Wat vinden jullie van bovenstaande filmpje? Is dit een mooie sprong? is dit nog freeride of is dit gewoon ‘stunten’ en bijna zelfmoord? Ik spring ook wel eens van bescheiden rotsjes af, maar in onze vrienden groep ‘telt’ een sprong alleen als je daarna ook meteen weg kunt skiën of boarden. Als jezelf uit een krater moet graven dan noemen wij het een val. Wat vaak wel erg grappig is, dat dan weer wel. Ik vind bovenstaande filmpje een val en eigenlijk niets met wintersport te maken hebben. Durf is er wel voor nodig. Wat vinden jullie?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Hmm, ik doe het hem iig niet na :P

Gang is alles

Landing lijkt mij ook een val. Als ik me niet vergis, lijkt hij op zijn rug te landen nee?

Go with the snow!

Hij is “one sick motherf*cker” zoals het commentaar luidt aan het einde van het filmpje…

🏂

Er was toch een uitweg …? kompleet zot

Ziet er niet echt uit als een geplande landing. Wel nagedacht over de afsprong, niet over de landing.
Oftewel, levensmoe…

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Met skiskien is het zo de kortste weg naar beneden maar dit is een combo met vliegend vallen(knettergek,kansloos individu,gelukkig heb ik m niet op mijn payrol)

Ik zeg maar 1 naam, Jamie pierre…

Stunten en hits genereren maar met skien weinig te maken. Als ie nou landt op zijn ski’s is het anders imo.

Je zou zeggen dat het offpiste betreft en dus sowieso gevaarlijk is. Tel daar bij op dat op de plek van landen ook een rots onder de sneeuw had kunnen liggen en hij is inderdaad heel onverantwoordelijk bezig geweest. Niet meer doen jongen!!

Aangezien dit een wereldrecord poging is neem ik aan dat alles zorgvuldig gepland/uitgedacht is. Ze hebben vast en zeker gecontroleerd wat er onder het sneeuwoppervlak ligt, hoe diep de sneeuw is et cetera. Dit is een vrij oud filmpje volgens mij, er staat mij iets bij dat het landen op z’n rug het veiligst was, omdat je anders direct je benen zou breken of erger. Dit was de meest efficiënte/veilige manier om de klap op te vangen.

Dit vond ik ook altijd wel een indrukwekkend filmpje (niet gepland dus):

Mooie sprong :)
doe het hem alleen niet na

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

We kijken ernaar, dus is het skiën. hij komt wel lullig skiend richting de rand

Dit is je met ski’s aan je voeten van een berg af laten vallen. Zal wel nooit een olympische discipline worden.

Dan spoor je toch niet of wat?

Zooooooooo dat filmpje van ReneD dat noem ik wel skiën en een foutje/miscommunicatie tussen hem en de heli als ik het goed begrijp

🏂

Er is wel wat meer voor nodig dan alleen durf hoor. Reken maar dat dit een zorgvuldig geplande stunt is, desalniettemin een zeer riskante stunt.

Grof stuntwerk. Heeft niks met skiën te maken.

Tja skiën kan je dit niet noemen, gewoon zieke motherfucker! Ik heb enkele jaren terug met wat freeriders en enkele pro fotografen op pad geweest, en ondanks de foto’s van hun sprongen soms fenomenaal waren mogen ze enkel gebruikt worden als de landing goed is… wat hier duidelijk niet het geval is :-)

Heeft inderdaad niets met skiën te maken. Helemaal mee eens.

Wat mij opvalt in het filmpje van @Rogier is dat de betreffende persoon een extra risico neemt door met zijn stokken te springen. De sprong mag dan nog zo goed gaan, één verkeerde beweging van een stok en hij wordt doorboord.

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

…en ik spring niet eens 2 meter…

holy shit!

bart

Wat een idioot dacht ik toen ik het filmpje zag. Gaat toch nergens over…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie