BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Brede skischoenen

Brede skischoenen

 • AustriaFreak 8-02-15 11:02
  AustriaFreak 8 februari 2015 · 11:02
  Hallo,

  Ik heb een soort van probleempje onder het skiën, namelijk dat ik een hoge wreef heb en ik heb hele grote voorvoeten, dit komt omdat ik al sinds mijn 3e (ik ben nu bijna 16) op mijn tenen loop en daardoor is mijn voet een soort van vergroeid. Onder het skiën heb ik hier vreselijk last van, ik doe daarom mijn schoenen om het uur uit of ff te luchten en weer gevoel in mijn voeten te krijgen. Als ik mijn schoenen aan doe, heb ik geen pijn maar na een half uur heb ik geen gevoel meer in mijn tenen doordat alles afgekneld wordt. Daarom nam ik dit jaar grotere schoenen, maar dat is ook geen optie want dan schuift mijn voet naar voren en dan doet het alleen nog maar meer pijn. Ik heb al een beetje rondgekeken op internet en dit forum, maar ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Bij de fysio zeggen ze dat ik beter schoenen op maat kan laten maken, maar ja ik ben 15 en om dan al schoenen op maat te laten maken voor 1 keer in het jaar daarvoor heb ik geen honderden euro's voor over. Hebben mensen hier ervaring mee en welke schoenen hebben jullie? Ik ga door met skiën omdat ik het gewoon geweldig vindt en daarvoor heb ik die pijn wel over, maar dit jaar was het allemaal een beetje te veel.
  Dus hebben mensen hier ervaring mee?

  alvast bedankt
 • SPAM 8-02-15 11:39
  SPAM 8 februari 2015 · 11:39
  Kijk ff naar het advies van MiTi in het topic van Tofast.
 • jaapm 8-02-15 12:25
  jaapm 8 februari 2015 · 12:25
  Kijk eens naar de Atomic Live Fit schoen. Die heb ik toevallig zelf ook al heb ik geen bijzonder brede voet. In deze schoen zit op het breedste punt van de voorvoet geen harde schaal, waardoor de voet niet afgekneld wordt.
  Don`t eat yellow snow
 • SPAM 8-02-15 14:51
  SPAM 8 februari 2015 · 14:51
  Kijk eens naar de Atomic Live Fit schoen. Die heb ik toevallig zelf ook al heb ik geen bijzonder brede voet. In deze schoen zit op het breedste punt van de voorvoet geen harde schaal, waardoor de voet niet afgekneld wordt. jaapm op 8 feb 2015 12:25

  Zou ik niet doen. Stel de schoen is net niet breed genoeg dan is uitdeuken, frezen etc geen optie meer. Gewoon met een dergelijke voet naar een bootfitter met kennis van zaken. De bekende namen zijn in genoemd topic al voorbij gekomen.
 • jaapm 8-02-15 15:09
  jaapm 8 februari 2015 · 15:09
  Kijk eens naar de Atomic Live Fit schoen. Die heb ik toevallig zelf ook al heb ik geen bijzonder brede voet. In deze schoen zit op het breedste punt van de voorvoet geen harde schaal, waardoor de voet niet afgekneld wordt. jaapm op 8 feb 2015 12:25

  Zou ik niet doen. Stel de schoen is net niet breed genoeg dan is uitdeuken, frezen etc geen optie meer. Gewoon met een dergelijke voet naar een bootfitter met kennis van zaken. De bekende namen zijn in genoemd topic al voorbij gekomen. SPAM op 8 feb 2015 14:51


  Een bootfitter is op zich prima natuurlijk.
  Het rubber op het breedste deel van de schoen is altijd breed genoeg 😉
  Dus uitdeuken of wat dan ook is zeker niet aan de orde.
  Don`t eat yellow snow
 • Stefski 8-02-15 21:10
  Stefski 8 februari 2015 · 21:10
  Een zooltje laten maken bij een goede bootfitter kan ook al een oplossing zijn, omdat een zooltje er voor zorgt dat alle holtes onder je voet worden opgevuld, wat zorgt voor een betere doorbloeding. Met als gevolg minder krampen. En zo'n zooltje kost slechts rond de 60 euro.
 • SPAM 8-02-15 23:08
  SPAM 8 februari 2015 · 23:08
  Alle goede adviezen ten spijt maar als topic starter een vergroeide voet heeft dan is een specialist de enige optie. Wat nu als hij de bewuste schoen of zool koopt en hij past niet of het helpt onvoldoende. Help je hem dan ook? Betaal je de kosten terug?

  Dit soort garanties heb je wel als je naar een vakman gaat.

  Voor alle andere voeten (95%) die geen problemen hebben zijn standaard schoenen prima en zooltjes een verademing. Maar ga niet iemand met een serieus problemen een standaard oplossing aandragen.
 • Togi 9-02-15 16:35
  Togi 9 februari 2015 · 16:35
  Ook ik had vorig jaar na aankoop van nieuwe schoenen (die perfect zaten tijdens het passen) last van knellende voeten. Bij de lokale sportzaak (in dit geval die onderaan de panoramabaan in Hollersbach) hebben zij mij toen perfect geholpen met het oprekken van de schaal.
  Moet toegeven dat ik op donderdag nog iets last heb en ze weer weggebracht heb maar dit op vrijdag niet meer heb kunnen testen en daarna ook niet meer getest heb.
  UIteindelijk koste mij deze service een 6 pack Stiegl.

  Toen ik ze de eerste keer wegbracht waren ze de dag erna nog niet klaar en kreeg ik een paar Livefit schoenen mee (weet niet meer precies welk type). Was tenopzichte van mijn eigen schoen op dat moment een opluchting maar om andere redenen was dat het ook niet helemaal (maar dat kan bij jou anders zijn en aan het model hebben gelegen of dat ie al wat vaker verhuurd was etc).
  Ik zou adviseren (zeker voor jou leeftijd) koop een paar schoenen bij een goede skishop die jou service kan leveren voor het verbreden van de schaal etc (dit kan je dus ook lokaal in je skigebied doen).
  Vaak kunnen zij je al veel beter op weg helpen dan een Perry etc.
  Nu op jou leeftijd investeren in een paar op maat gemaakte skischoenen lijkt mij zonde.
 • SPAM 9-02-15 17:56
  SPAM 9 februari 2015 · 17:56
  @Togi , waarom is het zonde? Met 16 zijn de meeste voeten wel uitgegroeid.

  Schoenen maken of breken je skivakantie weet ik uit ervaring.
 • Togi 9-02-15 21:45
  Togi 9 februari 2015 · 21:45
  @Spam Dat laatste kan ik zeker bevestigen dus daar zijn we het in ieder geval over eens 😉
  Ik las trouwens dat ie 15 was (maakt niet uit verder)
  En op basis van zijn budget opmerking probeerde ik alleen aantegeven dat er tussen pijn in een standaardschoen, een zooltje en bijv een (dure) customfit Strolz genoeg tussenoplossingen zijn om tot een oplossing te komen.

  Sorry als mijn opmerking niet duidelijk genoeg was.
 • SPAM 9-02-15 22:03
  SPAM 9 februari 2015 · 22:03
  @Togi , met afwijkende voeten hoef je niet meteen uit te wijken naar bv Strolz. Dan ben je zo 800 a 900 euro kwijt. Bij een goede bootfitter zoals Patrick Rademakers van skicentrum Edelweiss kan veel met als uitgangspunt een gewone schoen. Dan ben je ergens tussen de 400 en 500 euro klaar. Is veel geld maar met een beetje beleid gaat zo'n schoen 8 a 10 jaar mee. Dan praat je over de jaarlijkse kosten van de huur van een paar schoenen.

  Ik kan niet in iemands portemonee kijken maar ik had gewild dat ik deze optie eerder had ontdekt. Jaren heb ik met net niet passende schoenen (pasvorm en maat) geskied en veel pijn geleden. Na vele schoenen en zooltjes verder kwam ik dus bij een serieuze bootfitter en dan ontdek je dat je met afwijkende voeten helemaal geen pijn hoeft te lijden. Alle schoenen en zooltjes samen waren een veelvoud van de kosten van een goed paar gefitte schoenen.

  Bij een gewone skishop gaan ze op zoek naar een model dat past en lekker zit. In NL levert dat vaak een te brede en 2 maten te grote schoen op. Die zit in de winkel namelijk lekker. Een goede bootfitter begint met een schoen die zou passen zonder de afwijkingen en freest, deukt en zaagt tot de juiste pasvorm bereikt is. Gevolg is een schoen die op de "normale" delen van de voet ook goed aansluit en ruimte biedt op de plek waar dat nodig is. En als allerbelangrijkste waar de hak niet los komt tijdens het skieen.

  Moraal van dit verhaal richting topic starter is: kijk tot waar je je budget kunt oprekken en wanneer je dat kunt en ga dan naar een echte specialist. Doe jezelf dit plezier en haal voortaan plezier uit elke afdaling. Lukt het nu niet? Spaar dan ff door en zet deze stap het volgende seizoen en geef niet net als mij 20 jaar lang geld uit aan oplossingen die niets oplossen.
 • Alex 9-02-15 22:06
  Alex 9 februari 2015 · 22:06
  @SPAM +1

Dit topic is meer dan twee jaar oud en daarom gesloten.