Gevoelloze tenen

Skippy797 maart 2019 · 16:46

Ik zit momenteel in oosterijk en heb het volgende voor gehad
Dag 1 - geskied met huur materiaal, pijn in boven vreef beide voeten en gevoelloze tenen
Dag 2 - dit gaan melden en andere huurschoenen gekregen. Geskied en veel pijn in mijn beide enkels, dat er aan het einde van de dag serieuze rode plekken waren om mijn enkels, ook voelde ik mijn laatste 2/3 tenen niet meer in mijn rechte voet
Dag 3 - terug andere schoenen gehad en nog last van enkeles en tenen. Advies was schoenen kopen want huurschoenen trekken op niks, na 1/2 dag skien terug naar de winkel en een andere model gehad om te testen
Dag 4 - problemen met enkels en geknelde tenen,
Baas heeft ze geheat en op een machine gezet om de enkel punten uit te drukken, heeft me ook andere sokken verkocht omdat de mijne van wool waren( van de decatlon) ik moest de dag nadien terug komen tijdens de lunch om te zien hoe en wat
Dag 5 - schoenen zaten best lekker, geen probleem met mijn enkels meer, maar wel nog altijd problemen met mijn tenen van mijn rechter voet. Pas in de namiddag terug naar de winkel omdat de liften pas na 11u open gingen door wind en ik weingen had geskied, max 15km geskied dag 5. Nu zegt de baas dat hij mijn geld gaat terug geven en kan niks meer doen. Dus morgen dag 6 ski ik er nog mee en dan lever ik ze in als ze nog pijn doen en betaal ik alleen de huur

Nu de vraag, waar kan ik best naar een specialist gaan, want hier kunnen ze mij niet helpen meer zeggen ze. Heeft iemand een idee van waar komen de pijnlijke tenen??

Er zit trouwens een andere binnenzool van 3d erin sinds ik de schoenen hebt gekocht. Deze zijn wel niet heated of gemould. Kan het eijn dat ik binnenzolen op maat moet laten maken??

Ondertussen wordt ik er gek van en heb geen enkele dag pijnloos geskied!! Ik heb de laatste 10 jaar gesnowboard dus heb geen vergelijking hoe het vroeger was(dat weet ik niet meer)

Thanks!!

evr667 maart 2019 · 16:50

Wil je dit in Oostenrijk nog oplossen of terug in nl?

Edwin van Riel
QmaartenQ7 maart 2019 · 17:10

Gevoelloze tenen wijzen erop dat je de schnallen te strak zet. Zeker die van je tenen hoeven nauwelijks aangezet te worden. Tenzij de schoenen te groot zijn, dan gaan mensen ter compensatie de schnallen strakker zetten.

Skippy797 maart 2019 · 17:43

De schnallen zitten op het minst strak. Schoen is zeker niet te groot, voet zijn gemeten via een scan van mijn voet. Was wel geen 3d scan maar alleen Van de onderkant, dus lengte en breedte. Hier ga ik ze niet meer op kunnen lossen, dus zal wel terug in belgie of nederland zijn. Morgen ski ik voor het laatste keer en zaterdag morgen terug naar huis

dokteruk7 maart 2019 · 17:55

Dat verschijnsel komt door in de knel zitten van zenuwen en/of bloedvaten. Het feit dat je in eerste instantie pijn had op de wreef geeft een aanwijzing hierin. Heb je toevallig een hoge wreef?
Het ene merk/model is de andere niet. De schoen moet passen bij jou. Ik heb zelf zo’n probleem gehad (maar dat waren racing boots). Uiteindelijk was voor mij de oplossing een gecustomizede schoen van Atomic met maatgemaakte zolen.
Dit is voor ieder persoon anders. Ik zou naar een vakman gaan en het uit laten zoeken. Uiteindelijk is er echt wel iets dat past of passend gemaakt kan worden,

Succes,
D

Ever tried the Thermo's? Good luck!
Sjaak277 maart 2019 · 17:58

Schnallen boven de voet moet je dicht kunnen doen met jouw pink, zo zet ik ze toch. Nog nooit eerder dit probleem gehad met skischoenen?

*bericht bewerkt door Sjaak27 op 07 mrt 2019 17:58

Children of winter never grow old
Skippy797 maart 2019 · 18:07

Het laatste keer met skischoenen was te lang geleden dat ik me niet meer kan herinneren, ik was 25 jaar geleden over gestapt op snowboarden…
ik denk dat ik naar een bootfitter ga in Belgie of Nederland, maar vind het minder goed dat ik dan weer 10/12 maand niet meer ga skien. Ik heb geen zin om boots thuis te kopen en na 1 of 2 dagen problemen te hebben in oostenrijk volgende jaar, ben ik nog verder weg

evr667 maart 2019 · 18:15

In NL of be goed aan laten meten, dan 2of3 uurtjes Snowworld oid en dan nog laten aanpassen. Dan moet je aardig in de buurt komen. Geeft het dan na een paar dagen in het buitenland nog last, kun je altijd daar nog naar kleinigheden laten kijken, maar de basis moet goed zijn en dat lijkt hier mis gegaan te zijn.

Edwin van Riel
Togi7 maart 2019 · 18:23

Probleem kan zijn dat je einde seizoen zit en de voorraden minder worden en keuze dus minder.
Waarschijnlijk had hij obv zijn voorraad geen goede oplossing meer (ook gezien de korte tijd dat je er nog was, wel vind ik het nette service van hem).
Had zelf op die manier ook eens de hoop op een leuk paar in de uitverkoop te scoren maar door mijn brede en hoge voeten liep dat toen op niets uit.
Mijn advies
Ga in Nederland in oktober (als de winkels net de nieuwe collectie hebben en voldoende keuze) naar een goede shop (ik denk dat
volledige custom made schoenen nog een stap te ver is maar je kan je (indien je in de buurt woont) evt wel in Malden laten adviseren.
Geef je probleem aan en na het aanmeten van een paar ga het (meerdere keren en ook s avonds wanneer normaal je voeten al wat dikker zijn) testen in Snowworld of zo.
Evt kan je dan nog enkele keren terug naar de shop alvorens je weer een week in de sneeuw zit.
Je kan het nu in de uitverkoop natuurlijk nog proberen maar ben bang dat je misgrijpt.

Roy837 maart 2019 · 18:29

Kan het niet ook zo zijn dat je tenen gewoon enorm beurs zijn geworden en dat daarom goed passende schoenen ook minder zitten?

Ik zou in Nederland gewoon bij een goede zaak schoenen kopen, een keer wat langer in Nl in de hal testen en dan evt nog een paar kleinere aanpassinkjes laten doen. Maatschoenen lijken me nu nog niet nodig, pas als ze je in de winkels hier niet meer kunnen helpen, dan zou ik pas daarna kijken.

Nu nog zoeken naar wat er mis was met je oostenrijkse schoenen is lastig en heeft ook niet zoveel zin meer denk ik.

Wannabe Dolomietenkenner...
Bennie7 maart 2019 · 19:42

En een ander probleem kan een doorgezakte voet zijn. Dit zorgt ook voor afknelling van de zenuwen. Als je normaal veel zit of weinig explosieve kracht op de voetzool laat komen merk je dat niet snel.
Ik had er eerder alleen met hardlopen last van, sinds kort ook met voetbal. Zo erg dat zonder steunzolen er niet te spelen valt. En ik merk dat ik ook een paar voor in mijn skischoenen nodig heb. Het gaat, maar houdt niet over.

Plaats een reactie