Welke maat snowboard past bij mij?

Hallo allemaal,

Na 3 jaar te hebben gesnowboard met gehuurd materiaal ben ik van plan om een snowboard aan te gaan schaffen. Nu ben ik benieuwd welke lengte/breedte snowboard het beste bij mij past.

  • Ik zie mezelf op dit moment niet meer als beginner (3 jaar snowboard + 7 jaar ski-ervaring).
  • All-mountain heb ik waarschijnlijk nodig (doe niet aan freestylen)
  • Lengte 1.90m, gewicht tussen 77-82kg
  • Schoenmaat 44,5

Zelf zat ik te denken aan een lengte van 159 cm. Te lang snowboard zorgt er ook weer voor dat ik moeilijker bochten kan maken toch?

Ik hoor graag wat jullie denken? Met name ook over de breedte. En welke websites bevelen jullie aan om eventueel een snowboard te bestellen.

Alvast bedankt,

Tim

Per merk & model zijn er tabellen waarin je kan zien welke maat er voor jouw gewicht geschikt is. 3 jaar snowboard: is dat aantal weken, of meerdere keren in 3 jaar? Kun je aan de hand hiervan je niveau aangeven? https://www.wintersport.nl/forum/topic/314935

Sowieso ook goed om dit topic even door te lezen: https://www.wintersport.nl/forum/topic/314932

Schoenmaat 44,5 zit je in de meeste gevallen net op het randje van wide of niet wide. Hangt ook een beetje ervan af hoe groot de buitenkant van de schoenen zijn.

Ik heb in de jaren erg veel plezier gehad aan de volgende sites om wat meer te lezen over types en versies :

http://www.boardarchive.com - En dan ook de reviews via het Youtube kanaal.
http://www.angrysnowboarder.com
http://www.thegoodride.com

Met betrekking tot je eigen vraag. Lengte hangt af van de stijl en eigenschappen van het board ten opzichte van je gewicht. Heel simpel gezegd; Een relatief wat langer snowboard geeft je wat meer stabiliteit op snelheid en wat minder agility, een wat korter snowboard zal het tegenovergestelde effect hebben. Er komt alleen een stuk meer bij kijken : vorm, setup, stance, flex, etc Om wat meer te kunnen achterhalen : Wat voor soorten snowboards heb je gehuurd tot dusverre en wat waren eigenschappen die je prettig vond?

Kwa winkels zou ik altijd een speciaalzaak adviseren. Burnside vind ik zelf een prachtige winkel hiervoor maar kwa timing zit je nu aan de verkeerde kant van het seizoen. Je koopt de restjes en als je juist meerdere jaren wilt doen met je perfecte aankoop zou je kunnen overwegen niet de restverkoop door te spitten en een board op maat te kopen als deze weer uitkomen vanaf oktober.

Hallo Tiny-M,

Bedankt voor uw snelle reactie. Ik schat mijn niveau in op 7.

Wat betreft de tweede link, heb ik even globaal doorheen gelezen. Super handig, ga ik vanavond nog even goed doorheen lezen (zit nu op t werk).

Hoi Tomver,

Bedankt voor de linkjes, ga ik zeker even naar kijken. Wat ik tot nu toe gehuurd heb zijn Burton borden voor beginners, er stond 160 op. Heb het even snel opgezocht maar heb elk jaar een flat bord gehad, heb met andere dus nog geen ervaring. Op zich prima maar een kleiner bord lijkt me toch fijner omdat ik agility ook belangrijk vind en niet alleen maar keihard naar beneden wil gaan.

En ik ga zeker wachten tot oktober tot de nieuwe levering er weer aan komt.

Die ene cm ga je niet echt verschil in merken. Eerder de eigenschappen van het board -> ga zeker oktober naar de testdagen in Snowworld. Dan kun je verschillende profielen testen. Dat gaat je echt een veel beter idee geven van wat je wilt.

Die ene cm ga je niet echt verschil in merken. Eerder de eigenschappen van het board -> ga zeker oktober naar de testdagen in Snowworld. Dan kun je verschillende profielen testen. Dat gaat je echt een veel beter idee geven van wat je wilt.

Tiny-M op 26 mrt 2018 14:19

Eens! Heb ik ook gedaan en helpt je echt!

Oke, ga ik zeker doen !

Hoi TimH,

Misschien is het handig om eerst even zelf wat boards te testen medio oktober/november zijn er in Zoetermeer, Landgraaf en Spaarnwoude in de skihallen test events.
Daar staan alle gerenommeerde merken en neem je eigen bindingen mee koopt een pas voor 4 uurtjes meestal 20 euro,s of zoiets maar dan voel je welk board jouw het beste past.
Op de websites van de skihallen worden deze events ruim op tijd aangekondigd.
Succes met de keuze

Heb op dit moment nog geen eigen bindingen / schoenen. Tips waar ik deze het beste kan halen? Wil wel echt schoenen waar ik heel lang mee vooruit kan.

Frosty (MK Ski) in Bilthoven ben ik fan van. Weet niet waar jij ergens in de buurt woont?

Ik woon in de buurt van Hengelo (Overijssel)

Baumsport in Hengelo of Burnside in Deventer.
Je zult nu alleen niet meer zoveel keuze hebben omdat de oude collectie eruit gaat.

Plaats een reactie