lokaal nr met 3G in Oostenrijk

Weet iemand of je simpel een lokaal simkaartje kan kopen in Oostenrijk, vooral om mee te internetten?
Zoja waar en wat kost dit?

Volgens mij kun je met ieder NL abonnement tegenwoordig in het buitenland interneren. Vodafone heeft bijvoorbeeld een actie dat je voor € 2,00 per dag kunt interneren, t-mobile heeft ook zoiets (€ 14,95 voor een week dacht ik)… Gewoon even bij jouw eigen provider op de sensoren kijken…

Tja in België zijn ze nog niet zover duidelijk :-( kost stukken van mensen als je 3G gebruikt in het buitenland dus zou liever een lokaal extra sim kaartje kopen

Hey Bruno, ik heb een Vodafone World abonnement voor de hele winterperiode genomen (6 maanden) omdat ik vaak in het buitenland zit. Kijk eens op deze pagina, daar vind je alles terug:
http://business.proximus.be/nl/Surf_Mobile_Abroad/SMA_Rates…

Met een lokaal kaartje heb ik vooralsnog geen ervaring.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Kristof, bedankt voor de link!
Maar 1 ben ik bij Base en 2 ik ga dit jaar vermoedelijk enkel in Oostenrijk zitten (schat minstens 10 weken) dus daarom lijkt een lokaal kaartje me uiteraard het beste alternatief! in sommige landen kan dit spotgoedkoop, zo zat ik net 2 weken in de Maldiven waar ik een kaartje had waarmee ik 1GB kon surfen voor de prijs van 20 euro! wetende dat ik op zee zat de gehele tijd was het echt wel handig.

Als je geen Oostenrijks kaartje vindt, check eens Mobile Vikings: 0.5euro/MB in het buitenland, 2GB gratis per herlaadbeurt in België

http://data.mobilevikings.com/nl/

Geek, Snowboarder, iPhone developer

Bruno, ik ben ook een Belg, en zit ook verschillende weken in het oosterijks ski paradijs. Er zijn verschillende mogelijkheden en allen even goedkoop.

Ofwel:

  1. bij de post binnen gaan en een kaartje van A1 kopen (krijg je ook een stikck bij voor de PC), vorig jaar 20 euro, 1 maand mee gedaan (wel zuinig geweest)

  2. O2 in een elketro winkel

  3. ken het merk niet maar de aldi in oostenrijk (ADEK?) verkoopt ook kaarjtjes.

– de meeste met een stick maar steek dit in je telefoon en kan kan ook internetten, bellen is wel duurder tov een kaartje om te bellen.

Geert, bedankt dat is het antwoordt dat ik nodig had :-)
Nu weet ik waar ik moet zijn, bedankt!

zoek op google met “wertkarte internet” en je vind bijv. bob (verkrijgbaar bij o.a. lidl of post, zie ook de website http://www.bob.at) of yesss, http://www.yesss.at, te verkrijgen bij de Hofer (is oostenrijkse Aldi). Er zijn nog meer aanbieders, kun je de kosten vergelijken.

Plaats een reactie