Genant skibroek probleem

Ik ben erg veel afgevallen (zo’n 60 kilo), wat onwijs fijn is omdat ik voor het eerst in hele lange tijd weer kan gaan skien. Probleem is alleen dat ik door het grote gewichtsverlies een groot huid/vet-schort heb rondom mijn onderbuik en heupen waar ik mij erg voor schaam. Daardoor zijn mijn maten afwijkend (taille en benen maat 40, maar heupen door de overtollige huid maat 46). In het dagelijks leven los ik dit op door jeans-treggings en leggings te dragen. Maar ik kan geen enkele passende skibroek vinden. Zodra ik een broek vind die over mijn overtollige huid gaat, dan is die veel en veel te wijd rondom mijn benen en taille. De taille is nog wel op te lossen met een riem, maar de pijpen zijn dan zo wijd dat ik voor mijn gevoel zo op kan stijgen. Ik ben nu opzoek naar een skibroek met de eigenschappen van een legging. Volledig stretch en het liefst zonder knoop/rits. Het enige dat ik kan vinden is deze broek (en enkele die hier op lijken). Maar is dit inderdaad stretch? En is dit geschikt om in te skien? In de zin van warm en waterdicht genoeg?

http://www.ekosport.nl/millet-pierra-ment-pant-w-acid-green-…

Of hebben jullie nog andere suggesties? Ik wil er niet teveel geld aan uitgeven aangezien ik bijna op mijn streefgewicht ben en het dan chirurgisch wil laten verhelpen, dus deze broek zal waarschijnlijk maar 1, hooguit 2 vakanties gebruikt worden.

Ik zou voor een softshell gaan, die vallen vaak wat smaller om de benen. En ga ze vooral passen. (Knap trouwens, zoveel afvallen!!)

Is het geen idee om het tijdelijk met wat elastiek op te lossen? Goedkope broek die nu past, en de flabberende pijpen dan dichtbinden met wat elastiek? Esthetisch niet zo mooi, maar kan jou het bommen. Jij bent ondertussen hartstikke trots en blij dat je weer op de latten kan staan.

De ouderwetse gamaschen, over de onderkant van de broek en de schoenen? Dit soort dingen, dus:

https://cdn.wintersport.nl/forum/20/3afcff4c063effd99884dfa3...

In Nederland wel heel moeilijk nog te vinden, helaas. De meesten passen niet over skischoenen.

*bericht bewerkt door DrPhil op 02 jan 2018 22:47

Wat Anki zegt een softshell broek, deze heeft geen voering en als hij om je heup en buik goed zit kun je misschien de pijpen nog iets in nemen als je handig bent.
Of misschien bij een Turkse kleermaker laten doen, die zijn vaak heel handig.
De Lidl heeft soms ook softshell broeken, of Decathlon en die zijn niet zo duur.

Dienten Die Alte schule

In Nederland wel heel moeilijk nog te vinden, helaas. De meesten passen niet over skischoenen.

DrPhil op 2 jan 2018 22:47

Die dingen zijn in 99% van de outdoorzaken gewoon te koop hoor!

When life gets too complicated.... SKI

In Nederland wel heel moeilijk nog te vinden, helaas. De meesten passen niet over skischoenen.

DrPhil op 2 jan 2018 22:47

Die dingen zijn in 99% van de outdoorzaken gewoon te koop hoor!

Alex op 2 jan 2018 22:56

helaas niet. Alleen voor wandelen. Die passen niet over een skischoen. Maar ik hou me aanbevolen.

*bericht bewerkt door DrPhil op 02 jan 2018 23:01

helaas niet. Alleen voor wandelen. Die passen niet over een skischoen. Maar ik hou me aanbevolen.

DrPhil op 2 jan 2018 22:57

Volgens mij bestaat een gammaschen voor een skischoen geen eens dus ik ben benieuwd waar jij jouw wijsheid vandaan haalt!

When life gets too complicated.... SKI

Ik heb er hier eentje in de kast liggen, @alex. Helaas ben ik de tweede kwijt. Wel 25 jaar oud.
Maar jij weet toch alles beter.
Ik probeer iemand te helpen. Einde discussie.

https://cdn.wintersport.nl/forum/20/fada31391a02d4a75196be06...

De gamaschen bij de NL outdoorzaken, Perry of de ANWB zijn te smal aan de onderkant.
Je moet er eentje hebben met elastiek. Die hebben ze niet. Tenminste, ik heb er geen kunnen vinden. Ze hebben allemaal een soort vaste onderkant.

*bericht bewerkt door DrPhil op 02 jan 2018 23:49

Misschien is dit wat?
https://www.duijvestein-wintersport.nl/protest-w-lole-softsh…

Hoop dat maat 44 past, er zit in ieder geval wel wat stretch in en waterkolom van 10.000 is ook gewoon prima. De rest zal dan wel nog losser zitten, maar doordat het een skinny model is een stuk minder dan bij een standaard skibroek.

En nog even terzijde: vind het geen gênant probleem. Top dat het je gelukt is zoveel af te vallen!

Ik ben een vent en heb natuurlijk geen verstand van dameskleding (ben zelf wel 30 kg afgevallen maar dat was met 2 maten minder op te lossen) maar zou dit wat zijn: https://www.bellyfashion.nl/zwangerschaps-skibroek-zwart-b…

Ik ben een vent en heb natuurlijk geen verstand van dameskleding (ben zelf wel 30 kg afgevallen maar dat was met 2 maten minder op te lossen) maar zou dit wat zijn: https://www.bellyfashion.nl/zwangerschaps-skibroek-zwart-b…

SPAM op 3 jan 2018 00:10

Deze heeft geen wijde pijp voor de skischoen maar ik bedoel vooral het concept.

Ik zat ook te denken aan zwangerschapsbroeken (bestaan die dus ook voor skiën? :))
Die hebben van dat fijne zachte stretch spul er boven en zien er verder geloof ik normaal uit.

En niks gênants aan! Het is supernatural en geniet van het skiën!
Ik hoop dat je een broek vindt die goed past en er mooi uitziet.

Slippery slippery slidy slidy slopy slopy

@DrPhil Dan heb ik mij vergist, sorry.

When life gets too complicated.... SKI

Dat is aardig van je, @alex. Bedankt.

Ik zou de oplossing toch ook zoeken in een rennhose/softshell. Of wellicht kun je iets corrigerends eronder dragen?

Eens gaan kijken bij een gespecialiseerde winkel waar de competitiesporters gaan? Zoveel kilo’s verliezen is best een prestatie en reden genoeg om jezelf een mooi kadoo te geven.

Ik zou een niet te dure skibroek kopen (Lidl, Bristol, Decathlon) en die dan in laten nemen bij een kleermaker. Of zelf doen als je handig bent.

*bericht bewerkt door Taan op 03 jan 2018 11:38

Ik zou lekker een broek kopen die je mooi vind en lekker zit rond je heupen. Dan kan je vervolgens voor je taille in laten nemen. Ik zou mij persoonlijk niet zo druk maken om wijde pijpen. Maar goed ik ben 1.60 m en snowboard in een herenbroek omdat die nu eenmaal het beste paste ook ivm kniebrace. Ja die broek is wijdt, te lang en knalblauw. Maar hij zit lekker en ik vond de kleur mooi. Veel plezier op de piste!

Let it snow, let snow, let it snow!

Wauw wat veel reacties!!! Dat had ik niet zo snel verwacht. Ik kom later vanavond reageren.

Aller eerst, heel erg bedankt voor alle reacties.

De goedkope winkels (Lidl, Scapino ed) heb ik allemaal gehad en helaas geen passende broek kunnen vinden. Ik heb een aantal softshell broeken gepast maar die waren allemaal best laag in de taille waardoor ze niet lekker zaten. Ik moet echt een hoge taille broek hebben. De tip van een zwangerschapsbroek is zeker een goede. Daar ga ik morgen verder naar zoeken. Al ben ik wel een beetje bang dat die waarschijnlijk niet te vinden zijn met goede pijpen/ritsen om over skischoenen heen te doen. Zodra je buik zo groot is dat je een zwangerschapsbroek moet dragen dan is skien met alle risico’s misschien niet het verstandigst.

Wat mij ook op een idee heeft gebracht waren de tips over rennhose (moest wel even googlen wat het was hahaha) en de tip om naar een winkel voor competitiesporters te gaan. Ik woon hier midden tussen de watersport en schaatswinkels, dus ik denk dat ik daar morgen ga kijken. Misschien staar ik me iets te blind op het woord “skibroek” en moet ik even verder zoeken en kijken bij schaatsbroeken, zeilkleding, (winter)hardlopenbroeken etc. En daar vlakbij zit ook een Decathlon, daar ben ik nog niet geweest en die hebben op hun website te zien tot erg grote maten. Dat hou ik open als laatste optie.

Waar jullie me zeker bij geholpen hebben is dat ik misschien wat minder onzeker moet zijn en gewoon moet genieten dat ik weer kan skien. Ik ga dus toch morgen maar met de billen bloot (of eerder met mijn buik-schort bloot), en advies en hulp vragen bij een speciaal zaak. Want ik ben het inmiddels wel een beetje zat om steeds broeken te bestellen die niet passen en ze weer terug te moeten sturen.

Nog 6 weken. Ze zeggen dat je skien niet kan verleren net als fietsen. Maar na jaren niet kunnen fietsen waren de eerste meters toch echt heel wiebelig. Net als de eerste meters weer op schaatsen. Ben benieuwd hoe het na 15 jaar gaat voelen om weer op ski’s te staan. Beetje eng is het wel.

Bedankt voor jullie hulp en ik laat nog weten als het gelukt is.

Een Goldbergh broek proberen?

Geen antwoord op je vraag, maar ik wil graag aangeven dat ik het zeer bewonder dat je 60 (!) kilo bent kwijtgeraakt. Klasse! Veel skiplezier gewenst!

Geef je fouten toe voordat een ander ze overdrijft.

Zeilbroek gaat prima!

Sommige kleermakers zijn ware kunstenaars.
Als jij duidelijk je maten laat meten kunnen zij wellicht je adviseren wat je het beste kan nemen.

Wellicht dienen ze een stukje skibroekstof over te zetten via een soort donorbroek naar een voor jou goed zittende maat skibroek. Stukje stof tussen te plaatsen/naaien of dat je juist een iets grotere maat koopt die zij vervolgens kunnen innemen.

Je bent al blij met 1 goed zittende broek dus zou ik zoiets proberen. Als je in het dagelijkse leven wel comfortabele broeken draagt zou je wellicht ook eens kunnen overwegen wat een broek volledig op maat maken je zou kosten. Ik kan mij haast niet voorstellen dat als de Lidl broeken kan aanbieden voor €40,-- dat je dan echt €100-en kwijt zal zijn aan 1 broek.

Geen idee hoe goed je kan skiën maar de gemiddelde wintersporter die het bij 1 weekje winterpret houdt hoeft echt niet altijd het duurste van het duurste materiaal te hebben.

Heel veel plezier op de wintersport en het kan aan mij liggen maar ik spot doorgaans erg weinig modieuze plaatjes op de piste.
Van bouwvakkerhesjes, tot jaren 70 gespentailles de stripheld-actionfiguren en idiote mutsen…met eventueel een helm op je hoofd en een goggle…

:-) nee zo heel veel modieuze verschijnsels komen er doorgaans niet voorbij dus je druk maken over hoe goed alles zit, als het voor jou maar lekker en comfortabel zit.

Een zeilbroek zou ook kunnen inderdaad houd er wel rekening mee dat die niet gevoerd zijn. Dus daar wil je wel een termobroek onder. In dat kader bedacht ik mij dat mijn moeder skiet in een skibroek die er uitziet als een zeilbroek. Als in model tuinbroek. Dat is misschien ook wel een idee.
Dan kan je broek niet afzakken, scheelt vermaken. Als je een broek gevonden hebt zou ik hem lekker even op een indoorbaan gaan uitproberen! Dan kan je meteen even over de eerste wiebeligheid heen.
En verder wat @Skifan79 zegt en komen zo veel bijzondere outfits van de berg glijden dat niemand zal denken goh wat heeft de broek van die dame wijde pijpen.😉

Let it snow, let snow, let it snow!

Plaats een reactie