BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Lermoos

Reviews Lermoos

89% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.7 op basis van 3721 reviews.

  • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied, sfeervol, kindvriendelijk en buitengewoon makkelijk bereikbaar.

Wat vind jij van Lermoos?


Beoordelingen van gebruikers

  • Wasa
    Wasa 13 februari 2020 · 23:18

    Wat een heerlijke plek om te skiën. Zeker voor beginners een aanrader. Het is redelijk rustig. Mooie brede pistes en sneeuwzeker. Alleen de Zugspitz Arena is vaak door slecht weer niet ideaal. Het dorp is klein maar heel gezellig. Goed eten en een leuke bar. Nu voor de tweede keer hierheen!

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast134
    Gast134 15 januari 2020 · 17:38

    Leuk dorp, goed aan te rijden en redelijk sneeuwzeker. Ben er de afgelopen 40 jaar een keer of 7 geweest. Met Ehrwald en de Zugspitze als alternatief (binnen 10 minuten rijden) een prima skigebied. Zeker voor gezinnen of een short-ski vakantie met een groep.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast232
    Gast232 30 april 2019 · 19:06

    Mooi en praktisch gebied. Je kunt geen dagtocht maken, maar een dagdeel kan je onderweg zijn. Voordeel, je moet kunt in je appartement lunchen dat scheelt weer qua prijs. De meeste appartementen zijn te voet bereikbaar vanaf de pistes

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast368
    Gast368 25 februari 2019 · 17:35

    Geen zitruimte (lees terrassen) onderaan de pistes waar de skilessen starten en stoppen. Lastig qua eten en drinken in pauzes en eind van de dag. De afdelingen liggen op het noorden en daardoor vanaf 15.00 uur geen zon meer. Afstand in kilometers vanaf Utrecht lijkt te doen in 1 dag, echter de laatste 70 kilometer vanaf Kempten staat het stil en rij je stapvoets.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • HJB71
    HJB71 6 april 2018 · 13:25

    Prima gebied voor gezinnen met jongere kinderen (<12 jaar) die starten met skiën en snowboarden. Het Grubigstein skigebied van Lermoos is slim vormgegeven met goede liften - nagenoeg geen sleepliften, fijn voor snowboarders en kinderen - en geen wachttijden (maar wij waren in het laagseizoen). Het is erg fijn dat je elkaar bij het midden- en bergstation regelmatig tegenkomt - zeker bij jonge kinderen - beide uiteraard met heerlijke terrassen. Deze skihutten zijn ook voor de niet-skiërs eenvoudig bereikbaar, want ze liggen naast de gondelstations. Voor de niet-skiërs is een puntenskipas beschikbaar i.p.v. een veel duurdere dag- of weekpas. De beide skischolen verzamelen om de beurt beneden bij de Family jet - kortste gondelbaan van Oostenrijk naast de oefenpiste - en verspreiden zich dan vrij snel in het gebied. Het skigebied ligt op het noorden: de pistes blijven dus goed begaanbaar in de middag indien de zon schijnt. Maar de sneeuw was dit jaar natuurlijk uitzonderlijk goed in de Alpen. De pistes neigen naar donkerblauw en lichtrood. Ze schijnen iets lastiger te zijn dan in Ehrwald en Biberwier, maar daar zijn we dit jaar nog niet geweest. Het gebied heeft een prachtig uitzicht op de Zugspitze en de omliggende bergen. Het dorp Lermoos heeft alles op loopafstand wat je nodig hebt voor een korte vakantie: een openbaar zwembad met heerlijk warm buitenbad in Hotel Edelweiss, twee goede supermarkten (Spar en MPreis) en voldoende restaurants. De skibusverbinding met de andere dorpen in het skigebied (en het openbaar zwembad in Ehrwald, geen aanrader) rijdt niet zo vaak, dus let goed op de dienstregeling om onnodig wachten of omrijden te voorkomen. Er is ook nog een treinstation op loopafstand van de piste met verbindingen naar Reutte en Munchen via Garmisch-Partenkirchen. Onze kinderen van 7 en 9 jaar willen komend jaar weer dolgraag terug en ik denk dat ze hier nog wel 2 a 3 jaar uit de voeten kunnen. Niet geschikt voor de kilometervreters en/of dare devils. Maar voor jonge gezinnen een absolute aanrader!

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Jbos
    Jbos 25 maart 2018 · 18:43

    Net terug van een short ski in lermoos. We waren met een groepje gemiddeld tot gevorderden wintersporters. Voor een week zou ik dit ski gebied(zugpiste) niet aanraden, doordat het skigebied is opgedeeld in meerdere gebieden is het maken van tochten lastigere. Voor een short ski is het prima omdat je elke dag een andere gebied kan pakken en zelfs meerdere per dag. Voor gezinnenen met jonge kinderen is het denk ik wel een leuk gebied. Genoeg blauwe en rode pistes. Juist het formaat van het gebied is volgens mij een + als je met jonge kinderen gaat.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • havana
    havana 4 januari 2016 · 14:18

    Lermoos is qua skigebied groter en uitdagender dan Ehrwald. Ook fijn is dat alles verbonden is, terwijl in Ehrwald de Sonnenhang niet is verbonden met de Ehrwalder Alm (wat eigenlijk schandalig is, want het kan makkelijk). Qua niveau is Lermoos net wat moeilijker dan Ehrwald. Je vindt hier meer rode pistes en zelfs een enkele zwarte. Ook zijn de pistes gemiddeld wat langer. De meeste hellingen liggen op het noorden, je hebt dus aanzienlijk minder zon dan in Ehrwald, waar het meeste op het zuiden ligt. Daarentegen blijft de sneeuw wel vaak beter. Net als in Ehrwald beschikken de meeste pistes over sneeuwkannonen, dus zelfs als er weinig sneeuw is gevallen kun je prima skiën, al worden de afdalingen dan na de lunch wel snel ijzig. De liften zijn modern, op één enkele sleeplift na zijn het allemaal snell stoeltjesliften en gondels. Dit gebied is vooral ingericht op families, kilometervreters kunnen beter weg blijven want die zullen in één dag alles hebben gezien. Je skipas is echter ook geldig in Ehrwald, Biberwir, Bichelbach, Berwang en op de Zugspitze dus ook dat zijn nog goede uitwijkmogelijkheden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast555
    Gast555 18 oktober 2015 · 23:39

    Ik kom nu al 13 jaar in lermoos. Je hebt er van alles te doen. Zoals parchtig wandelen door de bergen, langlaufen over de löpes, en natuurlijk skien en snowboarden op de piste. Het skigebied lermoos heeft 1 heel groot voordeel:maar 1 sleeplift die je niet eens hoeft te nemen tenzij je in het nieuwe funpark met schankes en railsen wilt. De apreski is ook heerlijk met de echte tiroler apreski muziek. Het ski gebied is voor de rest aanteraden voor de familie. Als je zelf echt goed kan skien of snowboarden ben je wel snel uitgeken op lermoos maar dan kan je altijd nog offpiste dus komt het wel goed. Al met al vind ik lermoos een heerlijk compact skigebied met een goede sfeer en een zeer goed aanbod aan restaurants en apresski.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast716
    Gast716 3 april 2015 · 14:55

    Ik kom al mijn hele leven in Lermoos om te skiën en ik moet zeggen, het is er echt geweldig. De sfeer is er uitstekend en je leert al snel de mensen daar kennen. Er zijn ook vele mogelijkheden qua restaurants en deze zijn ook wederom zeer betaalbaar. Het skigebied is niet heel groot, maar wel groot genoeg. Als je er dan toch op bent uitgekeken kun je altijd nog naar de gebieden in de buurt gaan, zoals Ehrwald. Zelf kwam ik altijd in het pension dat ''Haus Bergheim'' heet, het heeft een goede ligging en alle afstanden zijn goed te lopen vanaf daar. Kortom, als je met vrienden of familie een leuke winter of voorjaarsvakantie wil hebben in de sneeuw, dan ben je in Lermoos goed op je plaats.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Brigitte68
    Brigitte68 3 maart 2015 · 06:44

    Wij hebben voor Lermoos gekozen omdat de reisafstand zeer goed te doen Is. Het was de eerste keer skiën voor de kinderen (10 en 11). Ze vonden de skilessen geweldig. Het skigebied was voor ons groot genoeg. Als we het volgende jaar weer gaan skiën dan gaan we absoluut weer naar Lermoos.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Ivo4
    Ivo4 13 februari 2015 · 11:05

    Ik vind dit een compact en gezellig gebied. Het dorpje is leuk met wat winkeltjes en lekkere restaurants. Sam is een aanrader om te gaan eten. De pistes zijn afwisselend en voor ieder wat wils. In de buurt zijn prima andere gebieden waarvan je gebruik kan maken, als je hier uitgekeken bent. Voor de echte beginners zijn er meerdere lopen bandjes waar de skischool gebruik van maakt en er is 1 oefenpiste met een gondel en lopende band waar iedereen gebruik van kan maken. (mits met skipas) Het kinderland ziet er ook leuk uit. In Ehrwald is een leuk zwembad voor de kids. Wij zaten in appartement Alpenstern wat ik iedereen kan aanraden. Een echte familiebestemming wat goed aan te rijden is.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast635
    Gast635 6 september 2014 · 16:54

    Wij zaten in Hotel Edelweiss en dat was TOP. Super gaaf zwembad, prachtige sauna's, maar het skigebied vond ik tegenvallen. De pistes vond ik vrij nauw en toen wij er waren rond 19 januari 2013 was het zeer ijzig en dan zijn smalle pistes niet fijn. Ik vond het niveau van de pistes ook vrij hoog. Sommige stukken waren zeer steil en dat vond ik voor een blauwe piste nogal heftig. Daarom gingen we elke dag in Ehrwald skien en dat was prima, wel klein. Het dorpje Ehrwald vind ik ook veel meer sfeer hebben dan Lermoos. Ons dochtertje had elke dag les in de skischool in Lermoos en dat was een goeie school. Hadden we dat geweten, dan hadden we haar in Ehrwald in een klasje gedaan. Nu moesten we na 1.5 uur haar alweer oppikken. Dat was jammer! Vandaar dat Hotel Edelweiss goedkoop was naar onze mening, je kan veel betere skigebieden vinden!

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast953
    Gast953 29 januari 2014 · 12:34

    Mooi skigebiet, we komen er al meer dan 10 jaar en skiën ook in Ehrwald, Biberwier, Berwang en Garmisch-Partenkirchen of op de gletscher van de Zugspitze. De laatste jaren verblijven we in het zeer complete appartement in Haus Eberle, bij Herbert en Linda Eberle, de zeer lieve en gastvrije eigenaren. Een superplek om te verblijven. Zeker een aanrader!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Herman5
    Herman5 5 januari 2014 · 10:43

    Februari 2013 naar Lermoos geweest. Goed aan te rijden vanuit Nederland, al is de tunnel bij Fussen wel een knelpunt. Prachtige omgeving, 'echte' bergen al is het maar net over de grens. Klein skigebied want gebieden in Zugspitz arena zijn onderling niet mét elkaar verbonden. Desondanks voor families uitermate geschikt, alles staat in het teken van junior skiërs. Het duurste gondelbaantje van Oostenrijk is daar wel het bewijs van. Verder eigenlijk geen negatieve opmerkingen. Wij hadden prachtig weer, zonnetje, goede sneeuw, echt een feest. Okee, geen apres ski maar dat komt omdat het een familiegebied is. Verder heerlijk.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast792
    Gast792 26 december 2013 · 17:26

    We zijn dit jaar voor de 2 de maal naar lermoos gegaan om te gaan wandelen, we zijn ook tot in ehrwald geweest en het dorp verkent. jammer dat er geen sneeuw gevallen is, maar er lag voldoende sneeuw om te wandelen en langlaufen.

    Met partner Langlaufer 6 tot 10 jaar ervaring
  • Ralph
    Ralph 16 september 2013 · 20:04

    Kerst 2011 naar Lermoos geweest. Vanaf het Zuiden des lands was het helemaal niet ver rijden, wat een prettig pluspunt was. Voor de kids (2 en 5 jaar) allemaal erg leuk. De lessen voor onze oudste zoon waren erg leuk, leraren erg vriendelijk en goed. Bobo de pinguin was ook voor de jongste geweldig om mee te maken.Erg kindvriendelijk. Klein nadeeltje misschien is dat, vanwege de goede bereikbaarheid, het toch wel druk was tijdens deze vakantieweek.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Arno11
    Arno11 24 juni 2013 · 00:19

    Ik ben hier met het weekend van paasmaandag 2013 geweest en 2 dagen ervoor in de vlucht iets gevonden en totaal onvoorbereid naar Lermoos gegaan zonder eerst wat info te vergaren. S'nachts om 3u vertrokken en om 10u al aan de lift. Tot mijn verbazing was het heel dit weekend enorm kalm. De liftinfrastructuur is modern en kan als het druk is een goede capaciteit aan. De piste km zijn niet overdreven maar heb mij wel weten amuseren aangezien de boomgrens er redelijk hoog ligt. De periode dat wij er waren was het in het dal een witte strook tussen de bomen en papsneeuw al vanaf de ochtend, zelfs na dat de piste bully's s'nachts de piste prepareerde, maar vanaf het tussenstation was de kwaliteit uitstekend met elke nacht een verse laag wat elke dag poeder plezier opleverde. Als je een ander dorp/skigebied aandoet moet je in het bezit van vervoer want liggen ver uit elkaar. Ook in het Zugspitze gebied vond ik Ehrwald zeer aantrekkelijk maar niet echt uitdagend. Aangezien dit Oostenrijk is vond ik de Apres-ski maar ver te zoeken (buiten seizoen misschien?) maar in één van de bierstube of terrassen kon je altijd gezellig vertoeven en dit aan redelijke prijs (tevens maaltijden). Mij zie je er alvast nog is terug voor een short-ski.

    Met partner Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast112
    Gast112 11 januari 2013 · 21:02

    een leuk skigebied voor een paar dagen, we gaan volgende week voor de 5e keer naar dit gebied en voor de 3e keer naar Lermoos. Vooral het hotel Hubertushof aan de kirchstrasse oid bevalt ons zeer goed vooral het eten is er helemaal geweldig, jammer dat gasten van die dure buurt hotels dat ook in de gaten hebben, dus is het er savonds echt druk, maar dat is ook wel weer gezellig.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast819
    Gast819 23 december 2012 · 17:58

    Wij zijn van 15.12.2012 tot 22.12.2012 naar Lermoos geweest om te gaan sneeuw wandelen.Dit zowel met als zonder sneeuwraketten. Deze streek leent zich daar heel goed voor.Dit is een heel mooi wandelgebied met tal van mogelijkheden.Ook om met sneeuwraketten te wandelen is dit gebied uitgestrekt genoeg.Je kan er overal wandelen zonder de langlaufpistes te moeten kruisen.Wel opletten als je buiten de wandelpaden loopt in de sneeuw want er zijn redelijk wat grachten die je niet ziet en waar je in kan wegzakken.Verder kan je zowel vlak als in de bergen wandelen.Zeker de moeite om eens te doen!

    Met partner 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast555
    Gast555 11 september 2012 · 15:37

    Heeft iemand een goede tip voor goedkope appartementen in het dorp? We zijn met 2 volwassenen en 5 kinderen dus liefst met 3 slaapkamers. Hoeft niet modern te zijn, gewoon schoon en goedkoop.

    Met familie Skiër
  • Hanneke
    Hanneke 25 februari 2011 · 11:30

    Al een aantal jaar gaan we met een grote groep (30) collega's naar Lermoos. Het is een goed bereikbare bestemming niet ver van NL (vanaf Eindhoven 6,5 uur rijden). Het skigebied biedt voor een lang weekend ( 3 a 4 dagen) voldoende uitdaging voor een gevorderde snowboarder/ skier. De sfeer in het dorp is goed en de (enige?) après ski bar (Lahme Ente) is zeker de moeite waard na een dagje op de berg. Een aanrader is hotel Landhaus Gerber. Goed verzorgd, betaalbaar,loopafstand van het bergstation en heel vriendelijk personeel.

  • R. Leijdekker
    R. Leijdekker 22 januari 2011 · 20:23

    In de week van 16 t/m 22 januari 2011 ben in met familie en vrienden in Lermoos geweest. Van de mega dump welke begin december was gevallen was niet veel meer over. Zoals jullie waarschijnlijk weten was de fohn hier grotendeels debet aan. Ondanks dat veel sneeuw inmiddels weg was gesmolten waren bijna alle pisten open. Bovenin was de sneeuw zeer behoorlijk. De lagere pisten waren wel hard. De nieuwe sneeuw vanaf afgelopen woensdag heeft zeer zeker goed gedaan. Off-piste is momenteel af te raden omdat er nog niet genoeg nieuwe sneeuw is gevallen. De temperatuur en zonneschijn waren in het begin van de week optimaal. Later licht bewolkt met variabele sneeuwval. Wij hebben ons afgelopen week zeer vermaakt.

  • Anoniem
    Anoniem 17 april 2010 · 21:52

    Dit drop is leuk. Wat vooral opvalt is dat er niet zo enorm veel russen komen. Ik denk dat alleen dat het nadeel is, dat het dorp een beetje in zichzelf gekeerd is.

  • Berggeit
    Berggeit 15 maart 2009 · 17:46

    Wij komen al sinds 1997 in Lermoos ieder jaar in de zomer maar zijn ook 8 maal in de winter geweest in een woord geweldig kom maar kijken op onze website http://www.berggeiten.come2me.nl en laat dan een berichtje achter in ons gastenboek maar wij gaan weer naar Lermoos in Juli en we blijven daar hangen zo mooi is het daar. De groetjes uit Helmond.

  • J A de Rooij
    J A de Rooij 10 maart 2009 · 17:16

    Hebben reeds vanaf 1993 elk jaar Lermoos bezocht het bevalt ons uitstekend.<br> ook in dezomer bijzonder mooi gebied om te wandelen<br> dus tot volgend jaar 2010.

  • B ten Cate
    B ten Cate 30 oktober 2008 · 18:36

    Volop variatie en goed eten voor normale prijzen.Pizzeria\'s, lunchroom met heerlijk gebak, vegetarische schotels, en vooral goed-Tiroler keuken. Ik verheug me ieder jaar al vooraf op de verse forel.

  • B ten Cate
    B ten Cate 30 oktober 2008 · 18:36

    Geen echt swingend apres-ski dorp. Maar in de vele Gasthofe tot in de kleine uurtjes erg gezellig. Vaak \"levende\" muziek.Twee discotheken, die goed bezocht worden, + voor de pubers een aparte apres-ski disco.

  • B ten Cate
    B ten Cate 30 oktober 2008 · 18:36

    Ruime keus uit gerieflijke appartementen, voor reeele tarieven.Wij hebben al 10 jaar een appt met 3 grote sl.k., ruime woon-sl.k., en een grote woonkeuken (waar we eigenlijk de vakantie met 8 pers. doorbrengen) en op korte afstand van liften en Stube.

  • B ten Cate
    B ten Cate 30 oktober 2008 · 18:36

    Een heel veelzijdige winterbestemming, alpine-ski, fantastisch langlaufgebied, (oa.met de bus naar Heiterwang,via de loipe terug, 12 a 15 km), rodelen ,schaatsbaantje ,uitgebreide en goed onderhouden wandelroutes.

  • s
    s 22 februari 2008 · 14:14

    lermoos is een leuk en gezelig dorp, met alle faciliteiten die je met een wintersport vakantie nodig hebt. vooral voor gezinnen met kinderen is het ideaal daar het allemaal goed te overzien is.

  • D.Buhler
    D.Buhler 14 januari 2008 · 14:38

    Lermoos heeft een gezellige famielie achtige sfeer. Gewoon een gezellig dorp voor gezinnen, wandelaars, lang laufers etc. Geen disco dorp maar geweldig om met meerdere generaties te zijn.

  • D.Buhler
    D.Buhler 14 januari 2008 · 14:38

    Lermoos kent hele gezellige restaurants zelfs sinds 2 jaar een zeer trendy restaurant. Verder een Pizeria en daarnaast het eerlijke Oostenrijkse eten voor een zeer redelijke prijs. Met persoonlijke bediening.

  • D.Buhler
    D.Buhler 14 januari 2008 · 14:38

    Al heel veel jaar kom ik in Lermoos en Ehrwald. Wij gaan altijd met de caravan en in Lermoos heb je Happy-camp en deze ligt midden in het dorp. Tijdens het verblijf op de camping is de auto helemaal niet meer nodig. Alles ligt op loopafstand. We hopen nog vele jaren in lermoos te komen

  • B. Kuenen
    B. Kuenen 7 januari 2008 · 23:40

    Ben voor de eerste keer 30 jaar geleden naar Lermoos gegaan. Ben nu reeds meer dan 20 keer geweest. Prima dorp goed te rijden vanuit Nederland en als uitwijkmogelijkheid de zugspitze op 10 minuten altijd zeker om te skieen.

>