Met welke wintersporter wil je ruilen?

Rogier op 13 februari 2015· 34 reacties

Strakke pistes of diepste poeder? Wat is jou keuze?
Strakke pistes of diepste poeder? Wat is jou keuze?

Oke, je mag kiezen, met welke wintersporter wil jij ruilen. Op welke foto had jij het liefst willen staan? Lekker knallen op een strakke piste, of kopje onder gaan in de allerdiepste poeder? Wat heeft jullie voorkeur en waar droom je van?

null

Poeder
Het gevoel te zweven, te drijven in de sneeuw. Je bochten zijn golfbewegingen. De sneeuw spat in je gezicht uiteen. Vanzelf drijf je naar beneden. Dit gevoel van door de allerdiepste poeder te knallen is niet te evenaren. Je kunt je lach tijdens de afdaling niet inhouden. Wat een condities wat een sneeuw. Pats weer een golf poeder over je heen. Wat een spektakel, wat een afdaling. Heerlijk. Je draait je ski’s een klein beetje en er vliegt weer een heel gordijn van poeder omhoog. Kon deze afdaling maar eeuwig duren. Poedersneeuw is magisch, het is bijzonder. Natuurlijk wil jij de skiër zijn in bovenstaande foto!

null

Carven
Nee! Helemaal die poeder niet. Lawinegevaar. Je hebt niet de benodigde kennis van off-piste terrein, te vaak slechte sneeuw op weg naar de diepe poeder. Nee, geef maar lekker strakke piste, een paar goede slalomlatten of andere piste ski’s en tsjak je gooit die staalkanten vol in de helling. Heerlijke het gevoel van de g-krachten op je lichaam. Je ski’s geven alle kracht die je erin stopt helemaal terug. Bam bam bam… Heerlijk over die strakke ribbels van de piste er is niets mooiers. Natuurlijk wil je op de piste staan en niet door die diepe poeder heen knallen…

Zit ik een beetje goed met de beschrijvingen? Wie van jullie kiest voor welk scenario als jullie nu zouden mogen ruilen? Ik ben benieuwd.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik zeg: carven! Ben gewoon niet ervaren genoeg voor off-piste. Daarom heb ik het ook nog nooit gedaan. En onbekend maakt onbemind, dus weet ik niet hoe mooi het misschien is. Maar de gevaren zijn me ook te groot, dus het trekt me niet echt. Ik vermaak mij nog prima op mooie pistes!

Ik ga voor de poeder.

Poeder!!

carven!

tenzij ik mag fantaseren dat ik ineens off piste kan skiën :-)

carven. gewoon nog te weinig kennis/ervaring voor echt te poederen.

Een laagje poeder op de piste!

Mr. Slow

Ik droom van de poeder-afdaling maar omdat ik het off-piste skieen te gevaarlijk vindt (lawine-gevaar) blijf ik altijd op de piste. Zeker na het ongeluk van Michael Schumacher in Meribel een paar meter naast een voor mijn zeer bekende piste. Het was een plek waar je makkelijk zelf ook van de ene naar de andere piste zou kunnen skieen zonder aan de risico’s (verborgen rotspunten) te denken.

Heel af en toe komt het tijdens een vakantie voor dat er een dump verse sneeuw valt. Ik probeer dan zoveel mogelijk verse poeder afdalingen op de piste te maken.

Maar een mooie strakke ribcord piste vind ik ook helemaal gweeldig. Afgelopen week heb ik dit diverse malen in Selva mogen meemaken. Om half 9 met de eerste lift omhoog. Even een afdaling warm skieen en dan een paar keer achterelkaar met de Piz Sella gondel omhoog om als een van de eerste verse sporen in het ribcord te zetten.

Door de snelheid en de rebound van mijn ski’s leek het net of de ski’s automatisch van links naar rechts onder me door gleden. Soms moest ik halverwege de afdaling even de handrem erop zetten om te voorkomen dat ik te snel zou gaan en misschien de controle zou gaan verliezen.

off-topic:

Ik las een eerder topic over de reden waarom er zoveel mensen onvoorbereid en onverantwoord off-piste gaan skieen. Zonder de inhoud van dit topic te veroordelen (in tegendeel zelfs) denk ik dat veel wannabees juist worden getriggerd door de hierboven prachtig omschreven beleving van een poeder-afdaling. Ze lezen zo’n artikel en denken : ‘dat wil ik ook’ Maar de vele waarschuwingen worden dan weer niet opgevolgd.

Ik kies voor de poeder foto.

Eigenlijk wil ik niet kiezen want de ene keer wil ik lekker tramrails rijden en de andere keer door de poeder. En daarnaast ook nog het park in…

Toch de poederfoto als ik moet kiezen, omdat die gelegenheid er gewoon minder vaak is, qua omstandigheden en juiste plaats en tijd. Slalommen en park rijden kan eigenlijk altijd wel.

Ik kies voor… maakt me geen donder uit ;) liever 1 van beide dan hier thuis kneuteren achter de pc… Als ik dan toch moet kiezen dan de poeder maar, terug naar de piste kan altijd nog ;)

Seriously snow addicted family!

@zenith Ik begrijp je off-topic punt. Maar de werkelijkheid is wel dat off-piste geweldig is en ook best veilig kan. Tenminste met een anvaardbaar risico. En off-piste in een verdomhokje stoppen werkt niet. Voor de info, deze foto is zelfs op een geopende piste genomen (vorige week in Abries).

Click. Click. Peace

Lekker carven met af en toe een powder

Jaaaa, poeder op de piste! Best of both!
Twee jaar geleden voor het laatst mogen meemaken. Het had de hele nacht gesneeuwd en er lag zo’n 30 cm verse poeder op een geprepareerde piste, fantastisch.
Ik ben geen held off-piste. Met smalle piste-ski’s zakte ik veel te ver weg, ging op m’n plaat en was vervolgens een uur op zoek naar m’n ski’s. Net all-mountain ski’s gekocht dus misschien wil ik het nog wel eens proberen :)

Toch wel poeder, en mee dromen dat vanaf morgen alle pistes vol met veilige poeder liggen ;-)

Een beetje open deur :-)

When life gets too complicated.... SKI

@Alex De piste dus ;-)

Click. Click. Peace

@Rogier ben ik zo doorzichtig :-P

When life gets too complicated.... SKI

Carven is zeer goed omschreven, heerlijk dat knallen, 100% mee eens.

Poeder wil ik nog altijd eens proberen, lijkt me ook fantastisch!

al blij netjes de piste af te komen!

Beiden, maar sinds een nogal ongelukkige lawine praktijkcursus ski ik voornamelijk nog op de piste.

Winter is coming

Poeder is geweldig voor een paar uurtjes per dag in de verse sneeuw, daarna verlang ik weer naar het oldskool wedelen (of Kurzradius Carve of hoe het tegenwoordig dan ook moge heten). Die beweging kan ik eindeloos doen en voelt toch lekkerder dan het hakken door de poeder of het racecarven.

Beide, maar die poeder dan wel op een gecontroleerde skiroute

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Carven op een geprepareerde piste met daarop een laagje poeder van niet meer dan 10cm :-)

Geef mij maar poeder. Ondanks mijn beginneling niveau off pist toch gek zijn op het zweefgevoel dat je krijgt in de poeder sneeuw. Dit is idd het leukste gevoel met skien + het vallen is zoveel zachter :-)

Off piste met rogier voorop om de tips en trucks aan te leren

Waaromheeftnederlandgeenbergen:-)

Ik wil(moet!) echt beter gaan skien on-piste, na al die jaren nog steeds niet tevreden met mijn techniek en controle. Stom dat ik toen ik jong was niet de moeite wilde nemen om echt goed te leren skien maar veel meer voor het randgebeuren ging (ook leuk natuurlijk). Ben bijna 50 en nu pas echt serieus aan het leren/lessen etc. Daarna zou ik ontzettend graag off-piste willen leren skien. Gaat zeker nog gebeuren. Mag ik kort vragen, half off-topic, wat het advies is voor de minimale breedte van je ski’s om een beetje prettig off–piste te leren skien? Dank!

@rogier ik zou wel eens met jou willen ruilen diep door de poeder net als op je foto,s geweldig. Misschien toch eens les hier in nemen ,voorlopig maar lekker carven

Heerlijk carven! Het liefst een vers geprepareerde piste, met zo min mogelijk mede-wintersporters. Mooi op de geslepen zijkanten met een paar G-krachten naar beneden! Maar een lekkere laag poeder is ook zeker niet onaardig. Maar wel de ongeprepareerde piste, skiroutes, i.p.v. ongecontroleerd terrein.

Liefhebber van de heerlijke alpengerechten, strakke pistes en prachtige panorama's

Vorige week in Mayrhofen geweest. Er gaat werkelijk niets boven het gevoel van door de diepe poeder rijden. En wat een dump op zondag en maandag1 Wat een feest. Je kunt het juichen gewoon niet onderdrukken tijdens een afdaling en hoort het dan ook in de wijde omtrek om je heen. Epic!

Helaas niet ervaren genoeg voor off-piste maar een hele strakke piste… geef mij maar een mooi poederlaagje op de piste!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie