Gore-Tex vs The North Face Futurelight

Bartdv1 oktober 2019 · 11:31

Sinds vandaag staat de nieuwe collectie van The North Face online. Na maanden aankondiging van de Futurelight technologie staat deze nu in het groot op hun site. Maar weet er iemand wat de verschillen zijn tussen deze technologieën?

GiGi1 oktober 2019 · 11:40

Het verschil is volgens mij dit: Gore-Tex (en bijvoorbeeld ook Dermizax) is een membraan dat waterdruppels tegenhoudt maar waterdamp doorlaat (waardoor het ademt). Aan de buitenkant zit er dan nog een laag tegenaan (waterafstotend, stevig, kleurrijk). Dit is de tweelaagse constructie zoals bijvoorbeeld in gevoerde kledingstukken. De drielaagsconstryctie heeft aan de binnenkant ook nog en laagje tegen dat membraan aan, om het te beschermen (in ongevoerde kleding).

De nieuwe technologie van The North Face gaat juist over die buiten- en binnenlaag die nanotechnologie gebruikt voor hetzelfde effect. https://www.thenorthface.nl/innovation/technologies/futureli…

Als je dat leest is het echt anders. Het effect is geloof ik hetzelfde: een meerlaagse constructie die ademt en waterdicht is.

*bericht bewerkt door GiGi op 01 okt 2019 11:46

Plaats een reactie