Les Trois Vallées 30 jan - 6 feb. Wie gaat er mee?

Wie gaat mee? De week en het appartement ligt al vast.

Ik heb voor de week van 30 januari t/m 6 februari 2016 een appartement gereserveerd in Méribel-Mottaret, midden in Les Trois Vallées. Het gaat om een appartement voor 4 personen in Résidence Les Sentiers du Tueda in de wijk Chatelet (zie kaartje hieronder).

null

Het betreft een klein (Frans) appartement met een woonkamer en keukentje, badkamer, een slaapkamer met 2 normale bedden en een cabine (nis) met een stapelbed. Ik heb het gereserveerd bij Sunweb voor € 459 per persoon. Daar zal nog wat bij komen voor uitbreiding van de skipas (€ 76 voor 7-daagse pas voor Les Trois Vallées). Hier de link: http://wintersport.sunweb.nl/frankrijk/meribel/meribel/resid…

Mijn plan is om vrijdagavond (29 januari) te gaan rijden, zaterdag vroeg de skipassen ophalen en skiën, 's middags inchecken. Het laatste weekend op zaterdagmorgen uitchecken en nog skiën (in Les Trois Vallées of in een nabijgelegen gebied, bijvoorbeeld Valloire - misschien zelfs een extra overnachting en ook nog zondag skiën?) en daarna weer terug te rijden naar Nederland.

Ik ben 34, een goede skiër en ik houd ervan om flink door te skiën. Dan gaat het niet zozeer om de snelheden die ik klok, maar om mooie tochten door het gebied. Dit kan heerlijk cruisend of knallend op de piste, maar als het (heeft ge)dumpt, gaan de poederski’s onder en ski ik het liefst overal waar dat verantwoord kan. Ik ben dus op zoek naar ervaren skiërs/boarders (m/v) die ook de eerste lift willen hebben en indien mogelijk off-piste gaan (uiteraard verantwoord, dus met goede kennis, voorbereiding, kunde en uitrusting, eventueel met gids).

Après-ski is voor mij met de voetjes omhoog een biertje doen in het appartement, samen koken en eten en wat ouwehoeren bij een fles wijn. Een keer uit eten doe ik graag, maar voor het nachtleven heb ik Méribel-Mottaret niet uitgekozen.

Ik heb nog tot half december om leuke reisgenoten te vinden. Heb je vragen? Stel hem hier. Heb je serieuze interesse, stuur me dan (ook) een bericht.

Ik ga dit in de gaten houden maar nu kan ik nog niet zeggen of ik mee ga.

We zijn inmiddels met z’n tweeën (@btbt en ikzelf). Nog meer mensen? Ook als je gewoon mooie tochten wil maken op de piste moet je zeker wat laten horen. Wij zullen waarschijnlijk ook niet elke dag de poeder in (kunnen) duiken. Of - als de condities echt ideaal zijn daarvoor - huren we gezamenlijk een gids en kan je ook zonder off-piste ervaring mee de poeder in…

Ben ook wel nieuwsgierig, maar door andere uitgaven staan de 3 eenheid / offpistecursus op een laag pitje.
In ieder geval hebben mijn collega’s andere plannen dus ik moet uitkijken naar een alternatief.

@Pascal13 een 3-eenheid kan je ook huren (kost 70 euro per week, kan vast ook ter plaatse per dag), alle andere mogelijkheden zijn bespreekbaar. Via PB gegevens uitwisselen?

Ik ben deze winter in L3V. Als jullie het leuk vinden zou ik graag op mijn vrije dag een dagje meegaan.
Op de piste kan ik uitstekend uit de voeten op het snowboard, en tegen die tijd verwacht ik het skiën weer wat opgehaald te hebben na een paar jaartjes verslonzen. Offpistekennis is bij mij echter beperkt, evenals de aanwezigheid van specialistische/veiligheidsgear, dus als er verse poeder is wil ik jullie niet ophouden. Hoewel een dagje met gids ook aantrekkelijk klinkt… Ervaring opdoen hoort er ook bij :)

Ga graag mee. Zoals in PM al gemeld. En zo komt post ook gelijk weer omhoog.

We zijn compleet.

Plaats een reactie