Nieuwe ski's voor vriendin, Help?

Ik wil graag voor mijn vriendin een set eerste ski’s kopen. Ze is nu 3 weken op wintersport geweest en heeft een tiental lessen op de rollerbaan gehad. Haar techniek is inmiddels prima, maar ze durft geen snelheid te maken al gaat dit langzaam aan steeds beter. Daarom ben ik voor haar op zoek naar een ski waar ze ontspannen op kan skien, die haar veel vertrouwen gaat geven, maar ook nog wel wat ruimte tot ontwikkeling geeft. Ze is een 100% piste skiër, blauw en rood komt ze prima van af, zij het met niet al te veel snelheid. Ze is 1.74 en 65 kg en gevoelig voor een mooie print. Wie weet er een goede ski van vorig seizoen?

@joranheskamp je bent op een rare manier bezig in je laatste twee topics. Dit is een algemene vraag waarop goed in het openbaar geantwoord kan worden. Het lijkt er meer op dat je deze mensen of fout advies wil geven, of dat je ze richting een bepaalde winkel (jou winkel?) wil sturen.
@robbertvanwinsen Ik zou kritisch zijn aangaande de informatie die joranheskamp je per PM probeert te geven.

Hallo Robbert,
Er zijn genoeg dames ski’s die in aanmerking komen. Elk merk heeft wel een mooi model met leuke print. Wellicht is het een idee om eens te kijken bij de skitest die door verschillende partijen worden gedaan zodat je ook de omschrijving kunt lezen en kunt kijken wat bij je skistijl past.
Overjarige modellen kun je goed online kopen via allerlei sites. Ik heb zelf goede ervaring met sportconrad.de en XSPO.de. beide Duitse sites maar leveren ook in NL en gaat snel.
Hierbij de sites waar je je kunt oriënteren:
https://www.snowsociety.com/de/skitest/alle-ski
http://worldskitest.com/en/
https://www.wintersport.nl/skitest-piste

Hoi Robert,

Ik heb even voor je gekeken naar verschillende soorten ski’s die misschien interessant zijn voor je vriendin.

Inderdaad wat Sheila zegt verstandig om even de testen van vorig jaar te bekijken

Eventuele opties:

  • De Fischer Breeze SLR 2
  • Rossignol Famous 2 dames ski

Op de genoemde ski’s gaat alleen niemand vertrouwen krijgen. Het zijn echte beginnersski’s die je met 2 weken in de sneeuw en 10 rollerbandlessen echt ontgroeid bent. Zodra je iets van een correcte impuls geeft, geven ze niet thuis en als je een stevige blauwe afdaling wil nemen, waggelen ze in slow-motion naar beneden. Van dat soort ski’s krijgen mensen angst, in plaats van dat ze er vanaf komen.

Ik zou iets meer denken in de richting van Rossignol Unique/Famous 6 (die heeft een veel beter kern dan de 4 of de 2, en daar kan ze dus beter op doorgroeien). Maar die Rossi’s slippen niet zo makkelijk, willen vooral carven.
Ik zou echter kijken naar de Atomic Redster Edge GS in 169. Super makkelijk te skiën (ondanks dat ie ‘Redster’ heet en in de race-lijn van Atomic staat), en heerlijk stabiel en echt een ski die vertrouwen geeft en inspireert tot lekker skiën en doorgroeien (techniek, durf). Kan je bovendien eens testen bij Duijvestein in Zoetermeer. Uiterlijk is alleen niet zo vrouwelijk…

Ga gewoon naar een heel goede, gespecialiseerde winkel in de buurt en vertel je verhaal zoals hierboven. Luister dan goed wat ze aanraden. Mogelijk een model van vorig jaar (geen probleem) maar anders een goede ski waar ze de komende jaren op kan doorgroeien.

Ik heb exact hetzelfde gedaan voor mijn vrouw en die heeft jaren heerlijk geskied op een instapmodel met mogelijkheden. Na 6 jaar heeft ze een model ‘hoger’ gekocht, ook na advies in een winkel.

Als je al langer op de ski’s staat, weet wat je kunt en wilt én je al jaren verdiept in de modellen, dan zou je zelf ski’s kunnen uitzoeken en eventueel bestellen op een website.

*bericht bewerkt door Patrick71 op 15 nov 2016 12:07

Piste riderrrrr

Ga gewoon naar een goede winkel in de buurt en vertel je verhaal zoals hierboven. Luister dan goed wat ze aanraden.

Patrick71 op 15 nov 2016 11:45

Ligt er alleen heel erg aan welke winkel. De meeste mensen die in skiwinkels werken stoppen met luisteren as je zegt ‘3 weken op wintersport geweest’ en ‘vrouw’. En dit zeg ik niet omdat ik een hekel heb aan winkels, maar ik heb veel adviezen gadegeslagen en ook veel dames op de berg zien staan op een slap skietje waarop ze eigenlijk geen bocht durfden te maken (geen grip, klapperen, geen reactie van de ski) - en ze moesten er vaak zelfs meer maken, omdat die ski’s vaak een dusdanig kleine radius hebben, dat ze bij elke sneeuwvlok dwars op de helling draaien…

Ik heb niks tegen damesski’s. Maar ik denk dat je moet redeneren vanuit 1. wat iemand aan gedrag van een ski verlangt, 2. dat vertalen naar eigenschappen en ingrediënten van ski’s en dan 3. een ski adviseren met die eigenschappen. Vaak gaat het bij punt 1 al mis (niet doorvragen), om vervolgens bij 2 te koppelen aan verhaaltjes in brochures in plaats van aan echte ervaren eigenschappen van die producten. 3 is dan niet meer relevant, of gaat alleen nog maar om het wegwerken van overjarige voorraad.

*bericht bewerkt door GiGi op 15 nov 2016 11:55

Ga gewoon naar een goede winkel in de buurt en vertel je verhaal zoals hierboven. Luister dan goed wat ze aanraden.

Patrick71 op 15 nov 2016 11:45

Ligt er alleen heel erg aan welke winkel.

GiGi op 15 nov 2016 11:54

Klopt!!! Dat bedoel ik eigenlijk ook. NIET naar een standaard sportzaakje gaan. Geef anders aan waar je woont, dan volgen de winkeladviezen vanzelf.

Piste riderrrrr

@joranheskamp je bent op een rare manier bezig in je laatste twee topics. Dit is een algemene vraag waarop goed in het openbaar geantwoord kan worden. Het lijkt er meer op dat je deze mensen of fout advies wil geven, of dat je ze richting een bepaalde winkel (jou winkel?) wil sturen.

@robbertvanwinsen Ik zou kritisch zijn aangaande de informatie die joranheskamp je per PM probeert te geven.

Menn0 op 15 nov 2016 07:51
Edwin van Riel

Misschien is het netjes als de heer/mevrouw Heskamp ook even aangeeft waar zijn/haar belangen (if any…) liggen? Er staat namelijk ook een “Joran Heskamp” vermeld als contactpersoon bij het domein “sneeuwmeester.nl”.

Edwin van Riel

Hoi evr66,

Hierbij geen enkel belang ik doe zeker wat publiciteit voor SneeuwMeester, omdat het net is geopend. Maar in de forums doe ik daar persoonlijk niks mee… Ik verkoop zelf ook geen Rossignol. Ben al jaren liefhebber en hoop alleen goed advies te kunnen geven en als mensen iets willen kopen prima maar verder geen bedoelingen mee hopelijk zijn de intensies zo duidelijk.

Vandaar dat ik ook altijd reageer met mijn eigen naam en niet met een sluiknaam.

Alles op dit forum is op basis van persoonlijke ervaringen. En een skishop zal je over het algemeen ski’s adviseren die ze in het assortiment hebben of aan kunnen komen dus tsja… Daarom ook het advies om zelf te gaan testen.

Hoe goed je omschrijving ook is op dit forum over wat je zoekt, het blijft je eigen ervaring met die ski in die condities. Hooguit de suggesties die gedaan worden zijn een beginpunt om te gaan selecteren.
Binnenkort zijn er weer ski & board test events bij oa Snowworld. En via de Duijvestein winkels kun je ook testen op andere dagen bij Snowworld maar dan hebben ze het winkelassortiment. Dus maak daar gebruik van en ervaar het zelf.

Vandaar dat ik ook altijd reageer met mijn eigen naam en niet met een sluiknaam.

joranheskamp op 15 nov 2016 15:45

Bijzonder dat jouw toko dan wel eerst een topic opent onder de naam @SneeuwMeester welke vervolgens qua naam wijzigt in @Lonne Dijkhuis …

*bericht bewerkt door Hessel op 15 nov 2016 15:49

Zelf ski’s testen zou ik ook altijd van harte aanbevelen!

Ook allemaal echte namen. Aangezien wij naar aanleiding van de reacties geen sluikreclame dan willen plaatsen heeft ze haar echt naam erbij gezet.

Tsja, als je dan de KvK-inschrijving nakijkt, is de heer Heskamp toch echt de eigenaar (en hiernaast mevrouw Dijkhuis gevolmachtigde, op uw facebookpagina staat zij vermeld onder het kopje “heeft een relatie met”) van de eenmanszaak “Sneeuwmeester”. Lijkt mij toch in tegenspraak met uw uitlating er geen enkel belang bij te hebben.

Ik wens u hoe dan ook veel succes met uw bedrijf.

KvK-nummer 65288394

Onderneming
Handelsnaam
Sneeuwmeester
Rechtsvorm
Eenmanszaak
Startdatum onderneming
01-02-2016 (datum registratie: 09-02-2016)
Activiteiten
SBI-code: 47643 - Winkels in sportartikelen (geen watersport)
Werkzame personen
0

-Verwijderd-

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 15 nov 2016 16:01: Persoonlijke gegevens verwijderd

Edwin van Riel

Dit klopt volledig maar geef ik toch ook aan? Wij reageren toch ook onder onze eigen namen? Of zie ik hier iets dat niet klopt? Als het niet zo is hoor ik het graag.

Iedergeval bedankt. En heb er geen verkeerde bedoelingen mee:)

Terug on-topic: testdagen bij Snowworld zijn dit jaar alleen voor snowboards (bevestigd door Snowworld en door de branche-organisatie FGHS). Voor ski’s kan je uiteraard wel terecht bij Duijvestein, maar die hebben ook niet alles…

Dank jullie wel voor de reacties. Even aanvullend: ik heb niet de illusie dat ze ooit met 80km per uur van de berg wil afknallen. Ze wil naar een niveau toe groeien dat ze zonder angst en al te veel inspanning van rode pistes af kan komen en lekker haar bochtjes kan draaien, maar een snelheidsbeest zit er niet in :-). @gigi, wederom bedankt voor alle tips, ik vrees alleen dat het printje voor haar doorslaggevend is en ik haar moet helpen om de beste ski uit de verschillende printjes te kiezen haha!

En de Salomon W-Max 12 dan? Die heb ik vanmiddag geskied en is echt een toppertje. (met een rose randje en paarse accenten :p ). Zeer allround ski, doet alles goed en hoog plafond.

ehhh de Fischer Breeze?? Daar heb ik een aantal jaar geleden eens op geskied, toen was het een kapconstructie met schuimkern meen ik. Leuke ski voor een dun pubermeisje die lui skiet met weinig techniek…gaat deze dame wat mij betreft niks aan hebben.

Tsja, als je dan de KvK-inschrijving nakijkt, is de heer Heskamp toch echt de eigenaar (en hiernaast mevrouw Dijkhuis gevolmachtigde, op uw facebookpagina staat zij vermeld onder het kopje “heeft een relatie met”) van de eenmanszaak “Sneeuwmeester”. Lijkt mij toch in tegenspraak met uw uitlating er geen enkel belang bij te hebben.

Gegevens zijn vervaardigd op 15-11-2016 om 15.52 uur.

evr66 op 15 nov 2016 16:01

Vind het een beetje belachelijk dat je dit soort berichten post. Wat is jouw belang om iemands privé gegevens te publiceren?! Heeft toch niemand om gevraagd!

Als het wit is kun je er over naar beneden...

^^mee eens, maar dat zijn gewoon openbare KvK gegevens. Commercie wordt niet gewaardeerd op dit forum.

ennnnn back on topic!

Wat denken jullie van de Fischer Trinity?
Ps. De Salomon w Max 12 is qua design goed gekeurd haha

@robbertvanwinsen, ik weet niet of je vriendin deze mooi vindt (de mijne wel, omdat de zwarte kleur zo makkelijk te combineren is), de Salomon X-Drive 8.0 FS in lengte 168 of 175 zou een optie kunnen zijn. Deze heb ik afgelopen weekend getest en is een hele soepele ski die vertrouwen geeft. Ik zelf zoek net iets meer energie terug van een ski, maar qua beschrijving van je vriendin zou dit best een goede optie kunnen zijn, met voldoende mogelijkheden tot doorgroei! @GiGi, jij bent de echte kenner, mee eens?

Nou die ski vind ik wel vrij heftig. Het is meer een ski voor mensen die krachtig skiën. De ski wil graag hard en houdt ervan om explosief, agressief geskied te worden. En dat verhaal rijmt niet echt met het beeld dat ik heb van de vriendin van @robbertvanwinsen

@robbertvanwinsen, ik weet niet of je vriendin deze mooi vindt (de mijne wel, omdat de zwarte kleur zo makkelijk te combineren is), de Salomon X-Drive 8.0 FS in lengte 168 of 175 zou een optie kunnen zijn. Deze heb ik afgelopen weekend getest en is een hele soepele ski die vertrouwen geeft. Ik zelf zoek net iets meer energie terug van een ski, maar qua beschrijving van je vriendin zou dit best een goede optie kunnen zijn, met voldoende mogelijkheden tot doorgroei! @GiGi, jij bent de echte kenner, mee eens?

remcoski op 16 nov 2016 11:25

Voor een licht gevorderde skier is de X-Drive 8.0 FS niet fijn hoor, ga je niet blij van worden! Dan zou je eerder naar de W-Max lijn moeten kijken van Salomon en voordeel van W is dat het de dameslijn is dus de prints spreken wat meer aan.

@Gigi

ik mis tot nu toe vrijwel altijd de Elan ski’s in jouw “aanbevelingen” en dat terwijl Elan toch wel een geweldige dameslijn heeft.

Als het wit is kun je er over naar beneden...

Tja, wat kan ik zeggen. Ik vind ze zelf niet fijn skiën (de uniseks-modellen althans). Bvendien heb ik al een aantal keer meegemaakt dat de ski’s niet heel stevig zijn. Toplagen die loslaten, geïntegreerde bindingsystemen die speling krijgen na verloop van tijd…

Maar de ski-eigenschappen vallen mij in eerste instantie tegen. In vergelijking met andere ski’s in elk geval.

Overigens zie je mij sowieso nooit damesmodellen aanbevelen, omdat ik die zelf niet heb geskied en veel uniseks-modellen helemaal voldoen aan de gezochte eigenschappen.

*bericht bewerkt door GiGi op 16 nov 2016 20:49

oh daar wil ik wel even op inhaken. Heb van de week ook de Elan Insomnia geskied. Wat een bijzondere en rare ski was dat. Zo licht dat je bijna niet voelt dat je ski’s onder hebt. Carven kunnen ze prima, maar je kunt ze niet Niet op de kant skien…vond het doodeng want ik glibberde echt over die piste als ik wilde rutschen. Ik vind de wetenschap achter de Elan ski’s wel mooi maar dit vond ik echt een misser!

Oh ja En…de tail is zo slap dat ik letterlijk het hoekje om kon bij de korte bochten :p

Misschien nog een jaartje huren en dan zo’n pakket nemen waarin je meerdere ski’s kunt proberen.
Je zal wel geen onbeperkte keus hebben maar dan kan je wel kennis maken met de verschillende categorieen (all-mountain, race, off piste) , karakter(stijf, soepel en korte of lange radius) en segmenten. Je merkt dan ook wel je het beste ligt.
Dan heb je hierna een idee in welke categorie je moet zoeken. Dan kan je thuis weer gerichter zoeken in de testen en aanbiedingen.

Plaats een reactie