Achter de files aan ?

We skiën al 25 jaar, meestal vertrekken we op de heenreis 's nachts ergens tussen 2 en 4 uur. Soms rijden we een dag eerder aan en overnachten we.

Maar we zijn nog nooit op zaterdag morgen om 8 of 9 uur vertrokken.

Wie heeft hier ervaring mee.
(carnavals-zaterdag, 850 km naar het montafon)

Wij vertrokken vanuit het Noorden altijd rond een uur of 9/10 en rijden richting de Salzburger Sportwelt. Wij staan eigenlijk zelden in de file, als we wel een file tegen komen dan rijden we er eigenlijk altijd om heen of duurt het nooit echt lang.

Wij zijn meestal zo rond etenstijd in Oostenrijk.

Dank je voor je reactie,
we gaan eigenlijk pas op zondag, maar afhankelijk van weer zou ook reizen op de zaterdag kunnen.
Bij jullie dus goed verlopen, ja weer speelt uiteraard ook grote rol.

Wij vertrekken altijd omstreeks 11.00 uur. Verloopt super!

Als we met de auto gaan, vertrekken we meestal rond 08:00; gaan echter nooit in “de” week.
Rijden echter een route die voor de meeste Nederlanders niet interessant is maar hebben zelden last van file’s.

Rob

Achter de files aanrijden is inderdaad de meest effectieve methode om zelf niet in de file te komen. Er komen slechts weinig mensen op dit verstandige besluit, aangezien ze als ze kunnen meteen willen vertrekken. Mocht er alsnog ergens een file staan dan kan je die zoals @Carmina al aangaf makkelijk via een andere route ontwijken.

Dank voor jullie reacties,
En het heeft nog 2 positieve punten.

  • je kan gewoon de volledige nacht slapen (wat anders hooguit een paar uurtjes is)
  • je hoeft niet in het donker te rijden
    Ik zit er serieus aan te denken dit in feb. eens te proberen.

Ik ben een jaar of 10 geleden eens op de zaterdag van de carnavalsvakantie om 11 uur weggereden. Dat was vanuit zuid Limburg. We hadden geen enkele file terwijl we toch via Frankfurt, Neurenberg en München reden. Weet niet meer hoe laat het was dat we aankwamen.
Een nadeel van het achter de files aanrijden is dat niet alle accommodatie’s tot 's avonds een mogelijkheid hebben om aan te komen.

Een nadeel van het achter de files aanrijden is dat niet alle accommodatie’s tot 's avonds een mogelijkheid hebben om aan te komen.

laco op 1 jan 2015 22:56

Het lijkt me, dat als je daar vooraf afspraken over maakt, daar wel een mouw aan te passen moet zijn.

Rob

Mocht er alsnog ergens een file staan dan kan je die zoals @Carmina al aangaf makkelijk via een andere route ontwijken.

Frans op 18 dec 2014 10:48

De beste methode om files te ontwijken is door van de routes die “jan en alleman” nemen af te wijken, door gewoon vooraf eens een kaart te bestuderen waarop je overzicht hebt i.p.v. domweg maar op de kortste/snelste route van je navigatiesysteem af te gaan. Je verbaast je soms over de kleine verschillen (max 10%) in kilometers tussen de diverse varianten.

Rob

Hebben wij vorig jaar gedaan, ongeveer dezelfde bestemming (Warth). Geen files gehad op 1 file na bij een voetbalstadion, maar dit was zo voorbij. Bij Reutte stond wel file maar die konden wij gelukkig ontwijken

Gang is alles

Ik ga morgen maar eens voor de files uit. (dat hoop ik)

Dalseizoen - Tignes - 3,00 uur vertrekken…

Werkt meestal…

We shall see

Nadeel van achter de files aan is dat je zo laat aankomt op zaterdag, zeker met kleine kinderen. En de volgende dag wil je gelijk skiën, maar echt een relaxte start heb je niet (ook nog file bij de skipasbalie en eventueel skiverhuur).
Maarja, 's nachts rijden kost je je nachtrust (ook niet echt ontspannen) en je staat vaak alsnog 's morgens in de file.

Vrijdag overdag vertrekken en zover mogelijk doorrijden is het enig overgebleven alternatief. 's Avonds in het overnachtingshotel kan je rustig een biertje en een schnitzeltje nuttigen en de volgende dag op je gemak de bergen in. Als je dan nog wat file hebt is het minder erg, want je hebt de hele dag voor een klein stukje.
Bij aankomst wat boodschappen doen, skipas regelen en als het mooi weer is de tijd doden op het terras voordat je je appartement in kan…

Plaats een reactie