Wintersportcamping

Hallo,
Wij zouden graag eens met de Paasvakantie op wintersport gaan op een camping.
Wij hebben hier echter geen enkele ervaring mee…
Onze schoonouders gaan mee en hebben een nieuwe südwind-caravan die er op voorzien is, maar wij hebben een gewoon zomer-caravannetje. Zullen wij bevriezen in de Paasvakantie?

Wat de camping betreft zoeken we een wintersportcamping in Zwitserland/Frankrijk aangezien wij geen winterbanden hebben en deze dit seizoen niet willen aankopen.
We willen een camping bij een skigebied die toch een goed snowpark heeft en waarbij de camping op wandelafstand van de liften is.
Voor de caravan van mijn schoonouders zou er ook een gasaansluiting moeten zijn…

Kan iemand ons helpen met de zoektocht naar een ideale camping en tips geven over wintercamperen?

Alvast bedankt!
Nathan

Ik heb toevallig vandaag gezien dat er vlakbij de gondel in Samoëns een camping is. Welke voorzieningen de camping heeft weet ik niet, dat zou je zelf even moeten checken. Voordeel van Samoëns is dat het vrij laag ligt (600m), zodat het 's nachts minder koud zal worden. Waarschijnlijk zal rond deze tijd de dalafdaling wel dicht zijn, dus zul je de gondel 's middags weer terug moeten nemen.

http://www.camping-samoens.com/en/index.html

Running against the wind

Stel je vraag eens op een caravan en/of camperforum. Die jongens hebben daar veel ervaring mee. Wij gaan al 9 jaar met de camper op wintersport. Maar een camper is niet (altijd) hetzelfde uitgerust als een caravan.

In Zwitserland camping http://www.pradafenz.ch. In Oostenrijk: http://www.tirol-camp.at. Beiden aan de piste. Maar je bent al redelijk laat om te reserveren.

Succes, Jabo

Pradafenz zal beslist al vol zitten. Bovendien is de aanrijroute naar Churwalden in principe zonder winterbanden een absolute no go. Met de Paasvakantie kan de situatie er natuurlijk veel beter (warmer) uitzien, maar alsnog heb je een goede trekauto nodig om de caravan naar boven te krijgen.

Echter zou je in principe ook met Pasen naar Oostenrijk kunnen rijden. Dit jaar valt Pasen na 15 april en dan heeft Oostenrijk sowieso geen winterbandenplicht meer. Mocht je echter voor 15 april naar Oostenrijk willen rijden, dan moet je het weer in de gaten houden. De plicht voor winterbanden voor 15 april geldt namelijk alleen bij winterse omstandigheden, wanneer ijs, sneeuw of ‘sneeuwpap’ op het wegdek ligt.

Als je enige kennis hebt van de franse taal dan kun je ook googelen op caravaneige.

Plaats een reactie