Skibril na ooglaserbehandeling

Beste Forumlezers,

Afgelopen jaar heb ik mijn ogen laten laseren. Gezien ik nog in de herstelperiode zit is een goede skibril met goede uv-bescherming belangrijk.

Voorheen gebruikte ik een sinner bril met oranje glazen of mijn zonnebril gedurende de wintersport. Nu blijkt dat het tijd is voor een betere skibril.

Ik heb al het een en ander opgezocht via internet en dit forum maar ik ben er nog niet uit. Een bril met meerdere lenzen of meekleurende glazen. En als ik kies voor meerdere lenzen, welke kies ik dan? Zijn er forumlezers welke hier ervaring mee hebben?

Ter info: Ik heb momenteel een sinner helm waar ik heel tevreden mee ben en welke ik graag nog een jaar of drie wil gebruiken.

Alvast bedankt voor alle tips!

Om te beginnen de goggles passen met je helm, dan kun je direct zien of er een goede aansluiting is of helemaal niet. De goggles van Sinner passen vast en zeker wel, aangezien het hetzelfde merk is als je helm.
Verder zou ik wat verschillende tests lezen die je overal op internet kan vinden over de goggles en de verwisselbare lenssystemen. Ik heb recentelijk de Anon M2 gekocht met 2 lenzen, die moet ik nog uitproberen in de sneeuw.
Voor een idee welk lens je dan nodig zou moeten hebben kun je hier eens kijken: http://s71167.gridserver.com/lens-tints

Mijn dochter heeft dat jaren geleden ook laten doen, heeft een Julbo met drie verschillende lenzen heeft nooit last gehad met haar ogen. Was ook nog vrij kort voordat ze ging skiën.

Dienten Die Alte schule

Ja passen met helm en kijk er vooral ook even mee naar buiten en in de verte. Een goede vriendin van mij heeft haar ogen ook laten laseren en heeft sindsdien voor slechtweer een bril met een rode lens ipv een gele of oranje. Zij keek daar lekkerder door en vertelde dat het haar ook was aangeraden.
Probeer dus vooral verschillende kleurtjes uit. Iedereen is anders.

Let it snow, let snow, let it snow!

Tip: wanneer je op het terras zit in de zon, doe dan ook een zonnebril op.

Heb jij geen last van overgevoeligheid voor licht? De meeste mensen (waaronder mijn vriendin) die gelaserd zijn hebben daar last van, dat icm sneeuw lijkt mij niet prettig. Ik zou advies inwinnen bij een specialist.

Skiën= 6 maanden voorpret en 6 maanden napret

De mijne zijn ongeveer 8 jaar geleden gelaserd en sindsdien bespaar ik niet op zonnebrillen en sneeuwbrillen. Eigenlijk zweer ik momenteel bij oakley, omdat zij een fantastische bescherming bieden. Ik heb volgende brillen:

  • Holbrook met gray polarized glazen als reguliere zonnebril
  • Flak 2.0 met prizm road en prizm trail glazen als sportzonnebril (lopen, fietsen, skiën, …)
  • airbrake met als glazen black iridium, prizm rose en nog een oranje mistglas als goggle.

Nooit problemen gehad, ondanks het feit dat mijn ogen iets gevoeliger geworden zijn.

Plaats een reactie