Overnachten in Oostenrijk richting Gerlos

Hallo,

Wij gaan dit jaar skiën in het zillertal. Vroeger reden we door de nacht of sliepen we in Rosenheim, net als vorig jaar. Wij merken dat je op zaterdagochtend ook al direct in de file staat naar Kufstein.

Nu willen we gaan overnachten over de grens, Kufstein, Wörgl of wellicht al in het Zillertal.
Heeft iemand ervaring met het overnachten in Oostenrijk en enkele tips voor een overnachting met kinderen van 5 jaar??

Alvast bedankt,
Robert

Ik heb een keer voor mijn vakantie in het Zillertal 2 overnachtingen gehad in Bad Wiessee bij de Tegernsee, net voor de grens met Oostenrijk bij de Achenpaß/Achensee. Het naam van het pensionnetje moet ik even opzoeken.

Sowieso is deze route veel mooier en rustiger om te rijden, en sta je zelden in de file. Je zou ook eventueel net over de grens bij de Achensee kunnen overnachten.

Wij hebben een paar jaar geleden (2011) overnacht in Pension Rangger in Radfeld, net aan het begin van het Zillertal. Alle files waren we al voor en zaterdag rustig aan de laatste kilometers. Eenvoudig hotel maar gewoon prima en erg vriendelijke mensen. Wij waren ook met kleine kinderen. Toen rechtstreeks geboekt door te zoeken op google maps. Nu ook via booking.com te vinden.

Wij slapen altijd in Kiefersfelden is een duits stadje tegen Kufstein aangeplakt. In de ochtend rij via een binnendoor weg de snelweg weer op en vermijdt je dus eventuele grensfile. Hotel Gruberhof, hebben ook fijne appartementjes die ze voor 1 nacht (met ontbijt) verhuren. http://www.gruberhof.de/index.html

Wij ook inderdaad zoals bovenstaand bij de Tegnersee.

Is het al winter?

Ik overnacht meestal in Oberaudorf (http://www.hotel-lambacher.de). Een eenvoudig hotel maar schoon en een redelijk ontbijt.

Plaats een reactie