Reviews Livigno

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8.8 op basis van 10 beoordelingen.

Sterke punten: Enorm sfeervol, kindvriendelijk, goede locatie in het skigebied en laag prijsniveau.
Zwakke punten: Matig bereikbaar.

Wat vind jij van Livigno?

Reviews van gebruikers

jeandeflamand
2 februari 2019 · 15:57

Mooie pistes, lekker eten en een top italiaanse sfeer

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
ilovesnow
30 maart 2018 · 11:42

Positieve punten: RUSTIG!!! Vooral buiten de vakantie. Sneeuwzeker want het ligt op 1806m. Brede pistes. Lekker eten. Belastingvrij inkopen. Mooie omgeving. Niet te groot. Snowboard lessen zijn redelijk goedkoop! (Madness snowboard)
Mindere punten: De prijzen in de horeca zijn normale prijzen. Vooral de dranken zijn prijzig. In een bar / restaurant betaal je voor een halve liter bier gewoon 5 tot 6 euro, terwijl je in de supermarkt er net 1 euro voor betaald! Niet veel blauwe pistes dus voor de echte beginner misschien geen aanrader. Skigebieden zijn niet aan 1 gesloten. (weet niet of dit een minder punt is…) Weinig berg restaurantjes.

Wij zijn er nu 2x geweest en gaan volgend jaar weer. Wij rijden via Zwitserland. Vignet is redelijk prijzig. Ook moet je nog een autotrein nemen en nog door een tunnel. Ook hiervoor betaal je. Maar, in Livigno tank je diesel voor onder de euro per liter!

Je hebt 2 skigebieden, Mottolino en Carosello. Aan de Carosello kant heb jij bij de afdaling naar het dorp alle restaurantjes… Mottolino kant heeft niet veel restaurants.

Met partnerSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast500
6 maart 2018 · 11:39

Zeer leuk gebied. Zeker met de kinderen. Ook voor de gevorderde skiër zijn hier best mooie pistes te vinden. Erg vriendelijke mensen!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast483
13 januari 2018 · 17:27

Het gebied is uitdagender dan gedacht. Van de 20 jaar dat ik ski is valt Liv igno wel in de top 5.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast989
18 november 2017 · 15:13

sinds 1982 komen wij skien in livigno, we hebben de veranderingen gezien , van een klein boeren dorpke tot een heus skigebied, van enkele liften (anker liften nog) tot de meest moderne liften, gewoon een super gebied, kan wel zeer koud zijn tijdens de maanden Dec enJan , ze noemen het dan ook niet voor niks het Siberien van Europa. Maar de zon is niet te onderschatten, uren zon bij een staal blauwe hemel , en dan op het witte tapijt naar beneden swingen en glijden … dat is gewoon de max

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
wdj75
9 mei 2017 · 13:44

In de voorjaarsvakantie gaan wij altijd naar de Dolomieten wat ons zeer goed bevalt. Dit jaar wilden we nog een keer weer lente skiën, vandaar de keuze op Livigno. Voor 13 jaar geleden zijn wij ook in Livigno geweest en destijds is het ons goed bevallen. Het gebied is overigens niet veel veranderd, wel zijn er een aantal nieuwe liften bij gekomen.

Dit jaar waren wij er in laatste week van het seizoen (laatste week april). Hoewel ze dit jaar weinig sneeuwval hebben gehad was er weinig van te merken. De hoger gelegen pistes lagen er nog steeds goed bij, een aantal dalafdalingen was nog open, maar deze hebben we vanwege de mindere sneeuw niet genomen. Je merkt uiteraard wel dat gedurende de dag in deze periode de sneeuw minder wordt. De laatste 3 dagen heeft het de hele dag gesneeuwd (> 100 cm) ?. Met name door de hoge / kale ligging en daarmee ook gepaard veel wind waren een aantal pistes gesloten en was het zicht vaak slecht (je zit boven de boomgrens).

  • Livigno is een lang gestrekt en gezellig, levendig, dorp met zeer veel winkels en restaurants, waar je na het skiën nog lekker even terecht kan.
  • In de wintermaanden trekt Livigno nog steeds veel (goed skiënde/snowboardende) Oost Europeanen (Polen, Tsjechen, Slowaken, Roemenen, Oekraïners, Russen etc).
  • Weinig Nederlanders (voor ons geen probleem).
  • Het prijsniveau ligt voor een aantal producten lager vanwege het belastingvrije gebied (met name alcohol), maar erg goedkoop is het er over het algemeen zeker niet. (Wellicht t.o.v. Oostenrijk wel, maar het prijsniveau op de berg is niet anders dan b.v. in Dolomieten)
  • Wel vinden wij het er wat minder gezellig op de piste (t.o.v. Dolomieten), weinig hutten en dan vnl groot en zelfbediening.
  • De pistes zijn goed geprepareerd en lekker breed. In de periode dat wij er waren was het over het algemeen zeer rustig op de pistes en nauwelijks wachttijden bij de liften. Dat het nog tot laat in het seizoen een zeer sneeuwzeker gebied is geeft de aanwezigheid van diverse skiteams uit Canada, Italië, Duitsland en Oostenrijk wel aan.
  • Veel fun activiteiten voor volwassenen en kinderen. Groot sneeuwpark bij Mottolino.
  • De tunnel van Zwiterserland naar Livigno is niet goedkoop, retour € 40,-.
Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast825
31 augustus 2016 · 11:38

Livigno is voor ons gelijk aan thuiskomen.
Wij kunnen een appartementje huren dat vlak aan de pistes ligt dus ver sleuren met skimateriaal behoort er niet bij. De pistes zijn iedere dag ronduit prachtig geprepareerd, er is variatie genoeg in moeiljkheidsgraad en wachttijden aan de liften zijn zeer beperkt. Huur van het skimateriaal ter plaatse is zelfs goedkoper dan dat je alles van hier zou meebrengen (spaart je de huur van een skibox uit en hierdoor ook minder brandstofverbruik = winwin).
Het systeem van de skibussen werkt ook perfect (via de diverse lijnen) kom je overal op een snelle manier aan de liften.
Culinair is het ook steeds genieten aan zeer democratische prijzen.
De weg ernaartoe is inderdaad niet evident maar indien je op het juiste moment aan de autotrein bent wordt het wachten aan de parking vooraleer je Livigno binnen kan ook tot een minimum herleid.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast796
23 februari 2015 · 18:31

Kindvriendelijke skigebied. Maar wel zeer moeilijk te bereiken. 2,5u gewacht op de trein en nog eens 1u voor de tunnel…

Met familieLanglaufer4 tot 6 jaar ervaring
Jean
23 november 2011 · 17:09

We komen al jaren in dit fijne skigebied (sneeuwzeker, mooi weer, lekker eten). De reis was vroeger vaak wel een probleem, maar de route via Ulm, Fernpass, Landeck is (uitgezonderd topdrukte-dagen) veel beter geworden de laatste jaren en zeker te prefereren boven Zwitserland (Julierpass of Vereina-autotrein)