Verbier opent dit weekend

Rogier op 10 juli 2013· 4 reacties

null
Midden in de winter op de Mont Fort

Vroeger, toen de gletsjers iets gezonder waren, was het mogelijk om te zomerskiën op de Glacier de Tortin bovenin de Quatres Vallées. Sinds een aantal jaar is dit niet meer mogelijk. Maar komend weekend zal de zwarte piste van de Mont Fort geopend zijn voor twee dagen. Misschien een van de mooiste pistes die deze zomer te skiën is.

Sneeuwrijke winter, en lente
Na afgelopen sneeuwrijke winter ligt er nog heel veel sneeuw in de bergen. In Les Deux Alpes is het zomer-skigebied open tot 2600 meter, ver onder de gletsjer. Alpe d’Huez opende voor een weekend de hoogste pistes. Nu is het Les 4 Vallées die enkele pistes in de ochtend opent! Dit komt gedeeltelijk door de sneeuwrijke winter, maar vooral door de zeer sneeuwrijke lente die ook nog eens heel erg koud was!

Leuk nieuws
Als je in de buurt bent zou ik niet twijfelen om richting Les 4 Vallées te gaan. Skiën of boarden half juli is niet iets wat je elk jaar kunt doen. Ik zou het wel weten.

Waarom
Je kunt jezelf afvragen waarom skigebieden in de zomer opengaan. Echt geld wordt er met dit soort ‘bliksem’ openingen natuurlijk niet verdiend. Maar er is een hele simpele reden: ‘exposure’. Tv, tijdschriften en internet, alle gebieden hopen dat er zoveel mogelijk media langskomt, en het is natuurlijk een fantastische reclame. 'Kijk bij ons ligt er zoveel sneeuw dat we zelfs ‘s zomers open kunnen’, dat moeten deze openingen uitdragen. Maar wij wintersporters weten dat ‘resultaten in het verleden’ geen enkele garantie geven.

Maar al met al is het leuk dat de Mont Fort open gaat komend weekend

Bron.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Ben afgelopen week in Ischgl geweest, niet om te skiën, maar om te wandelen. Het viel mij op dat er boven de +/- 2200m nog erg veel sneeuw lag… Vanaf ongeveer 2800m was het nog zo goed als volledig wit :)

Thanks gast604

Click. Click. Peace

De mt. fort is een van de steilste gletscher-pistes in europa. Toch wel leuk om even te knallen op een mooie zwarte piste in de zomer.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie