Hoeveel les heb je nodig?

Rogier op 06 oktober 2014· 32 reacties

Hoeveel uur les voordat je zo de helling afknalt?
Hoeveel uur les voordat je zo de helling afknalt?

Laat ik beginnen te zeggen dat je volgens mij nooit bent uitgeleerd op de ski’s of snowboard. Want je kunt altijd technieken bijleren, en soms ingeslopen foutjes weer afleren. Maar er is altijd een moment waarop je geen beginner of licht gevorderde skiër of boarder meer bent maar een gevorderde. Wanneer is dat moment volgens jullie? En na hoeveel lessen?

De eerste les
De meest bijzondere les is de eerste les. Want je ziet veel wintersporters die voor die les amper rechtop kunnen staan op hun ski’s of board, en eenmaal onder hoede van een goede skileraar kunnen dezelfde wintersporters na een uurtje opeens simpele bochtjes draaien en remmen. Niet te steil, niet te hard, maar er kan geskied en geboard worden. Nog steeds met vallen en opstaan, maar het begin is er.

Veilig
Een goed meetpunt vind ik persoonlijk of je veilig een piste afkomt, voor jezelf en voor anderen. Want je hoeft natuurlijk geen Bode Miller of Lindsey Vonn te zijn om jezelf goed genoeg te kunnen noemen. Als je kunt skiën of boarden wat jij wilt afdalen en dit op een veilige en prettige manier, dan ben je in mijn opzicht goed genoeg. De vraag rest. Hoeveel lessen heb je daarvoor nodig?

null

Conclusie achteraf
Het lessen is typisch iets waarbij je te maken krijgt met een positieve conclusie achteraf. Ik ken heel veel wintersporters die na lang aarzelen een paar keer een extra les of stage hebben gevolgd. Tot die les toe werd er gedacht dat een extra les niet zo heel erg nodig was. Maar eenmaal na de les was het duidelijk dat er tekortkomingen waren in de skitechniek. Na de les bleek de les opeens noodzakelijk. Of de les op een borstelbaan, rolbaan, skihal of in de bergen was, dat maakte allemaal niet zoveel uit.

1 uur, 10 uur 20 uur of veel meer?
Maar hoeveel uur heeft een gemiddelde skiër of boader nodig om het wintersporten onder de knie te krijgen? Hoeveel uur les hebben jullie zelf genomen? En wie van jullie vind zichzelf al een goede skiër of boarder maar neemt dit jaar wat extra lessen? Ik ben benieuwd.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Eeeuhhh tja eeeuh laat ik dan maar de eerste zijn zo te zien :)
Ik board al vanaf mijn 14 de en ben nu 29 geworden dus dat is nu al weer 15 jaar en ik heb nog nooit les genomen.
De eerste keer in Rucphen ging ik zonder te sturen naar beneden en toen ik merkte dat ik niet kon sturen liet ik mezelf maar vallen, na wat tips van mijn beste vriend toen en na wat filmpjes te hebben gekeken is het sturen langzaam aan gekomen en van daar uit ging het al heel snel beter en beter en voordat ik het weet stond ik na een paar keer al schans te springen met de nodige pijnlijke vallen moet ik zeggen!
In die 15 jaar zonder les kan ik met gemak van alle geprepareerde pistes af en niets is daarbij te moeilijk voor mij en ik doe dit ontspannen en onder complete controle plus stuur daarbij met beide benen. Dus les nemen zal je mij niet zien doen meer mijn vrouw skiet en die merkte dat ze toch wel techniek tekort kwam en angst had bij zwart en wat steilere rode pistes die heeft dit jaar voor het eerst les gehad en dat was heel goed bevallen er zat gelijk veel verbetering in en haar angst was vrijwel weg!

Ik heb de eerste 6 jaar steevast de eerste week les genomen (in die periode ging ik nog 2 weken achterelkaar). Daarna heb ik nog diverse malen een los lesje genomen (meestal 2 uur) om wat techniek bij te schaven.

Overigens ben ik het niet eens met de opmerking dat als je veilig beneden kunt komen dat goed genoeg is. Veel belangrijker vind ik dat je naar beneden kunt komen zonder een gevaar voor anderen te vormen. Helaas kom ik te vaak ongeleide projectielen tegen op de piste.

@skibeest dat bedoel ik natuurlijk ook! Ik zal het even verduidelijken.

Click. Click. Peace

Edit (extra):Ik denk ook wel dat het veel met leeftijd te maken heeft als je zo jong al begint heb je meer durf en ben je wat flexibeler en doe je de gekste dingen.
Als je wat ouder bent ben je wat voorzichtiger en hecht je meer waarde aan een degelijke onderbouwing van hetgeen wat je aan het doen bent, je bent bewuster bezig in mijn optiek.
Dit was hetgeen wat ik in ieder geval merkte toen ik mijn vrouw leerde kennen op 19 jarige leeftijd en ze was 20 toen ze voor het eerst ging skiën ook onze beste vrienden (stelletje) waren rond die leeftijd. Zei hebben weliswaar ook nooit gelest maar ik kan merken dat ze er wat langer over doen als ik dat deed op 14 jarige leeftijd en ze hebben ook wat meer val angst en zelfs nu na ± 4 dagen indoor 3 keer wintersport (in 8 jaar tijd) zijn ze nog steeds niet op het niveau waar ik op zit.
Is het de angst om zo hard te gaan op zwarte piste of is het de techniek die ze tekort komen?, ik weet het niet maar ik denk dat het zeker geen kwaad kan om een keer een les te nemen!
Zelf toen ik wat tips gaf zag je dat ze zekerder gingen boarden en ook met meer ontspanning.
Dus ik ben stiekem over het algemeen wel pro les ingesteld al heb ik het zelf nooit gehad :D

Dit is ook afhankelijk van je leeftijd; als je ouder wordt/bent word je voorzichtiger en duurt het langer voordat je genoeg zelfvertrouwen hebt. Skilessen zijn altijd goed om je techniek te verbeteren ongeacht je leeftijd en niveau.
Het is alleen jammer dat de lessen zo duur zijn, vorig jaar moest ik privé lessen nemen omdat er geen groepslessen werden aangeboden. De lessen waren duurder dan ons hele verblijf ( incl. huur, materiaal, reiskosten en skipassen). Dit heeft tot gevolg dat dat je niet het aantal benodigde lessen neemt…helaas.

Toen ik 40 jaar geleden begon met skien was het heel normaal dat je les nam, jaar in, jaar uit. tegenwoordig is er een tendens dat mensen na een weekje les (als die al wordt genomen) denken expert te zijn. En ja, als je jong bent als je begint leer je (ogenschijnlijk) snel naar beneden te komen. Voor een goede techniek echter is enige aanvullende les een aanrader.

Ik denk dat ook de ontwikkeling van technologie in materiaal heeft bijgedragen aan het feit dat mensen nu sneller denken alles onder controle te hebben. Tegenwoordig materiaal (in ieder geval ski’s) skiet makkelijker dan ouder materiaal.
Wanneer ben je beginner, gevorderd, expert, etc? Tsja, daar zijn al vele discussies over gevoerd, onder andere op het forum van deze site. Hier het meest recente topic daarover: https://www.wintersport.nl/forum/topic/118761

Oeeii even denken.

20 uur les op rollend tapijt
10 uur les op borstelbaan
20 dagen les op de piste in totaal

Ben ik klaar? Nee, nooit! er zijn altijd schoonheidsfoutje die eruit kunnen, technieken verbeterd. Kan ik veilig voor mijzelf en omstanders overall naar beneden? Ja dat denk ik wel.

Seriously snow addicted family!

Het is een proces die bij de een wat sneller gaat dan bij de ander.
De grootste en duurste vertrager van dit proces is Angst. Angst houd je in je greep, en kan er zelfs voor zorgen dat je na 2 weken les gewoon weer in het beginnersklasje start in het tweede jaar wintersport.

Het tweede wat behoorlijk vertraagd is (gebrek aan) ervaring. Als je meteen na de les de kroeg in duikt of leeft van pauze tot pauze, zul je merken dat je de oefening van die dag niet in de praktijk hebt gebracht, waardoor je de volgende dag blijft hangen in hetgeen je gisteren geleerd hebt. Voor de skischoolhouder geen probleem, die verwelkomt je net zo graag weer in dezelfde klas als vorig jaar. Voor een skileraar een typisch gevalletje van jammer, die komt geen steek verder.

De derde vertragende factor is (gebrek aan) spierkracht en conditie. WinterSPORT is niet zo eenvoudig als een wandeling door het bos, door veel mensen wordt dit enorm overschat.

Vaak zorgt de ene factor voor de ander, en dat is jammer. Mijn tip: zorg voor voldoende conditie, wees gemotiveerd en laat je zowel tijdens als na de les niet afleiden door andere dingen die ook erg leuk zijn, maar focus je op de lichamelijke oefening op de piste. De factor angst is dan ook zo verdwenen en wordt het lessen er alleen maar leuker op!

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Hoeveel les je uiteindelijk nodig hebt is heel erg persoonsafhankelijk. Ieder persoon is anders en zal een nieuwe techniek in een bepaalde snelheid eigen kunnen maken. Het is dan ook heel lastig te zeggen hoeveel uur iemand nodig heeft.

Wanneer ben je goed genoeg? Ik denk inderdaad dat de aanduiding veilig en verantwoord kunnen doen wat jij wilt doen (jouw persoonlijke ambitie, of dit nu een bepaalde piste(kleur) is ofwel off-piste maakt niet uit). Dit kan dan ook per jaar verschillen.

Wat zien jullie als les, telt hierbij tips van vrienden/reisgenoten ook mee?

In de meeste lessen ligt de focus toch geheel op techniek, veiligheid is primair een kwestie van gedrag en dus niet direct vast te knopen aan een aantal lessen (maar wel aan de inhoud van de lessen - een les - en aan ervaring natuurlijk).

Techniek draagt m.i. Naast gedrag bij aan het brede begrip veiligheid. Onder heel veel verschillende omstandigheden te kunnen skien/boarden leer je in de les en in de praktijk. Het kan nooit kwaad om met het verstrijken van de jaren zo af en toe weer ff wat bij te schaven. Doe het zelf ook zo om de twee a drie jaar. Even wat privé lessen of een dag met een gids op pad en je leert weer bij. Leren kent immers geen leeftijd, jong of oudmaakt niet uit. Leren in de sneeuw blijft m.i. altijd leuk.

Ik heb zelf 11 weken skiles gehad, vanaf mijn 8e tot 18e ongeveer. Sindsdien ben ik gaan snowboarden, daar nooit les in gehad, behalve dat ik na 5 jaar te hebben gesnowboard de opleiding tot ski- en snowboardinstructeur heb gevolgd. Dat heeft mijn techniek wel verbeterd.
Inderdaad verschilt het per persoon hoeveel les je nodig hebt. Maar ik zeg ook regelmatig tegen mensen die al jaren skiën dat ze af en toe eens een paar uurtjes les moeten nemen, daar wordt het skiën voor hun alleen maar leuker van!
Verder is een goede voorbereiding op je wintersport van wezenlijk belang, zorg dat je zelf een goede conditie hebt en dat je materiaal in orde is.

Als 18 jarige scholier vond ik destijds dat ik niet veel lessen nodig had. Het was mijn eerste wintersport met 3 drie vrienden. Omdat we vrij sportief waren pikten we het skieen veel sneller op dan de wat oudere dames in onze ski-klas. Hierdoor stonden we tijdens de les veel te wachten, maar daar waren we veel te ongeduldig voor. Dus zijn we na twee dagen met lessen gestopt en zijn we zelf wat gaan aanklooien. Met de kennis van nu moet ik bekennen dat ik zelf zo’n ongeleid projectiel was dat onverantwoord van de piste kwam stuiteren. Maar op dat moment had ik daar geen besef van.

Een aantal jaar later was mijn tweede winstersport met mijn vriendin.Voor haar was het de eerste keer. Omdat ik geen zin had om weer in een beginnersklas te lessen, hebben we eerst in Nederland 10 lessen op de rollerbaan genomen. Hierdoor konden we in Oostenrijk de beginnersklas inderdaad overslaan. We hebben toen 4 dagen les gehad. Een jaar later hebben we samen weer 4 dagen les genomen.

Daarna heb ik tijdens voetbal een knie-blessure opgelopen waardoor we een aantal jaar niet hebben geskied. Omdat ik toch weer wilde gaan skieen heb ik eerst weer met een proefles op de rollerbaan geprobeerd hoe het ging. Dat ging eigenlijk best goed en toen hebben we een nieuwe vakantie en 15 lessen op de rollerbaan geboekt. We gingen deze keer naar Val Thorens. Daar hebben we geen les meer genomen maar zijn we gewoon lekker gaan skieen.

Veel afdalingen in Val Thorens bleken toch een stuk moeilijker te zijn dan de Spieljochbahn in Fuegen. Door mijn eerder knieblessure kon ik niet meer op kracht skieen. Ik had constant verzuring in mijn benen. De techniek van mijn vriendin was veel beter dan de mijne waardoor zij nergens last van had.

Na thuiskomst heb ik besloten om hard aan mijn techniek te gaan werken en heb een seizoens-abonnement op de rollerbaan genomen. Na 45 lessen bleek tijdens de volgende vakantie dat ik met sprongen vooruit was gegaan. Ik vond de rollerbaan zo leuk dat ik een paar jaar een abonnement heb gehad. Maar uiteindelijk werd dit te duur.

Na een aantal jaar zonder les heb drie jaar terug voor de lol weer 5 lessen op de rollerbaan geboekt. Tijdens deze lessen heb ik weer de nodige waardevolle tips ontvangen waardoor ik voor mijn gevoel weer makkelijker ski.

Door de vele lessen op de rollerbaan heers ik nu de techniek om in alle weersomstandigheden comfortabel diverse soorten pistes af te komen. Dit draagt voor mij zeker bij aan het plezier dat ik aan wintersport beleef.

Begonnen op mijn 18e met snowboarden, geen les gevolgd behalve filmpjes op youtube, deze toe proberen te passen. En heb het zo geleerd, ik heb ook filmpjes laten maken van hoe ik board en die grondig geanalyseerd en daar dan de volgende keer hard aan werken. Pas toen ik 22 was heb ik 1 les gevolgd op een rollerbaan en daar heb ik de bevestiging gekregen dat ik goed bezig ben geweest en ze hadden een puntje om aan te werken, en dat heb ik gedaan. Ik kom van alle pistes af veilig en met volledige controle. Maar heb wel voor mezelf besloten dat ik wel les ga volgen omtrent off piste snowboarden en wat daar bij komt kijken.
Voor mezelf gesproken was dat ene uurtje dus voldoende maar dat komt omdat ik al vanaf mijn 6de wil snowboarden maar pas mocht op mijn 18e en toen ik 18 was de discipline had om mezelf te trainen en eerlijk naar beelden kon kijken om er zo echt van te leren. En ik was niet bang om te vallen want dat zag en zie ik als bijkomend onderdeel van wintersport en als je pijn hebt weet je iig zeker dat je iets gedaan hebt.

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Ik heb vorig jaar 1,5 uur op een rollend tapijt les gehad voordat ik ging voor het eerst ging skiën samen met een groepje vrienden die ook allemaal (op één na) voor het eerst gingen wintersporten (gemiddelde leeftijd 25 jaar).

Ik kon redelijk snel van een simpele oefenpiste af skiën zonder al te veel te vallen en mijn progressie verliep een stuk vlotter dan de andere skiër die geen les had gehad. Na een week zoefde ik van een lichte rode piste af (zeker niet met geweldige techniek maar wel gecontroleerd).

Na die week was het voor mij duidelijk dat ik een stuk meer lessen wou om echt te leren skiën.

Ik gok dat je met ongeveer 10 uur lessen prima bent voorbereid voor je eerste keer wintersporten.

Maar met een klein beetje of geen lessen is het ook heel leuk. Wij hebben de grootste lol gehad met vallen en opstaan, elkaar tips geven, afkijken wat andere mensen doen en het gewoon rustig zelf leren op de simpele pistes.

Dit is een elk jaar terug komend topic. Ik heb behoorlijk wat lessen gehad, ik vind dat eigenlijk een must voor iedereen!!! Maar iedereen zijn eigen keuze hierin.
Buiten het feit zoals al gemeld, je techniek en veiligheid voor jezelf en andere is het minstens net zo belangrijk om ALLE juiste piste regels te kennen. Bijna niemand houd zich eraan omdat die niet geleerd worden, ook dit wordt door een skileraar behandeld in de les.

Dus ja, ieder mag zelf weten hoeveel les je wel of niet neemt, veel of weinig, maar leer buiten je eigen controle, veiligheid en techniek ook de juiste gedrag regels!!

William & José

Neem les tot het niveau ‘geen gevaar voor anderen’ en neem nog meer les als goed wilt leren skien. Want zoals ze in Oostenrijk zeggen " Meister kommen nicht vom Himmel fallen"
Je pikt de ‘ik heb geen les meer nodig’ mensen er wel vaak zó uit: ze komen de berg wel af maar het ziet er niet uit. Vooral in op plekken zoals Winterberg zijn veel types een gevaar voor anderen, want het is immer zo makkelijk niet waar? Aan de andere kant: soms zijn lessen zo langdurig, je staat maar te wachten tot de hele club weer een eindje voorgeskied heeft. Dan wil je gewoon ‘meters maken’ en het geleerde in praktijk brengen. Is dus voor iedereen anders, maar de basis van een goede techniek leer je toch echt bij een professional en niet van een vriendje dat al een keertje op wintersport is geweest.

Ik denk niet dat lessen een vereiste is om andere niet in gevaar te brengen. Op de oefenpistes kan je het toch prima leren? Het gaat er uiteindelijk om dat je plezier hebt in wat je doet en andere niet in gevaar brengt.

Skiën is volgens net als alle andere sporten. Je heb er die het direct kunnen en je hebt er die het nooit kunnen. De meeste mensen zitten daar ergens tussen. Hoe jonger je begint hoe beter en hoe meer je het doet …
Zelf heb ik nooit les gehad en heb op mijn 8ste leren skiën van mijn vader die nooit les heeft gehad.
Ik kom veilig alle pistes af en heb heel veel plezier in het skiën.
M.a.w iedereen moet doen wat hij voor zichzelf denkt nodig te hebben maar hou het veilig en wees eerlijk voor jezelf.

Lessen zijn een leuke aanvulling op je ervaring. ‘Al doende leert men’ gaat mijn inziens ook op voor skiën. De basisbeginselen kun je het beste van een leraar krijgen, en dan ga je meters maken. Oefenen en ploeteren. Als je een beetje fatsoenlijk kan staan, ga je weer lessen nemen om wat technische stappen te maken, en die ga je daarna weer oefenen en zelf in de praktijk brengen. Als je dat onder de knie hebt, ga je weer door. Ik zou niet constant lessen, omdat je dan te weinig meters maakt. Maar alleen meters maken zonder ooit naar je techniek te kijken, schiet ook niet op.
Zelf heb ik nu weer wat lesjes op de band geboekt om de boel scherp te krijgen voor de winter, zodat ik dan lekker optimaal kan genieten van m’n skipas ipv in een klasje te wachten.

Ik heb heel veel lessen gehad
Ben jaren alleen op wintersport gegaan, dan nam ik les in een groep
Ook verschillende jaren een seizoenkaart op de rollerbaan gehad
Daarnaast ook nog van september tot maart 1,5 uur sneeuwtraining gehad bij de skiclub
Dus een jaar of 5 2x in de week skiën
Nu begin ik weer met lessen, maar nu in een zitski
Hoop dat ze snel bellen of mailen dat ik mag gaan starten

Persoonlijk vind ik lessen, vooral voor beginners, een must. Niet alleen voor de veiligheid, maar vooral voor de techniek. Ja je kunt het misschien wel zelf aanleren of met behulp van vrienden, maar vaak genoeg kun je gewoon aan het skiën of het snowboarden zien wie er wel les hebben gehad en wie niet. Heel veel mensen hebben een verkeerde houding en skiën/snowboarden op kracht. En wees gewoon eerlijk, een foute houding is makkelijk aangeleerd, maar nog moeilijker om af te leren.
Voor de gevorderde skiër of boarder is zo nu en dan een opfrislesje leuk. Gewoon om even alles op te frissen en misschien iets nieuws te leren.

Je bent nooit uitgeleerd, dus hoeveel les je nodig heb is zolang je de sport beoefend.
Je hebt altijd een spiegel nodig ofwel een leraar/trainer.
Tuurlijk zijn er altijd mensen die roepen dat ze het wel kunnen en geen les meer nodig hebben maar 1 ding vergeten ze dat ze zichzelf dingen gaan aanleren die eigenlijk niet goed zijn bijv qua techniek. En zie dat maar eens af te leren, het is makkelijker om iets goed aan te leren.
Vergeet niet dat de profs ook bijna dagelijks training hebben van hun trainer/coach. Ook zij hebben dus iemand nodig die ze corrigeert en zij zijn dus ook niet uitgeleerd.

Ja ik heb ook al jaren les hier in Nederland, ik kom ook overal vanaf maar het gaat zoveel makkelijker als je constant je techniek weet te verbeteren en leert met de omstandigheden om te gaan. Daarbij is het ook nog een leuke sport!

Les is nodig totdat je veilig de berg afkomt.
Daarna is les een goede aanvulling als je niet alleen veilig de berg af wilt komen, maar ook beter wilt leren skiën of technischer afdalingen wil gaan doen. Dat gaat sneller en beter dan zelf aanklooien (hoewel er genoeg mensen zijn die op kracht alleen ook een heel eind komen)

Zelf in mijn jeugd wel les gehad, daarna wat aangeklooid :)
Totdat ik slalom en techniek trainingen ben gaan doen. Er ging een wereld voor me open.

Of iemand les nodig heeft is afhankelijk van wat iemand wil. Gewoon rustig naar beneden cruisen, dan is het op een bepaald moment wel klaar. Als je technisch verder wilt komen, dan is les/training zeker een aanrader.

5 jaar snowboard ervaring zonder les. Ik heb weinig angst en het leren ging / gaat snel. Ik weet heel zeker dat mijn techniek beter kan, alleen ik vind de lessen op dit moment nog te duur tov mijn budget dus doe ik het nog maar even zonder les.

Overigens lees ik hier vaak dat je goed genoeg bent, wanneer je veilig voor jezelf en anderen naar beneden komt. Dat kan ik zeker, alleen is dat niet op de snelheid waarop ik dat wil. Ik blijf ik de grens opzoeken en verleggen om die basissnelheid te verhogen waarbij je logischerwijze niet altijd alles onder controle hebt:) Uiteraard doe ik dit wel daar waar ruimte is!

Ik heb een recordaantalweken les gehad(privé dan nog) op een beperkte tijd; ik denk in 5 jaar zo’n 15weken les; en ik heb nog steeds geen goede techniek!! Ik kom wel veilig overal af en ben niet bang,maar als ik mezelf bezig zie dan baal ik gewoon!Ik ben gewoon véél te snel te steile piste’s gaan skieen om toch maar bij mijn skimaatje te blijven,en zodoende heb ik altijd op kracht geskied. Privéleraar of niet, ik heb geen goeie houding:(
Mààr: twee jaar terug heb ik leren snowboarden,ook met privéleraar,drie weken aan één stuk. Van het begin gewoon alle étappes gevolgd,en ja hoor: ik snowboard echt goed! Ik verkies mijn board boven de ski’s, in alle omstandigheden,en heb op mijn board wél souplesse. Dus ofwel ben ik gewoon één van die mensen die"nooit zullen leren skieen" ofwel heb ik in het begin echt slechte gewoontes aangeleerd. Dus: les ja,maar je ziet het kan ook mislopen:)

Dit jaar ga ik voor het 18e jaar skiën. Wel wat van die jaren zijn we zelfs 2x geweest. De eerste 3 of 4 jaren hadden we les genomen, daarna ging alles goed genoeg naar onze mening. We kwamen rustig naar beneden, probeerden onszelf niet te forceren, namen geen zwarte pistes meer laat op de namiddag.
Toen kwamen onze kinderen en zij hadden ook les nodig. We zochten een organisatie waarbij de lessen voor een kleine extra prijs inbegrepen waren in het pakket. Aangezien de kinderen toch les hadden in de voormiddag, namen wij ook gewoon terug les met de organisatie.
Intussen nemen wij dus al het 6e jaar op rij terug een hele week lessen in de voormiddag. We skiën een pak beter hierdoor en wat is er nu leuker dan iets nieuws te leren, zoals stukjes diepsneeuw of buckelpistes, en dat onder begeleiding.
Voor mij een absolute aanrader.

Mocht iemand in de regio Rotterdam nog interesse hebben om een paar lessen op de rollerbaan te proberen volgen; indoor-ski Rotterdam heeft aankomende zaterdag 11 oktober een open dag. Op hun internet-pagina staat ook een leuke ‘open dag aanbieding’

Dit bericht is niet als spam bedoeld, maar als tip voor eventueel geinteresseerden

Al 30 jaar lid van ‘Il Primo’, nu leren wij race technieken. De eerste 10 jaar ook steeds les in de sneeuw genomen o.a. om in ‘poudreuse’ beter te leren skiën.

Je leert steeds bij en waarom niet? Als je voetbalt moet je toch ook iedere week trainen? Daarnaast is het ook nog leuk om in een groep van je eigen , maar ook van de fouten van anderen te kunnen leren.

De nitwits die denken zonder vaardigheden en skiles de piste af te kunnen rollen en daarbij ook anderen in gevaar brengen zouden ze onmiddellijk de skipas moeten afpakken.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie