200 toeristen per heli van Zwitserse berg gehaald na storing kabelbaan

Edwin.20 juli 2019 · 13:34

In het Zwitserse Stans zijn gisteren bijna tweehonderd mensen, na een defect aan een kabelbaan, per helikopter van een berg gehaald.
De evacuatie vond omstreeks 18.30 uur plaats nadat duidelijk was geworden dat de bezoekers van de Stanserhorn niet meer op andere wijze in het dal konden komen. Het veiligheidssysteem van de bergbaan voerde een noodstop uit vanwege een defect lager in een van de omkeerwielen.

De 27 passagiers van twee open cabines konden via een noodoplossing in veiligheid worden gebracht. Bijna tweehonderd mensen die zich nog op de 1900 meter hoge top bevonden, moesten door de lucht worden geëvacueerd. Daarvoor werden drie helikopters ingezet.

Omstreeks kwart voor tien 's avonds was iedereen van de berg af. De berggangers werden met taxi’s naar Stans teruggebracht. Niemand is in gevaar geweest, benadrukte directeur Jürg Balsiger van de exploitant. De verwachting is dat het lager vandaag wordt gerepareerd en de baan weer opengaat.

https://images2.persgroep.net/rcs/G-QTkFONRoBDJlM8APi1WFSKwH…
Een van de open gondels van de Stanserhorn Bahn. © Shutterstock

BRONhttps://www.ad.nl/buitenland/200-toeristen-per-heli-van-…

@Rogier, of een andere admin, hoe komt het dat ik de afbeelding niet goed kan uploaden en daarnaast: is het mogelijk dat de tekst geschreven kan worden zoals mijn laatste regel? Dat ik de link van de bron onder het woord BRON krijg? Ik schrijf dat namelijk zoals het hoort, maar hier werkt dat blijkbaar niet.

Not all who wander are lost
ReneSmulders20 juli 2019 · 14:35

Lijkt me zoiets gaafs om mee te maken om zo uit een lift gehaald te worden!

Niet dat ik wens dat er iets kapot gaat bij zo’n lift hoor maar als hij dan stuk gaat en je word er met een heli uitgehaald…lijkt me kicke om mee te maken!

bartvwg20 juli 2019 · 16:22

Lijkt me ook wel een toffe vakantieattractie, helikoptervliegen. 😎

Without deviation from the norm, progress is not possible.
RCGrootveld21 juli 2019 · 13:10

Lijkt me ook wel een toffe vakantieattractie, helikoptervliegen. 😎

bartvwg op 20 jul 2019 16:22

Zeker, wij hebben het een keer vanaf Mänlichen gedaan rond Eiger/Jungfrau massief, maar het zal zeker elders ook kunnen.
Kost alleen wel een paar €, wij waren toen ca € 150 pp kwijt voor een vlucht van 18 min.
Maar om nooit te vergeten . . . Alle ‘grote jongens’ (Matterhorn, Monte Rosa) zag je in eens in één keer

Rob
Frans29 juli 2019 · 10:45

Heb de evacuatië zien gebeuren. De helicopters vlogen in duikvlucht naar beneden om snel de mensen van de berg af te halen. Effectief, maar denk ik niet de optimale ‘reclame’ om eens helicopter te gaan vliegen. ;)

De Nederlandse media is overigens wat slordig in het overnemen van buitenlandse berichten. Een paar zaken die genoemd worden kloppen niet helemaal, maar het zijn slechts details.

Plaats een reactie