Reviews Tux

100% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8.3 op basis van 8 beoordelingen.

Sterke punten: Sfeervol en goede locatie in het skigebied.

Wat vind jij van Tux?

Reviews van gebruikers

DieterS
5 november 2020 · 17:23

Hier 2 jaar geleden eind maart geweest. Echt perfect voor voor- en naseizoen. De Rastkogel-Eggalm liggen hoog en op de zonkant. Eggalm was erg rustig, we hadden de pistes vaak voor ons alleen, terwijl het prachtig weer was. Vanwege de zon werden de pistes wel een beetje slush halverwege de middag maar dat mocht de pret niet drukken én we hadden tot 13.00uur biljartlakens. Het Vogelnest is echt een smaakvolle toptent, een aanrader. De Rastkogel was iets drukker omdat wintersporters uit Finkenberg en Mayerhofen daar ook heen kunnen skiën. Andersom, kan dat natuurlijk ook, hierdoor kun je echt grote tochten maken. Op de Rastkogel liggen echt de lekkerste carveracebanen die ik tot nu toe ben tegengekomen! Wij zaten in Vorderlanersbach, wat een een goede busverbinding heeft met de gletscher. Apres-ski kan er in de Hexenkessel. Ook zijn we een keer met de nachtbus gaan feesten in Hohenhaus Tenne (pre-corona), onderaan het dalstation bij de Gletscher. De combinatie met de gletscher dichtbij is echt ideaal. Mijn favoriete skigebied!

Skiër
Gast448
8 april 2019 · 21:53

Ik was afgelopen week voor een weekend in dit gebied en vind het echt een ontdekking. Door hoge ligging vooral ook een goede optie in het voorjaar. Had gekozen voor Appartement in Vorderlanersbach. Wat ideaal is want centraal in het gebied en dalafdaling vanaf de Eggalm. Zaterdag heb ik de gletsjer gedaan en zondag Zillertal 3000, was leuke combi en had graag nog wat dagen langer gebleven.

Hierbij de hoogtepunten per deelgebied:

  • Hintertuxer Gletscher: veel sleepliften maar prachtig uitzicht en pistes bleven hele dag prima. Top après-ski in Hohe Tenne.
  • Eggalm: rustig, kleinschalig, dalafdaling (ook nog eens open) en de ski alm “vogelnest” is geweldig.
  • Rastkogel: hoogste deelgebied, rustig, jammer genoeg weinig hutten maar wel heerlijk brede rechte racepistes. Après-ski bar Hexenkessel in Vorderlanersbach is leuk.
  • Penken/Mayrhofen: grootschaliger/drukker en iets lagere pistes dus in het voorjaar sneller pap, meer blauw, geen dalafdalingen, veel hippe hutten.

De skibus gaat elke 10 min en er is een nachtbus.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast265
17 februari 2019 · 11:52

Lanersbach en Vorderlanersbach zijn kleine rustige dorpen. Lanersbach (eggalm) heeft geen echte blauwe piste. De enige die er is , is roder dan de andere rode. Vorderlanersbach op dat gebied beter. Après in Lanersbach weinig, in Vorderlanersbach de hexenkessel maar veel Duitsers en Oostenrijkers, weinig Belgen en Nederlanders.
Dicht bij de gletsjer. Goede busverbinding naar gletsjer. Een uur rijden naar de dorpen vanaf de autostrade als je geen file hebt in het dal. Als je niet gaat om te skien is er weinig te beleven.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast834
24 januari 2019 · 14:32

Super

Met partnerSkiër
Gast154
19 december 2018 · 16:30

We komen al 35 jaar met kerst in Juns. Mijn dochter vanaf haar 3e jaar. Er is veel ten goede veranderd qua liften en pistes. We voelen ons er echt thuis. Je kunt alle kanten op,naar de gletscher, altijd goede sneeuw of richting Finkenberg en Mayrhofen of gewoon gezellig op de Eggalm of de Lammerbichl.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast360
2 december 2016 · 11:38

Wij hebben heel veel skigebieden uitgeprobeerd, maar voelen ons het prettigst in het Tuxertal. Hotels, restaurants, ski-ervaring altijd super geweest, vooral omdat er heel veel in vernieuwing wordt geïnvesteerd. Meer dan een aanrader.

meer dan 10 jaar ervaring
Gast376
13 november 2016 · 12:21

Zijn reeds meer dan 15 maal in Tux (Lanersbach) op vakantie geweest en dit zowel in de zomer als winter. Heel fijn skigebiet met vooral buiten seizoen of paasvakanties weinig drukte. Ook tijdens de paasvakantie is er voldoende sneeuw maar wel vaker meegemaakt dat de Eggalm al gesloten is en je niet meer tot in het dorp/ tot aan de kerk kan skien. Je neemt in dat geval de Rastkogellift terug naar onder tot in Vorderlanersbach. De rust, het weer (langere dagen) en géén wachttijden maken dit meer dan goed…Wij hebben nooit echt aanschuiven gekend met uitzondering kerstvakantie, dan is het opvallend drukker. Jammer genoeg door zeer slechte ervaringen met Skischule Luggi uitgeweken naar Serfaus waar vooral voor de kinderen het leren skien een veel prettigere ervaring is. Skischule Luggi beloofd veel maar komt dit niet na. Ze beweren een beetje Nederlands te verstaan maar in werkelijkheid luisteren ze niet naar wat de kinderen zeggen/ verstaan zelfs niet wat de kinderen vragen. We kregen heel snel het gevoel dat ze hun job echt niet graag doen. Taxivervoer betaald maar 2 x niet komen opdagen, kinderen dus niet opgehaald…De zogenoemde Mittagsbetreung stelt werkelijk niets voor…kinderen zitten te wachten om terug naar buiten te gaan in de kelder van de Lämerbichl, geen animatie, spelletjes of wat dan ook. De skilessen op zich ok maar zeer afhankelijk van de monitor…

  • heel aangenaam skigebied met veel afwisseling en val restaurants en bars, makkelijk te bereiken, rustig traditionele dorpjes in het Tuxertal, goede busverbindingen, goede apresski met live optredens ( Tenne, …)
  • niet altijd mogelijk tot in het dal te skien later in het seizoen
    de plaatselijke skischool “Luggi” kunnen we niet aanbevelen en er zijn geen betere alternatieven voor de kinderen
Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Kroese
27 maart 2012 · 14:46

In de voorjaarsvakantie naar Lanersbach gegaan. Qua dorpje vind ik Vorderlanersbach iets sfeervoller en de Apres-ski tent Heksenkessel natuurlijk.
's morgens soms file in de gondel, een wat veroudere gondel dus schoot niet erg op. redelijk druk op de pistes. Kinderen zijn naar skischool Luggi’s geweest. Positieve ervaringen hierover, Oostenrijkse juf die ook Nederlands kon.
Groot skiegebied, alleen voor de Hintertux moet je even in de bus, maar die rijden ook af en aan tussen Mayerhofen en Hintertux.

Ellen20 februari 2008 · 23:18

Al vanaf jongs af aan kom ik in Vorderlanersbach, Tuxertal. Altijd al super om te skien. Helemaal als er genoeg sneeuw ligt voor de dalafdaling tot aan t hotel. Sinds enkele jaren nu ook de mogelijkheid om naar Mayrhofen te skien. Zo kan je nu ook hele mooie dagtochten maken.
Op de Rastkogel en Eggalm, skigebied bij Lanersbach, veel leuke hutjes om lekker te eten en te drinken. Dat moet natuurlijk ook niet vergeten worden.
Kort samengevat helemaal een supergebied, super apres-ski in de Heksenkessl, Vorderlanersbach. Echt een aanrader!!