Augmented reality

Hallo,
ik dacht dat er ergens een app (mobiel) bestond, maar ben de naam vergeten als je met je camera van je smartphone over het berglandschap hoverd je op je scherm van je iphone de namen van de bergtoppen te zien kreeg plus ook de bijhorende hoogte.

Vraag 1:
Weet iemand nog de naam van deze app?

Vraag 2 (maar iets technischer)!

Weet iemand (@Rogier) misschien of anderen (alle info is welkom) hoe zulk een app werkt (augmented reality)!
Ik bedoel bestaat er ergens een database van al de bergen van heel het Alpenlandschap?
Ik bedoel hiermee, kan iedereen zomaar aan de slag om zulk een app te ontwikkelen en gebruik maken van deze database of moet éénieder die aan de slag wil met een augmented app zelf eerst zijn database aanmaken.

ps: zo ook is er als ik mij goed herinner een app als je met je smartphone over (bekende) gebouwen hoverd je ook hier de naam en historie van het gebouw op je scherm te zien krijgt. Hier ook terug, waar komt deze info vandaan? Hoe gaat dat in zijn werk? Moet diehene die zulk een augmented app ontwikkeld betalen aan de beheerder die al deze gegevens zeg maar ergens in een database heeft gestockeerd.

Idem, Schazam, muziek herkennen… ergens moet die info toch geraadpleegd worden?

Misschien off topic op deze site maar dan hoor ik het wel?
tnx

Ik neem aan dat zo’n app op basis van gps werkt en daardoor weet A: waar je staat en B: welke kant je op kijkt en wat je dus zou kunnen zien. Klinkt interessant zo’n app!

De hipe ‘Pokemon GO’ maakte van dezelfde app gebruik als de app met de bekende gebouwen die jij bedoelt. Ik meen te hebben gelezen dat de ontwikkelaars van de Pokemon GO app de rechten hebben gekocht om van dezelfde database gebruik te mogen maken.

Bedoel je Peakfinder??

https://www.peakfinder.org/mobile/

@Michelr
idd, zoiets ja… dat lijkt erop. Wel raar, dacht het ooit op mijn iphone gehad te hebben maar nu niet meer en ik zie ook in de store dat ze er ruim 3euro voor vragen. En dat vind ik nu ook weer niet de moeite.

Desalnietemin blijf ik geïnteresseerd in de technologie erachter!

@Gerrit, is ook de enige die ik ken.

HEt werkt inderdaad met GPS, maar peakfinder werkte zo slecht bij mij in de buurt, en elders heb ik hem niets eens getest. dat ik liever een ‘kaartapp’ gebruik waarbij ik een topografische kaart zie van waar ik sta.

Maar als het jou zou lukken om een betere te maken, het idee vind ik geweldig!!!

Click. Click. Peace

@Rogier, zal moeilijk gaan vrees ik. Ik heb al begrepen na opzoekingswerk je toch zal moeten betalen voor gebruik te maken van die databases. En eerlijk gezegd zal dat niet goedkoop zijn vrees ik.
Zie hierboven aangehaald, diehene die het spelletje pokemon heeft ontwikkeld heeft wel voor de rechten van één of andere database moeten betalen. Alhoewel mij hier het winstmodel volledig ontgaat. Pokemon is bij mijn weten gratis te downloaden?

@Gerrit ze hebben met Pokemon toch aardig wat binnengehaald. In het stukje hieronder lees je over het verdien model en de inkomsten. http://www.telegraaf.nl/digitaal/games/26859184/__Pokemon_Go…

Weet dat AR (google glass en pokemon go)ondertussen weer achterhaald is door MR.
Ik denk (en vele anderen gezien de mega investeringen op dit moment) dat dat wel eens groot kan gaan worden, juist omdat het zonder telefoon werkt (die je steeds moet pakken/vasthouden)

Voor meer info over MR zie https://www.wired.com/2016/04/magic-leap-vr/ en http://www.magicleap.com

*bericht bewerkt door Jeroen6 op 21 okt 2016 14:02

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

@Jeroen6
ok, ja daar had ik ook al iets van opgevangen, dat je kon betalen om sneller vordering te maken. Ja amaai stel je voor dat ze nog maar 0,7cent vroegen voor dat spelletje (gangbare prijs per app), wat ze daar niet aan verdiend zouden hebben dan.
Die MagicLeap ziet er ook interessant uit :-) waar gaan we naartoe?

Plaats een reactie