Met K2 fastplant off piste?

Hallo mede wintersporters,

Na een aantal jaren ervaring op de piste wil ik het aankomende seizoen graag een keer met een gids buiten de piste’s de berg verkennen.

Ik ben in het bezit van een K2 fastplant, het 2012 model. Deze plank komt in vele tests terug als een erg goed freestyle board. Echt freestylen doe ik er eigenlijk niet mee, maar op de piste vind ik het een fijn snowboard. Op snelheid blijft hij stabiel, en af en toe wat bultjes pakken is ook geen probleem. Mijn vraag: Ga ik met dit board ook in de (hopelijk diepe) poeder uit te voeten komen? Er zijn zo ontzettend veel verschillende snowboards, de een beter als de andere wat off piste betreft. Maar zijn er snowboards absoluut niet geschikt voor off piste, of gewoon wat minder goed als de betere…?

Alvast bedankt!

dat hangt behalve behalve de plank ook heel erg af van de verhouding tussen jou gewicht/lengte en de lengte/breedte van de plank en niet te vergeten uiteraard jou techniek en vaardigheid!

Ik kan je geen concreet antwoord geven maar wellicht dat je verder kunt worden geholpen als je wat meer informatie verstrekt!

Mijn excuses. Mijn gewicht: 78kg, lengte: ±1,80m. Mijn techniek ervaar ik zelf als wel aardig, al moet ik wel zeggen dat ik maar weinig les heb gevolgd. Ik heb er inmiddels ongeveer 10 volledige snowboard weken op zitten.

Nu nog de lengte van de plank en dan zijn we er! Hij was namelijk beschikbaar in de volgende maten: 151, 154, 157, 160, 156W, 159W, 162W

haha je hebt gelijk, daar had ik alsnog overheen gelezen… 157 is het… Is me destijds aanbevolen door een wintersport specialist in het limburgse Herten. Overigens is het rocker, en dat draagt wel bij aan het zweefvermogen toch?

Ik zou het eerst eens een dag proberen voordat je een ander board gaat kopen. Het zal niet het meest ideale board zijn voor off-piste gebruik maar om op voorhand een ander board te kopen is niet nodig.

Übung macht den meister!!!

Rocker helpt zeker met drijfvermogen, maar in principe rij je ook een stijver board of piste. Maar eens met @RFKANGOO. Eerst wat proberen dan pas nieuw board kopen. Of eens kijken of er wat te huren valt in die categorie (vaak wel lastiger met snowboards).

Ik heb evt een allmountian freeride plank in de aanbieding (159) voor een mooie prijs (ook voor jou een mooie prijs haha) evt interesse?

Ik heb evt een allmountian freeride plank in de aanbieding (159) voor een mooie prijs (ook voor jou een mooie prijs haha) evt interesse?

DennisKoopmann op 29 okt 2015 21:06

Nee dankje Dennis, al een nieuwe kopen was ik sowieso nog niet van plan. Ik vroeg me alleen af of ik het mezelf niet extreem moeilijk ging maken met het board dat ik nu rijd, wellicht dat huren dan een optie zou zijn… maar ik denk dat ik het maar gewoon probeer, dan weet ik het meteen voor de volgende keer… bedankt voor de antwoorden!

Gewoon proberen, heb het ook overleefd met men all-mountain freestyle capita.

If you're not living on the edge, you're taking up too much space

Zelf ben ik 100+kg en heb ook off-piste gereden op mijn 157 K2 Parkstar. Het is verre van ideaal maar kom er prima op beneden. Het is gewoon meer werken omdat ik dan het drijfvermogen mis wat mijn Nidecker Megalight van 168 wel had. En als je met een gids meegaat gewoon eerlijk je niveau aangeven zodat je niet in al te technisch terrein terecht komt.

Übung macht den meister!!!

Vanuit de specs maak ik op dat het een flat is met een centered stance. Zolang je je neus omhoog kunt houden moet het geen probleem zijn, al zijn er boardjes die dat werk een stuk prettiger doen. Overweeg eventueel om je bindingen een setback mee te geven (verder naar achter monteren). Dit zal je achterste been dan wat kunnen ontlasten en helpen om de neus omhoog te houden.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

@Sneeuwbaard Goed idee, daar had ik nog niet over nagedacht! Ik sta normaal duck, is het buiten de piste’s aan te raden om ook dit te veranderen?

@Sneeuwbaard Goed idee, daar had ik nog niet over nagedacht! Ik sta normaal duck, is het buiten de piste’s aan te raden om ook dit te veranderen?

Juul op 1 nov 2015 10:58

Omdat je in principe nog maar één kant op gaat met je board, zou je naast een setback je bindingen ook een wat meer voorwaartse stance mee kunnen geven: Bijvoorbeeld +25, +5.

Persoonlijk zou ik, zéker in het begin, vooral gaan voor een stance waar je je prettig bij voelt. Duck kan dan eigenlijk altijd :)

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Plaats een reactie