BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Top 5: Activiteiten voor na het skiën!

Top 5: Activiteiten voor na het skiën!

Rogier op 3 januari 2014 · 9 reacties

Eten in een berghut: fantastisch gezellige après-ski

Je bent in de bergen met de hele familie of een groep vrienden. Natuurlijk sta je een hele dag op de pistes, lekker knallen. Maar na dat skiën heb je nog een hele avond, en je bent in de bergen dus is het leuk om zeker een keer in de week een avond-activiteit te doen. Genoeg mogelijkheden voor een gezellige avond met zijn allen! Een top 5.

1. Rodelen
Met stip op nummer 1, rodelen. Want wat is rodelen gaaf zeg. Met een sleetje de berg af knallen. In Oostenrijk en Zwitserland hebben ze dit helemaal begrepen en in heel wat skigebieden is dit mogelijk. In Frankrijk is het wat lastiger om gebieden met mooie rodelbanen te vinden. Heerlijk sleeën na een dag lang skiën. Gegarandeerd dat je een fantastische tijd hebt. Een ding weet je zeker na een avondje rodelen en dat is dat je met grote verhalen thuiskomt, want er vliegt altijd wel iemand de bocht uit of over de kop. Een heerlijke avondbesteding die je stiekem misschien wel elke avond wilt doen.

2. Hondesledetocht
​Je hoort ze van ver al janken en blaffen, de huskies van de hondesledes. Mooie grote honden die niets liever willen dan de slee trekken. Een hondesledetocht is een onvergetelijke gebeurtenis. In veel gebieden mag je de sledes zelf zelfs besturen. Erg spannend en leuk! En wat gaat het hard. Als je dit kunt combineren met het eten in een berghut dan heb je echt een fantastische après-ski activiteit. Misschien is dit eigenlijk wel mijn favoriet.

3. Eten in een berghut
Een heerlijke maaltijd hoog in de bergen, ver van de drukke wintersport dorpjes zijn er restaurantjes waar je slechts lopend, met de slee, op ski's of met hondesledes kunt komen. Vaak eet je in de deze hutten lokale en voedzame bergkost. Kaas, aardappelen en wijn. De sfeer is gezellig, gemoedelijk en goed en als je 's avonds de hut uitstapt dan vraag je jezelf, onder de frisse hemel vol met fonkelende sterren, af waarom je niet in de Alpen blijft wonen.

Op stap met een sneeuwscooter

4. Sneeuwscootertocht
Hou je meer van gemotoriseerde sporten? Dan kun je in steeds meer skigebieden op pad met sneeuwscooters. Lekker hard omhoog knallen door de bergen. Voor veel mensen is het besturen van deze stoere apparaten moeilijker dan verwacht. Dus een leuke uitdaging. Een leuk avond uitje voor een groep stoere mannen en vrouwen. En een mooie tocht door de natuur is genieten op deze machines.

Sneeuwschoenwandelen

5. Sneeuwschoentocht
Doe je het liever wat rustiger aan dan kun je ook zelf op sneeuwschoenen naar boven lopen. Genietend van de natuur en sneeuw loop je rustig op je eigen tempo omhoog. Lokale gidsen laten je veilig de mooiste plekken zien. Onder het maanlicht door de besneeuwde bergen omhoog lopen is echt heel erg bijzonder. Iets wat je niet snel vergeet. Als het doel van de sneeuwschoenwandeling een mooie berghut is, dan is het nog beter: Na de inspanning lekker eten, en met een volle buik terug naar de bewoonde wereld.

Doen jullie nog wel eens iets na het skiën en boarden? Wat is jullie favoriete 'après-ski' activiteit? Hebben jullie aanvullingen op deze lijst?

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.

Reacties

 • Gast772
  Gast772 3-01-14 09:15
  Gast772 3 januari 2014 · 09:15
  Uiteraard wellness! Vreemd dat dat er nog niet bij stond 😉
 • Shuffle 3-01-14 09:18
  Shuffle 3 januari 2014 · 09:18
  Après-ski!
 • Birdheart 3-01-14 09:52
  Birdheart 3 januari 2014 · 09:52
  Gezelschapsspellen en foute wintersportfilms kijken en niet te vergeten BIER!!!!
  als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?
 • jaap2 3-01-14 12:06
  jaap2 3 januari 2014 · 12:06
  Echt enthousiast kan die top-vijf me niet maken.
  "Rodeln-bei-Mondschein" komt in de praktijk toch vaak neer op veel alcohol bij het eten in de berghut en dan met veel overmoed naar beneden buitelen. Wil je nog leuk rodeln dan moet je als eerste starten, dat voorkomt dat je steeds moet oppassen voor in de sneeuw liggende duikelaars. Best riskant allemaal, en vooral leuk voor degenen die eraan verdienen.

  Sneeuwscootertochten ben ik nog veel minder enthousiast over. Enorm veel licht en lawaai in de mooie nachtelijke bergwereld. Dat hoort daar helemaal niet.

  De "voedzame kost van de berghut" gun ik ook graag aan anderen. Liever een normaal verzorgd
  Frans of Italiaans menu in het hotel. En dat "normale menu" is vaak een aangename verrassing.

  Een tocht met de hondenslee is overdag toch veel mooier ?
  En wie gaat er na een inspannende dag skiën nog 's avonds op sneeuwschoenen omhoog ploeteren ?

  Mijn ideale top-vijf bestaat uit:een lekkere maaltijd waar je alle tijd voor neemt - eventueel een kort wandelingetje door het dorp of stadje - een afzakkertje in een typisch Franse kroeg zonder après-ski lol, eventueel nog een kaartspelletje ofzo, en dan weer redelijk op tijd naar bed om de volgende morgen weer fit en vief in de sneeuw te staan.

  En dat op de plaatsen 1 t/m 5 !
 • Fritsspits 3-01-14 12:29
  Fritsspits 3 januari 2014 · 12:29
  Top 1, wellness sauna met een andere dan je eigen vrouw 😉, je neemt toch geen water mee naar de zee!
  Vint je ein spellings vout mag je tie hauten ;-)
 • Martin9 3-01-14 12:58
  Martin9 3 januari 2014 · 12:58
  Ik ben inmiddels 13 keer richting de alpen geweest maar dit alles heb ik daar nooit gedaan. Op rodelen na heb ik het allemaal wel in Finland gedaan. In één woord geweldig!
  Gewoon een paar biertjes na het boarden, een happie (uit)eten 's avonds nog een paar biertjes en / of wat sterkers één of twee keer per vakantie loopt sit meestal wel wat uit de hand 😉, daar naast een spelletje of filmpje etc.
  I like snow!
 • Rob-board 3-01-14 13:25
  Rob-board 3 januari 2014 · 13:25
  Mijn standaard top 5
  1 eerst even apres skieen
  2 naar de wellness
  3 samen koken
  4 film kijken of gezeldschappspellen
  5 slapen 😉
 • Jesper 3-01-14 17:25
  Jesper 3 januari 2014 · 17:25
  De Schirmbar bezoeken is ook altijd wel een leuke vorm van aprés-ski 😃
  Arlbergboy
 • joepiedepoepie 4-01-14 01:38
  joepiedepoepie 4 januari 2014 · 01:38
  Lekker in een Thermaalbadje maar dat is overdag ook geen straf! Een wandeling voor het slapen gaan .Lekker uit eten of thuis iets lekkers maken. Skishow bezoeken. Lekker in het huisje hangen met een donker biertje en wat alpenspecialiteiten. Oh ja vorig jaar in Samnaun kon je tot 24.00 uur winkelen in de Smuggleralm, dat vond ik ook wel grappig om een keer te doen!

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.