Zoon 9 jr wil overstappen op snowboard

Onze zoon van 8 jaar is een goede skiër, skiet echt alles (zwarte piste, skiroute, zelfs off piste met zn skiklasje) keurig gecontroleerd en flink op snelheid.

Nu heeft ie bedacht dat ie volgend jaar wil gaan snowboarden. Lijkt m leuk en cool en hij heeft wel zin in een uitdaging, zegt ie zelf. Op zich prima, maar wij vragen ons het volgende af:

  • is ie al groot/sterk genoeg om te leren snowboarden? Hij is nog net geen 1.30 lang en weegt 22 kg.
  • Hoe lang duurt het voordat hij op een snowboard weer een beetje uit de voeten kan (lees: mee kan als wij lekker aan het skiën zijn)? Hij is motorisch wel sterk en pakt alles qua sport vlot op. Is opvallend goed in skiën, krijgen we elk jaar terug van de skileraar/juf.
  • Als we voor hem snowboard en schoenen tweedehands willen aanschaffen, (bv via MP), waar moeten we dan op letten?
  • We overwegen om hem komend jaar indoor wat lessen te laten volgen zodat hij volgend jaar in Oostenrijk al wat basis heeft. Is dat handig, of maakt het niet zo veel uit bij snowboarden?

Wij zijn zelf skiërs, hebben niets met snowboarden en weten dus ook echt nog niets op dat vlak…

Hopelijk zijn hier snowboarders die antwoord kunnen geven op onze vragen.

Leuk dat je zoon wil gaan snowboarden!
Qua lengte en gewicht zit het wel goed is mijn ervaring, heb met lesgeven ook wel eens jongens en meisjes gehad die net 8 waren en een stukje kleiner + lichter.

Hoelang het gaat duren. Dat verschilt enorm in deze leeftijdsgroep, de een kan na drie lesjes privé al een aantal bochten achter elkaar maken, de ander heeft minstens een week nodig.

Voor de aanschaf van een board zou ik je verder laten adviseren in een winkel. Standaard geldt; let op de lengte van t board, zorg dat de bindingen en de schoenen juist aansluiten. Qua schoenen is t vooral passen en kijken welke t beste zit (op tenen leunen geen contact maken met de voorkant, op hakken mag er heel licht contact zijn).

Qua lessen; zeker handig om alvast wat lessen indoor te nemen, let op; een goede snowboardleraar heeft ten alle tijden z’n eigen board ook vast (een of twee bindingen, het is tenslotte je ‘gereedschap’, uitzonderingen daargelaten). Wat mij opvalt is dat privélessen het meest positieve effect hebben, in een grote groep met kinderen die ouder zijn raken ze meestal achterop omdat jongere kinderen vaak net wat meer tijd en oefening (aandacht) nodig hebben.

@Cestmoi! Leuk om te horen dat jullie zoontje ook wilt gaan snowboarden.
8 jaar is een mooie leeftijd om te leren snowboarden, ikzelf ben ook rond die leeftijd begonnen met snowboarden en qua kracht maakt het niet uit aangezien hij natuurlijk ook een stuk kleiner snowboard nodig heeft.
Hij heeft het voordeel al dat hij kan skiën en daarmee weet hoe het werkt op de piste. Het verschilt natuurlijk erg per persoon hoe snel die het leert en daarom is het moeilijk om een indicatie te geven hoe lang het duurt voordat hij uit de voeten kan.
De indoor lessen zijn zeker een aanrader en dat zal ook zeker helpen met het snowboarden. Verder zou ik hem een paar uurtjes op privéles zetten zodat hij goed de basis leert en alle aandacht krijgt van de snowboardleraar/lerares.

Voor het materiaal moet je erg letten op de lengte van de snowboard.

Kijk een tussen de ‘beste topics’ hier op het forum, daar is voldoende leesmateriaal te vinden.
https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/314437/de-beste-fo…

Heb afgelopen voorjaarsvakantie mijn zoontje van zeven in drie ochtenden leren boarden. Kwam al aardig bochtjes draaiend de blauwe piste af. Hij kon ook al goed skiën, dat scheelt zeker!

Bedankt allemaal voor de snelle en behulpzame reacties!

Ik begrijp dat tweedehands een snowboard en schoenen kopen terwijl je zelf geen idee hebt waar je op moet letten niet handig is. Voor zijn eerste materiaal dan toch maar naar de winkel…

Is snel en makkelijk leren skiën een indicatie voor hoe snel je het snowboarden gaat oppakken? Want in dat geval gaat het bij zoonlief vast lekker vlot: hij kon met 3,5 jaar eind het eind van zijn eerste week in de sneeuw al prima een blauwe piste af en had er direct superveel plezier in.

Hoop dat ie snowboarden net zo leuk gaat vinden. Hij denkt zelf van wel en heeft afgelopen skivakantie vanuit de stoeltjeslift telkens al helemaal zitten analyseren hoe snowboarders zich over de piste bewegen en wat ze doen als ze een bochtje draaien :-)

Groot en sterk zal hij vast wel zijn daar voor. zag afgelopen vakantie in val thorens hele jonge kindjes op snowboard les ik gok 6/7 jaar misschien sommige nog wel iets jonger.

als hij goed kan skien zal het snowboarden ook best snel gaan. Is mijn ervaring. ik zat toen op dag 2 al op een blauwe piste…

Is het niet idee om hem een proefles te laten doen op de baan?

Ik weet niet waar je woont maar bij oldschool in amersfoort kan je voor kinderen materiaal tweede hands kopen en jaar er op weer inruilen voor nieuw materiaal en krijg 50% terug. ben je in sommige gevallen nog goedkoper uit dan huren ter plekke.

Heb vaak genoeg kleine knurfjes op snowboards rond zien crossen. Meestal de kinderen van locals, maar toch. Vandaag nog een kleine teletubbie (GoPro op de helm) van maximaal een jaar of acht die ff op z’n gemakkie op volle snelheid achter de broertjes de zware piste af kwam knallen.
Snowboarden kost sowieso minder kracht dan skiën. Alleen het vele opstaan in het begin is wat zwaarder in de armen en buikspieren, maar voor de benen is het een stuk meer ontspannen.

Materiaal: Bij een zaak als Oldschool heb je soms mazzel, maar ik zou gewoon ter plaatse bij een snowboardspecialist (ze zijn er nog wel, maar het loopt terug) materiaal huren. Kun je als het niet goed is de spullen wisselen en hoef je niet te klooien met een board of schoenen die niet lekker zitten.
Als ie heel fanatiek is, is een lesje in de skihal een leuk (verjaardags)cadeau. Gewoon ter kennismaking, en niet verplicht een x-aantal lessen.

Snowboarden is vooral een balans dingetje. Als hij dat doorheeft dan heeft hij het snel onder de knie verwacht ik.

Verder zou ik eerst wat huren voordat je begint te kopen. Zeker omdat je nog geen idee hebt welke kant het op zal gaan.

Übung macht den meister!!!

Ik ben toen ik 11 was van skiën naar boarden gegaan. Nu doe ik al weer een aantal jaar beiden. Mij viel op dat vanuit Nederland kinderen vooral na hun 10e pas beginnen met boarden. Als ik kijk naar locals is het echter goed mogelijk om echt al jong te beginnen. Zeker als je technisch goed onderbouwd op de ski’s staat kun je dat prima meenemen.

Neemt je zoontje groepsles, dan zou ik er vanuit gaan dat je een week (5 a 6 dagen) bezig bent om echt een beetje uit de voeten te kunnen. Dan bedoel ik zig- zaggen, eerste bochtjes etc. Dit ligt er natuurlijk ook aan hoe groot de school is bij jullie in het gebied. Bij meerdere klasjes die qua niveau dicht bij elkaar zitten is het natuurlijk makkelijker wisselen naar een hoger niveau en gaat het dus sneller als je zelf aanleg hebt.

Gaan jullie vaker per jaar op wintersport? Zo niet zou ik afraden om nu al een board te kopen. Een echt beginners board is wat anders dan een board voor iemand die al een aantal weken ervaring heeft. Daarnaast gaat op deze leeftijd de lengtemaat nou eenmaal niet zo lang mee. Ik had toen ik begon iemand in mijn klasje die ook nog erg jong was en die halverwege de week opeens een eigen snowboard had. Zonde, want zijn volgende vakantie was hij de plank al ontgroeid in de lengte.

Indoor lessen kan handig zijn. Zo heb ik mijn 2e snowboard week een dag in een groepje gezeten met mensen die alleen in Nederland hebben leren boarden. Die waren qua techniek alleen erg slecht onderbouwd en pure kunstsneeuw is toch anders qua grip. Dit was ook mijn ervaring met proeflesjes die ik zelf heb gevolgd en van anderen heb gezien in Nederland. Het kan dus wel helpen, maar qua techniek is het niet altijd positief. Ik ben er dus geen groot voorstander van om indoor te lessen.

  • We overwegen om hem komend jaar indoor wat lessen te laten volgen zodat hij volgend jaar in Oostenrijk al wat basis heeft. Is dat handig, of maakt het niet zo veel uit bij snowboarden?
Cestmoi! op 11 mrt 2017 18:44

Mijn vriendin heeft het voor haar zoontje (februari 8 geworden en vergelijkbare lengte) gevraagd bij de lopende band waar ik lessen heb gevolgd, maar die geven pas lessen vanaf 10 jaar. Hebben dus ook geen kleiner materiaal (schoenen begonnen bij maat 35).

Overigens heb ik afgelopen wintersport bij datzelfde zoontje van mijn vriendin (racemonster op de ski’s, skiet vanaf 3 jr) gezien hoe snel het kan gaan. Hij heeft vorig jaar één dag een snowboard gehuurd en met zijn oom (fervent boarder) een dagje aangerommeld in het kinderland en kon daar toen al vrij goed uit de voeten. Dit jaar hebben ze voor twee dagen een boardje gehuurd en nu kon hij de tweede dag zonder problemen de blauwe piste af komen.

2 van onze 3 kinderen zijn op 9-jarige leeftijd begonnen met snowboarden, nadat ze vanaf hun 4e geskied hadden, inmiddels zijn ze 21 en 23 en ze snowboarden nog steeds.
Wat wel een dingetje was, was dat er toen maar halve dagen les werd gegeven, het was dan de bedoeling dat je 's middags zelf ging proberen/oefenen. Zoon nummer 2 zag dat niet zitten en ging de eerste paar dagen 's middags skieen.Ook is hij na 2 dagen toch nog omgewisseld van regular naar goofy (dus met andere been vóór) dat leek hem toch fijner, maar dan doe je ook wel een paar stappen terug in het leerproces. Wij als ouders vonden het in de eerste jaren wel jammer dat er zoveel tijd verloren gaat met wachten omdat ze telkens weer die bindingen moeten los- of vastmaken, voor sleepliften en als ze niet genoeg vaart hebben op vlakke stukken. Nu loopt dat allemaal veel makkelijker, ze vallen niet meer zo vaak stil of je steekt ze soms even een stok toe waarmee ze zich weer “los” kunnen trekken.
Maar ze hebben het toen allebei snel opgepakt en konden ze al gauw behoorlijk snowboarden.

Lekker doen, en zoals gezegd, niet kopen maar huren.

Ik heb zelf nooit een dag geskied in mijn leven, maar mijn 3 zoons zijn allemaal begonnen met skieen sinds ze 4 waren.

De oudste is nu 14 en skiet en snowboardt als een waanzinnige.
De middelste wil sinds twee jaar alleen nog maar snowboarden, terwijl hij ook heel goed kan/ kon skieen.
Jongeste gaat volgend jaar beginnen met snowboarden, zegt hij zelf. Wie ben ik om hem daarin tegen te houden ;-)

Wat ik met zowel skieen als snowboarden heb gedaan; eerst lessen in Nederland. dan hebben ze de basis al redelijk te pakken en kunnen ze op vakantie al twee groepjes hoger starten.

Zeker met snowboarden is dat het verschil tussen een week kinderweide of gewoon meteen van de blauwe omlaag.

Het verschild erg per kind, Mn dochter van 9 heeft binnen 2 middagen les van een privé leraar bochten leren maken. Ze kan goed long/ skate boarden dus kent de zijdelingse beweging. Toch hebben we haar in Tignes laten skiën om goed met de groep mee te kunnen komen. Ik denk dat het belangrijk is met de keuze van de bestemming rekening te houden met het kind dat net board.

Ze kon overigens goed parallel skiën, ze is met 4 begonnen en kent sneeuw etc.

Qua materiaal is mijn advies om bij goed gespecialiseerde zaken te informeren, als ze verhuur hebben kun je er voor kiezen om de eerste jaren te huren en sommige bedrijven hebben inruil programma’s voor jonge kinderen. Hierdoor kun je voor een bepaald bedrag elk jaar op goede en passende materialen boarden.

Op de rollerbanen hanteren ze meestal een leeftijd van 10 vanwege de motoriek en kracht van het kind. Als je dit zou willen gewoon heen gaan en overleggen. Mijn persoonlijke mening is dat een privé leraar in de sneeuw veel leuker is.

*bericht bewerkt door Easyrider op 12 mrt 2017 09:29

Dit jaar een Italiaanse jongen van 6 gezien die het al heel goed kon, zelfs in het funpark over de bulten springen. Onze kinderen van 9 en 11 hebben het ook steeds over een snowboard gehad, wij hebben twintips voor ze aangeschaft. Ze hebben een paar uur freestyle lessen gevolgd.

*bericht bewerkt door wdj75 op 12 mrt 2017 10:08

Mijn kinderen van 7 en 8 willen het ook al. Hoewel ik zelf snowboarder ben heb ik geen voorkeur voor het één of ander. Ik vind het ook leuk als ze goede skiërs worden.
Mijn ervaring met de eerste stappen op snowboard is PIJN! Weer op diezelfde blauwe plek op je kont vallen en spierpijn van het opvangen als je voorover valt. Het vallen en opstaan maakt het fysiek ook wat zwaarder dan leren skiën.
Op zich geen probleem voor kinderen, maar het vergt wel doorzettingsvermogen en een beetje flinke jongens en meiden die tegen pijn(tjes) kunnen. Ik schat in dat mijn kinderen daar nog niet klaar voor zijn. Daarbij komt dat mijn oudste motorisch juist niet zo handig is.
Ik denk dat ik ze dit jaar eens eraan laat snuffelen in Nederland en dan op een indoor sneeuwpiste.

Je moet er wel aan denken dat het je keuze voor skigebied behoorlijk beperkt. De differentiatie in snowboardklasjes is in veel gebieden maar zeer beperkt. Als je zoon bijvoorbeeld les wil krijgen voor een hele week ochtend en middag met ongeveer leeftijdsgenoten dan zullen er maar weinig gebieden/skischolen zijn waar dat kan. Met skiën heb je dat probleem veel minder.

Wat betreft spullen kopen, het zou kunnen, maar voor €80 eur huur bespaar je een hoop gedoe plus dat je ook makkelijk iets kunt ruilen als het niet bevalt. Huurspullen zijn in veel gebieden goed beschikbaar en voor een beginner van 9/10 luistert het volgens mij niet zo heel nauw.

Ben blij dat ik het niet nu nog hoef te leren, dat vele vallen en opstaan red ik nu echt niet meer. Wat hierboven al gezegd is, als het een beetje een doorzettertje is, komt dat zeker goed. Crashpants en kniebeschermers kunnen wel helpen :)

Ik had ooit ochtend en middag les, 5 lessen van 2 uur totaal. Halverwege de 2e dag kon eigenlijk iedereen wel bochtjes maken en rustig een blauwe piste af en de dagen erna viel je steeds minder. Ik was toen 12, maar in principe moet met 9 prima kunnen.

als het beetje een doorzettertje is dan lukt dit zeker en vast.

De onze waren 6j-8j-10j toen ze begonnen met snowboarden.
2 zomers geleden begonnen met indoor lessen in Terneuzen. (bewust gekozen om hier les te hebben in het nederlands, en ook prive les genomen)
De 2 oudste waren er mee weg na een les of 8, de jongste die deed er wat langer over, die had een les of 12-13 nodig om er mee weg te zijn. Na elke les nog een uurtje verder geoefend wat ze die les gezien hadden en dan nog uurtje gespeeld in de sneeuw…
Geen van alle heeft ooit gezaagd of geklaagd dat ze pijn hadden van te vallen, of dat ze te veel neerzaten in de sneeuw…
Na de lessen nog op regelmatige basis verder gaan oefenen indoor en dan vorig jaar met Krokus de echte sneeuw in…
Ze hadden welgeteld 2 afdalingen nodig om zich aan te passen aan natuursneeuw… en daarna kwamen ze zonder probleem elke blauwe piste af…

Het duurt bij de een al wat langer voor ze het door hebben hoe ze stabiel blijven staan en hoe ze bochten moeten nemen… hangt ook een beetje af van de fysieke capaciteiten… de jongste had het moeilijk om bochten te maken omdat ze soms de kracht niet had om het board door te draaien… maar eens ze het door had hoe het moest waren alle problemen van de baan…

Wat materiaal betreft… kopen kan zeker… doen we ook en dan schuiven we gewoon de boards en boots door…
Op 2dehands of marktplaats staan regelmatig wel kinder boards en boots aan een mooie prijs…
Moest je een board willen kopen, koop het dan beetje lang genoeg dat ze er niet te snel uitgroeien…

Vertel je zoon dat snowboarden rap uit de mode raakt, en meer iets voor 40 jarige-iets-te-dikke-papa’s die nog hip proberen te doen.
Dit klinkt kisschien wat cru, maar is niet ver van de waarheid.
Geef 'm een stel freestyle-ski’s cadeau!

Vertel je zoon dat snowboarden rap uit de mode raakt, en meer iets voor 40 jarige-iets-te-dikke-papa’s die nog hip proberen te doen.
Dit klinkt kisschien wat cru, maar is niet ver van de waarheid.
Geef 'm een stel freestyle-ski’s cadeau!

Wunderkammer op 13 mrt 2017 22:11

Wat een nutteloze reactie is dit, overigens gaat freestyle snowboarden toch net wel iets verder dan freestyle skiën.

Moest je een board willen kopen, koop het dan beetje lang genoeg dat ze er niet te snel uitgroeien…

flap20 op 13 mrt 2017 18:08

Een snowboard moet zeker niet te lang zijn, vooral niet op jonge leeftijd. Dan kan je beter gaan huren, maar voor de prijs van een huur board vindt je vaak wel iets op marktplaats of voor nog wat meer geld, maar die snowboards blijven altijd nog een waarde houden.

Vertel je zoon dat snowboarden rap uit de mode raakt, en meer iets voor 40 jarige-iets-te-dikke-papa’s die nog hip proberen te doen.
Dit klinkt kisschien wat cru, maar is niet ver van de waarheid.
Geef 'm een stel freestyle-ski’s cadeau!

Wunderkammer op 13 mrt 2017 22:11

Raakt uit de mode, check! Hoewel ik toch ook weer een hoop 10ers en/of 20ers op snowboard zag.
Iets te dikke papa, check! Dat ben ik. En met mij vele snowboarders die redelijk vanaf het begin erbij waren.
Hip proberen te doen, mwah. Tussen de vele skiers win je als snowboarder meestal niet de populairiteitsprijs.

Ik vond het vanaf het begin al leuker dan skiën en dat vind ik nog steeds. Toch heb ik ook veel bewondering voor mensen die echt goed kunnen skiën en dan bedoel ik niet de mensen die “overal vanaf komen”, maar de mensen die ook over de omgeploegde pistes en off piste op flinke snelheid en schijnbaar zonder moeite naar beneden gaan. Als skiër zat ik nog ver van dat niveau.

Wie denkt er ff mee? Onze zoon van 9 jaar (135 lang en 25 kg) gaat dit jaar voor het eerst snowboarden. Hij krijgt nu les op een rollerbaan, 10 lessen, heeft er nu 6 gehad en kon afgelopen maandag voor het eerst ‘los’ bochtjes draaien.

We gaan eind februari op wintersport naar Oostenrijk en willen hem daar laten lessen. De vraag is nu of we hem inschrijven als ‘beginner’ of als ‘gevorderd’. Op zich is hij nog een beginner, maar qua balans en bochtjes heeft ie al wel geoefend natuurlijk. Ben een beetje bang dat hij het saai vindt als ie echt op nul moet beginnen. Maar of we m nou al gevorderd kunnen noemen vraag ik me af. Wat denken jullie?

Hij kan al erg goed skiën en is motorisch vrij vaardig. Houdt ervan om uitgedaagd te worden, verveelt zich snel als het tempo te laag ligt of als hij veel moet wachten…

*bericht bewerkt door t@sje op 08 feb 2018 20:53

Ik zou bij de beginners doen. Sneeuw is altijd wennen . En als blijkt dat hij te goed is gaan ze van zelf een klasje hoger of de groep wordt gesplitst. En is ook niet leuk als hij niet mee kan komen. Kan hij beter bij de beginners 1 van de betere zijn dan de slechtste bij de gevorderde.

*bericht bewerkt door miepmiep op 08 feb 2018 21:29

@t@sje Onze kinderen zijn 3 vakanties geleden begonnen met snowboarden (toen 6 en net 8) en ze hebben nooit geskied. Ze hebben de basis in Oostenrijk gelegd (6 dgn, 2,5u p.d) Het jaar daarop werden ze in Oostenrijk bij “gevorderd” ingedeeld. In Frankrijk zou dat nooit zo zijn gegaan.
Ik zou via de mail contact opnemen met de skischool en hun niveau beschrijven. Dan kunnen ze daar bepalen of ze in de eerste, of misschien in een tussengroep passen.
Bij voldoende leerlingen wordt er vask ook in een grotere groep gestart en worden de deelnemers na een uurtje opnieuw ingedeeld op niveau.

Over het algemeen kan je beter in een lager klasje starten en snel doorschuiven (moet wel aandacht voor zijn bij de betreffende skischool) dan te hoog (en overvraagd worden)

Wat vervelend is met snowboarden is dat er in de lessen vaak te weinig niveaus zijn. Echte beginners is hij zeker voorbij, die zijn zeker een dag bezig om überhaupt een bochtje te draaien. Lijkt me ook zonde van je tijd en geld. Gevorderd is soms dat mensen een beetje de berg af komen (net beginner af), maar ook vaak genoeg gezien dat er dan meer focus komt op freestyle of serieus leren carven (dat lijkt me echt nog te hoog gegrepen). Beste inderdaad het niveau aangeven en vragen wat er behandeld wordt in de lessen.

Over het algemeen kan je beter in een lager klasje starten en snel doorschuiven (moet wel aandacht voor zijn bij de betreffende skischool) dan te hoog (en overvraagd worden)

G11ling op 8 feb 2018 21:54

Hoe weet je dan of daar aandacht voor is bij de skischool? Neem aan dat ze ‘ja’ zeggen als je daar van te voren naar vraagt maar ja is snel gezegd natuurlijk.

Is het handig om een kort filmpje te maken Waarop hij aan het oefenen is zodat we dat kunnen laten zien? We komen zondagmiddag aan en gaan dan nog ff de sneeuw in dus dan kunnen we dat filmpje maken.
Maakt dat de kans groter dat ie op het juiste niveau wordt ingedeeld?

Snowboarders hoeven niet ‘voor te skiën’ (maar dan op hun board) op maandagochtend, toch?

*bericht bewerkt door t@sje op 08 feb 2018 22:12

Wat vervelend is met snowboarden is dat er in de lessen vaak te weinig niveaus zijn. Echte beginners is hij zeker voorbij, die zijn zeker een dag bezig om überhaupt een bochtje te draaien. Lijkt me ook zonde van je tijd en geld. Gevorderd is soms dat mensen een beetje de berg af komen (net beginner af), maar ook vaak genoeg gezien dat er dan meer focus komt op freestyle of serieus leren carven (dat lijkt me echt nog te hoog gegrepen). Beste inderdaad het niveau aangeven en vragen wat er behandeld wordt in de lessen.

Tiny-M op 8 feb 2018 22:06

Ik was beginners stadium na uurtje les in sneeuw ook al voorbij . Geen lessen in nl gehad. Maar niveau verschil was zo groot in de groep dat de groep. De volgende dag al in drie groepen werden verdeeld . Wij gingen meteen blauwe piste af en twee dagen Later buiten de piste , waar de leraar denk ik heel veel lol in had … wij hadden een groep van 20 die begonnen en niet in hoogseizoen in Frankrijk

*bericht bewerkt door miepmiep op 08 feb 2018 22:15

Uiteraard kunnen sommigen het ook sneller, maar duidelijk is dat deze jongen dat begin stadium dus wel voorbij is. Als je los bochten op de band kan, kan je al heel aardig snowboarden (ook al moet je nog aan de sneeuw wennen)

Je kent je zoon het beste en dan denk dat je wel kan inschatten hoe hij reageerd als de gevorderde toch hoog grepen is ? Die van mij heeft meer baat bij een klasje te laag beginnen dan te hoog ? Zo is ieder kind anders .

Misschien ligt het aan mij, maar als skischool zou ik voor geen meter vertrouwen op het niveau dat ouders voor hun koters aangeven, en de groepsindeling altijd laten afhangen van wat de leraar ziet tijdens het eerste uurtje.

Ik vermoed dat het bij de skischool die jullie overwegen niet anders gaat zijn, en dat jullie zoon altijd terecht komt in het juiste groepje, ongeacht wat jullie nu zeggen.

Plaats een reactie