Reviews Obertauern

67% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 7.4 op basis van 8 beoordelingen.

Sterke punten: Uitbundige après-ski, kindvriendelijk en geweldige locatie in het skigebied.
Zwakke punten: Duur.

Wat vind jij van Obertauern?

Reviews van gebruikers

Gast756
11 januari 2019 · 22:12

prima pisten in alle soorten en maten, je kunt er prima vermaken.

Met familieSkiër
wintersportersmierlo
26 maart 2015 · 17:13

Wij zijn afgelopen maart een week met vrienden naar Obertauern gegaan. Na lang wikken en wegen zijn we toch gevallen voor de mooie verhalen die zich de ronde doen over dit vooral Duits-georienteerde skigebied.

Om met de deur in huis te vallen: Het is erg tegengevallen.
Wij zijn een groep vrienden die houdt van skiën en zeker ook van een drankje op zijn tijd. Massale apres ski hoeft niet voor ons, maar een gezellige schirm-bar met goede muziek is voor ons voldoende.

Het skiën in dit gebied viel vooral tegen dankzij de erg korte afdalingen die hier te vinden zijn. Op het moment dat je lekker in de flow zit komt er alweer een eind aan de piste, in veel gevallen lopen de meters nog wel door maar is dit vooral een hele lange uitloop naar de lift toe en komt hier dus weinig skiën meer aan te pas. Het aantal restaurants op de berg was ook een tegenvaller. Weinig mogelijkheden en matige prijs-kwaliteit verhouding.

Apres ski: Ook erg matig. Kan ook komen door de hoge gemmiddelde leeftijd die op t moment dat wij er waren heerste, maar dat is voor ons normaliter geen probleem. Vooral het wat arrogante gedrag van de Duitsers met te veel centen was een doorn in het oog. De Kjus en Spyder en Bogner jassen vliegen je om de oren en dit soort publiek ligt ons blijkbaar minder. Vooroordelen werden in dit geval bevestigd, wat niet betekent dat iedereen die een dure outfit heeft minder leuk is, maar in ons geval dus wel het geval.

Het weer was uiteindelijk de grootste spelbreker, maar daar kan niemand iets aan doen dus daarover wijden we niet uit.

Positief puntje? Uitstekend appartement Schischlegger midden in het dorp en het skigebied Grosseck-Speiereck (klein gebied maar lange afdalingen tussen de bomen) heeft onze vakantie gered.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast577
16 september 2013 · 22:58

Aanrader in 2013 hier geweest compact gebied zeer overzichtelijk.

Bijna alle onderkomens liggen aan de piste dus geen auto ritten of lange wandelingen.

Zeer veel sneeuw en goeie liften. Skilessen kinderen beginnen omstreeks 10 uur heerlijk geen stress.

Ook met de voorjaarsvakantie geen lange wachttijden bij de liften.

Wij waren en zijn zeer positief

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Peter
25 februari 2011 · 20:55

Kom er al vele jaren ik moet zeggen het is geen gezellig dorp maar daar tegenover staat dat de apre ski de beste van Oostenrijk is boven op de berg in de middag naar de Hochalm en dan nog drie liften pakken om om 16:00 uur voordat de sirene gaat bij de Edelweisalm naar binnen te gaan en om 19:00 naar buiten te rollen om dan de verlichte piste naar beneden te skieen(gelukkig wel blauw). Voor de liefhebbers heb je nog disco’s tot 05:00 uur.

lieuwen29 januari 2011 · 19:49

Prachtig skigebied. Altijd, maar dan ook altijd plenty sneeuw. En het klopt dat het geen ouderwets Oostenrijks dorpje is, maar wij gaan al voor de 6e keer en we hebben al een paar keer meegemaakt dat in lagere gebieden "je lekker kon wandelen rond dat gezellige kerkje, met overdag prutsneeuw op de piste". We verheugen ons het hele jaar op de sneeuwpret en daarom wil ik sneeuwzekerheid.
Obertaurn: helemaal super!

eric
12 januari 2011 · 23:15

Hoi ik heb met een grote groep vrienden een prima ervaring gehad de afgelopen 2 jaar. Wij komen zeker weer teru in dit sneeuwzekere gebeid.
Vraagje: heeft iemand nog een tip voor een grote woning in de buurt van Ober/Untertauern voor ca. 17-20 personen?Dank nog!
Eric

bram en maud3 mei 2009 · 12:50

geweest: 19-24 april 2009
We hebben een leuke vakantie gehad, maar zullen niet nog eens naar Obertauers gaan. Het skigebiet hadden wij in 1 dag gezien. Veel wat gedateerde liften (langzaam, geen kussens en geen verwarming). Zijn tot nu toe in st Anton, Serfaus, Soelden en Ischgl geweest, daar is meer luxe! We hebben wel lekker kunnen skien. Apres ski was er niet (door tijd van het jaar). Vonden het dorpje erg gekleurd door de blauwe, gele, rode en wat niet nog meer gekleurde gebouwen. Geen autenthiek ouderwets gezellig dorpje. Wegen zijn geasfalteerd. Wel lekker dat er bij ieder hotel wel een lift en een afdeling in de buurt is. Dus zo vanuit je hotel op de skies. Alleen even de staat oversteken

bram en maud
3 mei 2009 · 12:45

Waren 5 dagen te gast in Hotel Alpina. Er waren nog 3 andere stellen te gast. Ondanks dit was het super. Ontbijtbuffet erg uitgebreid en het avondeten was heerlijk. Door zo weinig gasten kregen we wel veel positieve aandacht. Kortom: wij hebben genoten! (19-24 april 2009)

bram en maud
3 mei 2009 · 12:45

wij zijn half april 2009 hier gewest. Een paar dagen skien zonder de kids. Het dorp was uitgestorven, veel was al gesloten. Terwijl het afsluitingsevenement nog moest komen (Gampsleiten Kriterium). Wij misten een gezxellige dorpstraat. Veel bont gekleurde huizen, geasfalteerde straten…het leek de efteling wel! In ieder geval geen autenthiek Oostenrijks plaatsje.

Rob Hollander
23 januari 2008 · 09:20

Obertauern is een leuk klein dorpje, als je binnen komt rijden dan ga je onder twee bruggetjes door , waar ze overheen skien om bij de liften te komen.
Er is ? hoofdstraat met winkels en restauranten.
Je kunt er twee rondes maken links of rechts om met verschillende skiliften.
Een prima skigebied om gewoon lekker te genieten en niets te moeten.
Ik ga er voor de 14 keer heen en het is als of ik thuis kom.