BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Obergurgl

Reviews Obergurgl

69% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.2 op basis van 3693 reviews.

  • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied
  • Zwakke punten: Duur

Wat vind jij van Obergurgl?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast518
    Gast518 4 februari 2019 · 21:07

    Stukken beter en vooral rustiger dan sölden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Yannick-De-Wachter
    Yannick-De-Wachter 2 december 2018 · 19:26

    Al sinds 2002 ons thuisgebied, prachtige pistes, goede sfeer, lekker eten... alles op en top Je kan vanaf nu met 1 skipas alle skigebieden van het Otztal doen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast693
    Gast693 3 september 2018 · 08:59

    Ik kom in Obergurgl al meer dan 10 jaar, en ik ben nog steeds niet uitgeskied! Er hangt elk jaar als ik er kom weer een geweldige sfeer. En er ligt altijd sneeuw! Zelf toen ik afgelopen meivakantie nog een paar dagen kwam skiën. Alleen is het wel vrij prijzig allemaal , vooral de skipassen

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast685
    Gast685 21 december 2017 · 16:02

    Het hele gebied (Hochgurgl-Obergurgl) ligt >2000m en dus erg sneeuwzeker. Genoeg pistes en een goeie mix voor beginners en gevorderden. Het grote voordeel (voor mij): het is er altijd rustig, ook in de drukste weken. Nooit wachttijden bij liften en sinds dit jaar kun je met je skipas ook in Solden skien als je meer pistes wil. Genoeg goede restaurants, maar eigenlijk geen apres-ski van betekenis. Uitzondering is de Nederhutte: toptent! Accomodaties zijn over het algemeen erg goed en daarmee ook zeker aan de dure kant, wat dan ook meteen het grootste nadeel is. Obergurgl is geen goedkope plek.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast927
    Gast927 28 februari 2016 · 13:53

    Ik kom er al jaren en het blijft een groot feest. Nooit wachten voor de liften en voldoende uitdaging.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • MarkD
    MarkD 6 januari 2016 · 16:34

    Heerlijk dorp dat zeer sneeuwzeker is en waar de voorzieningen ook heel goed zijn. Het is natuurlijk een relatief klein dorp, maar met de connectie met Hoghgurgl en de net geopende lift daar is er voldoende mogelijkheid om een geweldige skiweek te hebben.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast182
    Gast182 19 oktober 2014 · 09:10

    Pistes zijn van zeer hoge kwaliteit, een zeer sneeuwzeker gebied en een goed liftensysteem dat alle pistes verbind en ook de route naar Hochgurgl. Het dorp heeft enkele gezellige bars en goede eetgelegenheden. Hotels zijn van een hoog niveau en de gastvrijheid is zeer hoog. Prijzen zijn natuurlijk aan de hoge kant, maar je krijgt er erg veel voor terug.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast403
    Gast403 3 september 2013 · 14:35

    Wij gingen jarenlang naar Zwitserland, totdat de Zwitserse frank ten opzocht van de Euro de hoogte van de Mont Blanc bereikte. Een vriendin van mijn vrouw suggereerde Oostenrijk, meer in het bijzonder Obergurgl. Ober .... wat? Jawohl! Ik hoef niet zo nodig offpiste. Blauw, rood, zwart, mij is dat goed genoeg. Wachttijden bij de skiliften zijn minimaal. De pistes zijn breder dan in Zwiterland. Er zijn minder dwangpunten. Ik zit ook niet zo te wachten op drukke en lawaaiige après-ski gelegenheden. De hotels zijn in doorsnee prima. De prijzen zijn hoog, maar als je bedenkt wat er voor wordt geleverd, redelijk tegelijk. De bestemming is goed te bereiken, met uitzondering wellicht van de laatste paar honderd meter. Dan moet je soms wel met 4x4 of sneeuwkettingen. Je kunt ook met het OV. Er rijdt een rechtstreekse bus vanaf het station dertig kilometer verderop. Is niet oncomfortabel, zeker niet als je de nachttrein erbij neemt. Wij geen zeker weer terug.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast673
    Gast673 25 maart 2013 · 21:25

    Rustig gebied met brede pistes. Goed hotel aan de piste (Alpenland) Zeer goede sneeuwconditie door de hoge ligging. Het is een nog redelijk onbekend gebied wat niet gericht is op massa mensen en dus nog redelijk authentiek is.

    Met partner Skiër
  • Peter
    Peter 18 januari 2012 · 11:24

    Dan nog even mijn Ervaring over het gebied: Het is een hoogggelegen plek, met daardoor relatief veel sneeuwzekerheid. Direct gevolg van de hoge ligging is echter ook dat de pistes erg beperkt in lengte zijn: je staat zo weer beneden. Ander nadeel: bij een vleugje wind gooien ze al snel het halve gebied op slot. Het gebied mist echte offpiste mogelijkheden, alhoewel je overal wel een beetje naast de piste terecht kan. De nieuwe rodelbaan is een crime, teveel bochten en slechte preparatie. Ook groot nadeel is dat de belangrijkste verbindingspiste van Obergurgl een lang en vervelend pad is. Beide dorpen zijn saai en gericht op zo veel mogelijk geld in een korte tijd verdienen. De doelgroep is welgestelde, vastgeroeste gezinnen die sinds mensenheugenis naar deze plek komen en inmiddels een gevorderde leeftijd hebben bereikt. Positief is wel dat de liften vaak modern zijn, en dat de capaciteit van het gebied aansluit bij de hoeveelheid mensen die aanwezig is. Positief is de apresski in de nederhutte, die veel goed maakt. Ook positief is het relatieve hoge aanbod restaurants, vanwege de vele hotels. Maar dat mag dan ook wel voor de prijs die je betaalt.

  • Anoniem
    Anoniem 30 juni 2011 · 13:55

    Obergurgl biedt wat mij betreft een perfecte mix van een authentieke Oostenrijkse sfeer met moderne faciliteiten. Het is kindvriendelijk door ligging direct aan de piste en sneeuwzeker door de hoogte op 1930 meter. Een aanrader.

  • Peter
    Peter 18 april 2011 · 13:42

    Dan nog even mijn Ervaring over het gebied: Het is een hoogggelegen plek, met daardoor relatief veel sneeuwzekerheid. Direct gevolg van de hoge ligging is echter ook dat de pistes erg beperkt in lengte zijn: je staat zo weer beneden. Ander nadeel: bij een vleugje wind gooien ze al snel het halve gebied op slot. Het gebied mist echte offpiste mogelijkheden, alhoewel je overal wel een beetje naast de piste terecht kan. De nieuwe rodelbaan is een crime, teveel bochten en slechte preparatie. Ook groot nadeel is dat de belangrijkste verbindingspiste van Obergurgl een lang en vervelend pad is. Beide dorpen zijn saai en gericht op zo veel mogelijk geld in een korte tijd verdienen. De doelgroep is welgestelde, vastgeroeste gezinnen die sinds mensenheugenis naar deze plek komen en inmiddels een gevorderde leeftijd hebben bereikt. Positief is wel dat de liften vaak modern zijn, en dat de capaciteit van het gebied aansluit bij de hoeveelheid mensen die aanwezig is. Positief is de apresski in de nederhutte, die veel goed maakt. Ook positief is het relatieve hoge aanbod restaurants, vanwege de vele hotels. Maar dat mag dan ook wel voor de prijs die je betaalt.

  • Peter
    Peter 18 april 2011 · 13:27

    Even een rectificatie voor "hoogste kerkdorp van Europa" alstublieft, het namelijk gewoon niet waar. Het bewijs wordt gelijk al 2 km van Obergurgl gegeven, namelijk Hochgurgl. Daarnaast zijn er talrijke andere dorpjes, met name in Frankrijk, die hoger liggen en die een kerk hebben. Het is misplaatste propaganda van de PR-commissie van Obergurgl.

  • Maarten
    Maarten 27 januari 2009 · 12:18

    We hebben een fantastische week gehad. Het hotel was goed (Wiesental). De pistes goed geprepareerd. Afdalingen waren uitdagend en afwisselend genoeg voor 1 week. Na Soelden was dit een verademing. Geen wachttijden, geen lawaai en wienig snowboarders. Als je voor lekkere ruime pistes, goed eten en een realx-ski vakantie komt zit je goed in Obergurgl. Wel veel engelsen en in verhouding weinig nederlanders, maar dat is niet altijd een nadeel.

>