Cabinebaan Squamish mountain gesaboteerd

Matthias12311 augustus 2019 · 11:38

Er komen steeds meer berichten naar buiten dat de cabinebaan van Squamish mountain, op zo’n 45 minuten rijden van Vancouver is gesaboteerd. Midden in de nacht de is de kabel gesaboteerd waardoor deze is gebroken. Alle ruim 30 cabines zijn hierdoor naar beneden gevallen. Doordat het in de nacht is gebeurd zijn er gelukkig geen slachtoffers gevallen.

Locale media melden dat er al langer conflicten waren tussen natuur activisten en de uitbater van de cabinebaan. Volgens de activisten zou deze baan de lokale natuur teveel beschadigen. Het vermoeden is dan ook dat deze sabotage in die richting gezocht moet worden. Het is wel zorgwekkend dat zulke dingen gedaan worden bij kabelbanen, in potentie kan zoiets tot heel veel slachtoffers leiden. Ook de kabelbanen in onze geliefde skigebieden lopen een risico, aangezien activisten tegenwoordig zelfs tot zulke dingen in staat zijn en er ook in de Alpen steeds meer weerstand is tegen skigebieden en kabelbanen.

Born to Ride
JDC11 augustus 2019 · 14:45
Mike12311 augustus 2019 · 16:01

Hoe krijg je het bedacht? Niet volgens de wet je recht halen, dan maar slopen? Primitief volk. Mits het inderdaad die activisten zijn geweest.

*bericht bewerkt door Mike123 op 11 aug 2019 16:02

T.o.e.r.i.s.t11 augustus 2019 · 17:11

Pfff, da’s wel heftig. Vorig jaar rond deze tijd de sea to sky gondola nog gebruikt om de berg daar te verkennen en van het uitzicht op de Howe sound te genieten. Was redelijk indrukwekkend! Heel jammer dat zo’n zaken gebeuren en dat er mensen toe in staat zijn. Kan me voorstellen dat je toch al wat kennis van zaken moet hebben om dit te kunnen doen zonder zelf in gevaar te komen…

Hoe lang duurt het om zoiets te herstellen?

*bericht bewerkt door T.o.e.r.i.s.t op 11 aug 2019 17:11

Skiing for life.
Matthias12311 augustus 2019 · 21:45

Het is inderdaad erg bizar dat mensen tot zulke dingen in staat zijn. Het lijkt er op dat ze in 1 van de palen naar boven zijn geklommen en daar gewoon de kabel hebben vernield. Tegenwoordig is natuurlijk al het gereedschap om zoiets te doen op accu verkrijgbaar dus het is helaas niet zo lastig.

Born to Ride

Plaats een reactie