Als alleenstaande vader met je dochter op wintersport gaan...

Ik ben niet echt bekend met de georganiseerde reizen naar de alpen…ga zelf in combi met mijn werk waardoor ik buiten de echte ski-oorden overnacht of bij collega’s.

Zou graag eens met mijn dochter (8 jaar) willen gaan, zij kan nog geen meter skien dus zal ze naar een skiklas gaan.

Hoe is dat verder te regelen? Moet ik daar bij blijven of kan ik zelf gaan skien? ENn verder, buiten de skiuren om…
Ik ga ook met d’r op zomervakantie, maar moet 'r als 1 van de laatste binnenhalen omdat ze graag buiten is. Wordt er buiten de ski-uren ook nog iets gearrangeerd of zijn we “op elkaar aangewezen”. Dat vind ik helemaal geen straf, maar gun haar ook graag wat extra plezier en zij zal het ook leuk vinden om contact te hebben met leeftijdsgenoten.

Zijn er reisorgansiaties die zich richten op “alleenstaande ouders”?

Hey Edwin,

Ik ben alleenstaande papa met een intussen bijna 12 jarige zoon. Wij waren vorig jaar nog in Lermoos (trouwens binnen twee weken zitten we daar weer :-))
's Morgens om 9h bracht ik hem naar de Nederlands gesproken les en ging ik verder alleen boarden. 's middags pik je hem daar op, ga je samen iets eten en tegen half twee zet je hem daar terug af. (Er was ook mogelijkheid om ze te laten ineten)
Als je hen dan om 16h oppikt willen ze je nog even laten zien wat ze geleerd hebben.
Neem van mij aan dat het na douchen en eten snel slaaptijd is voor die gasten, die zijn bekaf na een dagje les !
Op tijd in bed en 's morgens als eerste wakker om papa tijdig wakker te maken voor een nieuwe dag.

Van reisorganisaties voor alleenstaande ouders heb ik geen weet maar heb er geen behoefte aan.

Hoi Edwin,

http://www.cirkel.nl/eenoudervakanties-winter/

Ik ben een paar keer met de single rezien meegeweest en dat is me goed bevallen.

verder:
http://reizen.one2gethertravel.nl/eenoudervakanties/…

Ik ben een poos als alleenstaande moeder met mijn kind op vakantie geweest. Juist enorm goed te doen om samen met je kind te gaan wintersporten.

Precies zoals Filip zegt gaat een dagindeling. Je kind heeft in een groepje enorm snel aanspraak, in de ochtend kom je ook andere ouders tegen waarbij je je eventueel kunt aansluiten.

Kies niet een te groot gebied, want je moet wel snel weer terug bij de les zijn bij ophalen.

Tip: ik zou een pension kiezen wat half pension aanbied. Niets is lekkerder om met een moe kind aan te schuiven bij het eten. Heel erg veel plezier.

En kies een gebied MET goede leuke rodelbaan. Niets leuker dan samen met papa op de slee keihard naar beneden. Doe je ook nog iets samen.

Kijk eens op onze website (Pension Andrea, Zell am See). Wij hebben veel Nederlandse gezinnen in ons Pension en een leuke speelkelder voor de kinderen…dus genoeg leeftijdsgenootjes…en vertier !!

@Sandra Lees nog eens goed dit topic https://www.wintersport.nl/forum/topic/35938 en de forum regels https://www.wintersport.nl/forum/regels door om problemen met je posts in de toekomst te voorkomen.

MAND!

Clubmed is ook een aardige optie…

Plaats een reactie