Tips! Waar sneeuwzeker half dec, kindvriendelijk, gezellig maar geen hoempapa apres-ski

Wij zijn voor de week van 19-26 december op zoek naar een hotel of appartement in Oostenrijk of Italië, voor 4 personen. Onze kinderen zijn 6 & 4 dus een skischool in de buurt is een vereiste.

We houden van gezelligheid maar niet van mega hoempapa apres-ski. Lekker eten, leuke barretjes vinden we daarentegen wel heel fijn.

Iemand een tip waar naar toe te gaan? Ik had bijna geboekt in Mayrhofen maar dat blijkt toch erg hoempapa te zijn met veel Russen…

Wensenlijstje
Budget €2500,- (indien hp)
Bij voorkeur met zwembad
Skischool dichtbij
Aan de piste is natuurlijk fijn

Ons gezin bestaat uit 2 volwassenen met 2 kinderen van 6 en 4 die voor het eerst skiën. Wij zelf kunnen redelijk skiën.

Is last-minute boeken ook een optie in deze gezinssamenstelling?

Dank voor alle tips!!!

Kerst is natuurlijk een hele drukke tijd en er zal al redelijk wat vol zijn. Ik zou dus het beste direkt bij het plaatselijke toeristenburo navragen voor beschikbaarheden.
Mayrhofen zou ik je inderdaad niet echt aanraden, dan eerder nog Königsleiten, is ook in het Zillertal Maar Meer op families gericht.
Andere mogelijkheid Katschberg, Großeck-Speiereck in Mauterndorf, Warth-Schröcken, Kleinwalsertal, Fieberbrunn, Nauders of Tauplitz.

Dank! Ik ga zoeken :-)

Wellicht voldoet Sporthotel Wagrain aan jullie eisen. Is halfpension, heeft een zwembad en ligt zowat tegenover de gondel. Kinderen kunnen leuk op les terwijl jullie kunnen skien in Wagrain, Flachau en Alpendorf. Wil je een dagje iets anders en eten de kinderen met de skischool dan zit je zo in Kleinarl waar vanuit je via Flachauwinkl naar Zauchensee kunt.

Thank God summer is over!

De Montafon voldoet aan al je eisen. Qua drukte/sneeuwzekerheid blijft het speculeren. De plussen zijn in ieder geval de reistijd, skischolen en de gemütlichkeit.

Oh Santa! Fresh snow, my favourite! How did you know?

hotel Tyrol in Lermoos komt zeker ook in de buurt

Blogt voor wintersport.be - familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Fijn, kom maar door met die tips, ze worden allemaal bekeken, helaas al veel vol maar dank, dank :-)

Geen eigen zwembad maar wel een welness ruimte midden in het dorp 5 min lopen naar de liften/piste
http://www.hotel-hochkoenig.at/

Of een appartement voor 380 euro 2 slk even iets verder van het centrum maar skibushalte voor de deur.
Genoeg restaurants waar je kunt gaan eten.
http://booking.hochkoenig.at/hochkoenig/de/accommodation/det…

In Dienten am Hochkönig, familie vriendelijk skigebied. http://www.hochkoenig.at

Dienten Die Alte schule

Iemand ervaring met Hotel Hochkonig? Heb daar nu een optie uitstaan?
Ziet er prima uit!
En kent iemand toevallig Sunnsaite ook in Hochkonig?
Dit skigebied is redelijk sneeuwzeker toch?

En dank dank dank voor t meedenken, wordt zeer gewaardeerd.

@coltrane615 Hotel Hochkönig is een gezellig hotel en goede keuken, kind vriendelijk en aardige familie de het hotel runt. Wij gaan er regelmatig eten. Hochkönig is ook een sneeuwzeker skigebied, kijk voor de sneeuw in het dorp en piste op http://www.dienten.tv http://www.hochkoenig.at voor het skigebied, skischolen etc.
Wil je meer weten stuur mij dan een pb.

Dienten Die Alte schule

Top!
Wordt nu kiezen tussen Dienten of Maria Alm die laatste heeft een zwembad en ligt naast de skischool, wel iets duurder maar veel groter appartement.
Help!

Heb even voor je gekeken waar app Sunsaite ligt, deze ligt midden in het dorp bij het kleine skigebied van Natrun, bij genoeg sneeuw kun je vanaf boven dan naar het grote ski gebied ( Aberg) skiën (skiroute), maar je moet terug altijd met de skibus.
Maria Alm ligt nl een klein stukje van het skigebied Hochkönig af, er rijden skibussen of met de eigen auto gaan. De kinder skischool ligt bij het midden station van de Abergbahn, dus je moet eerst altijd met de gondel omhoog.
Voor foto’s van het skigebied kun je op mijn FB pagina kijken, is een openbare pagina en vind je bij FB onder die alte schule. Als jullie dan toch voor een appartement kiezen kun je beter mijn voorgaande tip bekijken, moet je ook wel een paar haltes met de skibus maar is een stuk goedkoper.

Dienten Die Alte schule

Oke lees nu je antwoord pas :D
Heb je pb gestuurd :D

Dienten Die Alte schule

Plaats een reactie