapelle d’Abondance maar een kleine 10 centimeter.

Dat betekende dat wij via Morgins en daarvandaan door Champoussin naar Les Crosets skiede. Onderweg lekker veel poeder, leuke couloirs en heerlijke pistes gepakt. Bij restaurant Lapisa in Les Crosets een overheerlijke croute gegeten ( de ‘Croute Boueb’ is wat mij betreft één van de beste van de Portes du Soleil). Naast een schitterend uitzicht is het unieke van dit boeren-bergrestaurantje dat je teruggebracht wordt met een sneeuwscooter. Hangend aan het touw ben je in een minuut weer terug op de pistes onderaan de beroemde / beruchte ‘Swiss Wall’. Een aanrader.

Alke
runt een hotel in Portes du Soleil, elk vrije uurtje is hij in de sneeuw te vinden. Natuurlijk houdt hij ons op de hoogte van zijn avonturen.

Plaats een reactie

shit man … heerlijke condities… ik kom eraan … straks valies maken

Top! Mooie condities en goed filmpje!
Hoe lang run je je hotel daar al? :)

Go with the snow!

Prachtig filmpje weer Alke. De ‘Croute Boueb’ en de sneeuwscooter onthoud ik voor straks in februari.

Erg lekker filmpje. Als ik die JJ’s door de sneeuw zie glijden dan wil ik die van mij ook uitlaten…

@Mattz, heb nu sinds september 2009 mijn eigen hotel in La Chapelle d’Abondance, daarvoor meer dan 6 jaar een groot hotel in Champoussin gerund voor de Nederlandse eigenaar.
@gast356, ARMADA JJ AK, best powder ski die ik geskied heb, wat een genot :-)

Life is fun, so enjoy it

Top Alke. Zou ooit wel eens durven langskomen daar!
Vandaar dat je ook de mooie poederplekjes weet! ;)

Go with the snow!

Vertrek woensdagavond! We zitten in chalet Olinga in Chatel, ziet er mooi uit op de site. We gaan met zijn 2-en op les om te leren skiën op een tandemski van Tessier. De rest van de groep komt zaterdag aan, het gaat om een gehandicapten vakantie.

Dit is de tandemski: http://www.dualski.com/en/tandemski/
Afgelopen 10 jaar geskied piloted dualski, daar sta je er achter op eigen ski’s. Nu sta je op de ski’s van de tandemski, ben heel benieuwd!

Heeeey nachtbroeder. Lekker met de wielewaal op stap? Ik wil ook! Ik zag ze afgelopen week ook in flaine van die ESF mensjes ermee. Zag er goed uit! Have fun!

@Nachtbroeder, ken ze goed, mijn achterbuurman heeft er een voor zijn dochter (die is spastisch), zij vindt het geweldig om daar in te zitten. En hij kan er ook goed mee overweg zeg, rode piste, hop gewoon naar beneden, en zij maar lol hebben, echt leuk om te zien

Life is fun, so enjoy it
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie