Gebruikte ski's kopen - vaak weinig info over te vinden

Louzy2 oktober 2019 · 22:32

Hallo

Zoals zo velen hier ben ik aan het bedenken of ik wederom ski's ga huren of een 2e hands setje aan wil schaffen.
Ik ga 1 x per jaar een dag of 3-4 skien. Nu kost het zo'n 100-150 euro per jaar (ski's, stokken, schoenen en helm) maar dan weet ik in ieder geval dat ik goed spul meekrijg.
Komend jaar gaat de 5e keer worden dat ik op ski vakantie ga en ik heb tot nu in elk jaar ook 2 dagen les genomen. Ik ben geen groot talent maar ik kom veilig een rode piste af. Blauwe pistes gaan wel wat soepeler ;). Ik merk dat als er hopen zijn / losse sneeuw is, het wel direct een negatief effect op mijn skiien heeft. Ik ben 1m88, 95 kg

Ik ben me dus aan het verdiepen in de wereld van 2ehands skis , of het mogelijk is om een prima ski die nog even mee kan te kopen zonder daar direct > 200 euro voor te betalen. maar dat blijkt zo makkelijk nog niet, de info in advertenties is erg beperkt en zelfs specs opzoeken als er wel een model/type nummer bekend is blijkt moeilijk.

Vandaar dat ik hoop dat ik hier wellicht hulp kan krijgen.
Als het antwoord is dat het zeker meer moet kosten om iets fatsoenlijks te kopen / het beter is om gewoon te blijven huren als ik maar een maal per jaar ga, dan is dat natuurlijk ook een antwoord :)

Ik had zelf de volgende 3 opties al gezien, is dat wat denken jullie?

https://www.marktplaats.nl/a/sport-en-fitness/skien-en-langl… - deze zouden een jaar of 8 oud zijn volgens de verkoper

https://www.marktplaats.nl/a/sport-en-fitness/skien-en-langl…
uit 2013 (lengte heb ik opgevraagd, ze ogen wel lang.

https://www.skihandel.nl/product/k2-konic-78/

https://www.skihandel.nl/product/salomon-x-drive-7-5-r/…

Alvast bedankt voor de hulp!

Quick2 oktober 2019 · 22:49

Waarom huur je niet gewoon een paar ski’s en koop je ze als ze bevallen? Kan vaak voor een mooi zacht prijsje en als je ze koopt hoef je de huur ook niet te betalen (komt in mindering op de prijs).

Mr. Slow
Louzy2 oktober 2019 · 22:51

Dank voor de reactie !

Waar moet ik aan denken bij ‘zacht prijsje’?

Quick2 oktober 2019 · 22:55

Onder meer afhankelijk van de tijd van het jaar (januari of eind maart) i.v.m. gederfde huurinkomsten van de shop, en type, leeftijd en conditie van de huurski. Een familielid kon haar huurski’s afgelopen maart voor EUR 100 meenemen. Dan weet je in ieder geval dat ze bevallen.

Alternatief: ski’s huren en paar keer wisselen gedurende de week. En dan kijken of je de ski’s die je goed bevallen ergens in goede staat tweedehands (of nieuw) kunt kopen via internet.

Mr. Slow
DrPhil2 oktober 2019 · 23:01

.

*bericht bewerkt door DrPhil op 02 okt 2019 23:03

Louzy2 oktober 2019 · 23:02

Dat is inderdaad een zacht prijsje.
We gaan naar dutch week in val thorens dus dat is letterlijk de laatste week van het ski seizoen.

Hoeveel seizoenen houden ze een ski in de verhuur? Ze worden natuurlijk het hele seizoen lang zowat elke dag gebruikt, maar wel goed onderhouden.
Hoe verhoud dat zich met een ski kopen van iemand op marktplaats die 8 jaar oud is maar slechts een maal per jaar een dag of 5 gebruikt is? (dus slechts 40 ski dagen heeft gezien).

Hessel2 oktober 2019 · 23:12

Ten eerste: blijf weg van marktplaats!
Dat is alleen een goed idee als je weet wat je koopt of het je verder niet interesseert of de lat onder je voeten geschikt is en wat die waard is.

De eerste (rossignol tpower) komt ergens uit 2001…
De tweede (atomic) ergens rond 2003…
Ze zijn allebei waardetechnisch nul, maar het is maar wat de gek ervoor wil geven. Je kunt er vast nog mee skiën, correctie: van een berg glijden, en ze zijn zelfs geschikt om er de straat mee over te steken (er zal weinig aan verloren gaan).

De andere twee zijn recenter, maar ik kan er weinig over vertellen. Op zich is op de tweedehands markt best wel wat te vinden, maar wat deze latten nog waard zijn durf ik je niet te zeggen. Daarvoor moet je ze zelf kunnen zien. Over deze laatste twee is vast online wel wat te vinden (jaar, reviews, etc) en daarmee kun je je een idee vormen van of ze geschikt zouden zijn en wat ze waard zijn. Persoonlijk denk ik dat €175 nog best prijzig is en dat je voor dat geld ook een (overjarige) nieuwe lat kunt oppikken.

*bericht bewerkt door Hessel op 02 okt 2019 23:16

DrPhil2 oktober 2019 · 23:15

De eerste is idd een T-power Viper, rond 2003.
Eerder dus 15 jaar dus.
De Viper vond ik destijds wel een superski. Allround. Erg makkelijk te skiën. Ik had niet verwacht ze nog eens te zien 😁

Louzy2 oktober 2019 · 23:15

Dank!
Enig idee waar nieuwe overjarige latten zoal gevonden kunnen worden? Zijn er winkels of websites voor of is het gewoon winkels bellen en de vraag stellen?

Hessel2 oktober 2019 · 23:23

Even een paar online shops (maar er zijn er meer) waar je goed overjarig spul kunt vinden (maar zeker ook van huidig seizoen):

Ekosport
Glisshop
Xspo.de

Sjaak272 oktober 2019 · 23:24

Sport Bittl

Children of winter never grow old
ieniemienie2 oktober 2019 · 23:26

Skibuy.at

Skis uit de verhuur, soms maar enkele dagen geskied (dit staat erbij).

Louzy2 oktober 2019 · 23:33

Dank allen! Ik heb weer wat sites om uit te pluizen!

Nog tips voor soort ski?
Lengte 170-175?
Enigzins Brede ski’s ivm genoemde ‘problemen’ met losse sneeuw en hopen?

DrPhil2 oktober 2019 · 23:33

Sport Robl.
Deze is wel aardig:
https://www.sport-robl.at/de/ski-sets/fischer/fischer-xtr-pr…
Verzendkosten wel € 30.

Louzy3 oktober 2019 · 00:01

Wat denk je hiervan? Is dit wat?

https://m.snow-online.com/ski/salomon-x-max-x6-2017.htmlp…

Nieuwe voor 150 euro

*bericht bewerkt door Louzy op 03 okt 2019 00:09

DrPhil3 oktober 2019 · 00:21

De X6 is een beginnerski.

Ferdinand3 oktober 2019 · 07:00

Met jouw ski-ervaring en aantal skidagen per jaar zou ik geen ski’s zelf aanschaffen.
Je zou een ski moeten hebben die je verder gaat brengen in niveau, maar ik vul voor het gemak in dat dát niet je doel is als je alleen maar naar de Dutch week gaat.

Het hebben van ski’s brengt ook de nodige ongemakken mee: lange dingen in of op je auto tijdens de reis naar de Alpen, je regelt zelf het onderhoud, je moet ruimte hebben om ze te stallen en hoe groot is de teleurstelling als ze stuk blijken te zijn en niet meer te repareren?

Mijn advies: lekker blijven huren.

fijne adv. site hè, dat wintersport.nl?
miepmiep3 oktober 2019 · 07:34

Ski handel is een winkel met 2de handski’s. Maar volgens mij ook nieuw.
Www.skihandel.nl.
In Utrecht zit er ook 1 deze heet skizaak ( www.skizaak.nl) zit bij fc Utrecht stadion . Vorig seizoen zag ik er best mooi spul tussen staan .

Heeze is volgens mij ook zoiets. Of handelaar .

Dus zijn geen particulieren die dit aanbieden op marktplaats . Skihandel heeft een internet site waar wat op staat , maar in de stenen winkel heb je veel meer keuze.

Je 2de optie is wel een particulier.

*bericht bewerkt door miepmiep op 03 okt 2019 07:39

evr663 oktober 2019 · 07:52

3-4 dagen per jaar? Ik zou schoenen en helm kopen, de rest lekker huren.

Maar stond nog wel een 20% kortingscode voor Bittl in de mail: NL19TX

*bericht bewerkt door evr66 op 03 okt 2019 07:59

Edwin van Riel
bartvwg3 oktober 2019 · 08:11

3-4 dagen per jaar? Ik zou schoenen en helm kopen, de rest lekker huren

Yep, ik ook.
Beter wat meer in deze dingen investeren en eventueel nadien wat Quick zegt: huren en desgewenst bij de huurzaak aankopen. ;)

Without deviation from the norm, progress is not possible.
Alex3 oktober 2019 · 08:19

Het belangrijkste van alles zijn je schoenen. @evr66 refereert er al lichtjes naar. Kortom, ik zou mijn geld steken in goed passende schoenen die door een specialist zijn aangemeten. Geen Marktplaats of andere occasions dus!

When life gets too complicated.... SKI
evr663 oktober 2019 · 08:20

Goede (strakke ;) schoenen bepalen toch voor een groot deel het skiplezier en de helm vanwege veiligheid/hygiene. Beiden gemakkelijk mee te nemen. Latten aanpassen aan ervaring, evt een keer pogen over te nemen als ze erg goed bevallen. Waarschijnlijk geen premium latten nodig in de verhuur, dus dat zal voor een paar dagen de kop niet kosten.

Als je echt wilt kopen, forum hier een beetje in de gaten houden, komt zo nu en dan best wat leuks voorbij. Geen MP, meestal te oude meuk voor te veel geld.

Edwin van Riel
miepmiep3 oktober 2019 · 08:51

Ik zie dat je met de dutch week gaat . Als je besluit om te huren , wacht dan. Want vorig jaar kreeg ik via prosneige een bericht dat ze de laatste periode de prijzen naar beneden doen voor huur. Weet niet of dat ook geldt voor andere aanbieders zoals skiset.

En als je via snowtime boekt , kan je materiaal testen via test kaart. Je moet wel zelf een paar skies inleveren. Misschien ook een optie voor je. Ik weet niet meer precies hoe het zat of je dan ook test materiaal ter plekje kon kopen. Maar een berichtje aan snowtime en je weet het antwoord .

*bericht bewerkt door miepmiep op 03 okt 2019 08:51

Louzy3 oktober 2019 · 09:10

Dank allen!

Ik denk dat ik jullie tips wat betreft blijven huren ga volgen. Vooral omdat ik (hopelijk) nog veel vooruit ga qua niveau de komende jaren en dan waarschijnlijk ook weer andere ski’s nodig heb.

Ook bedankt voor de tip over wachten met huren. Via snowtime zou ik nu voor een week huren voor 90-100 euro klaar zijn, dat is al niet erg veel :)

Ik heb me nog niet in de schoenen verdiept maar dat zal ik ook eens gaan doen dan.
Waar moet je daar zoal een beetje op letten?
Waar moet ik aan denken wat kosten betreft?

evr663 oktober 2019 · 09:15

Schoenen: ga naar een goede winkel, niet gokken bij een webshop. Welke regio woon je? Kunnen we je wellicht een beetje op weg helpen. Goede vent zoeken en de tijd voor nemen, da’s alles. Schoenen zullen ergens tussen de 150 en 400 liggen schat ik, maar is erg afhankelijk van de gewenste pasvorm. Maar echt: ga niet zelf kloten ermee, bijna gegarandeerd dat je dan volgend jaar ontdekt dat de pasvorm niet goed is en/of ze een maat te groot zijn, kun je alsnog naar de winkel ;)

Edwin van Riel
Louzy3 oktober 2019 · 09:30

Regio Eindhoven!

JeffreyDeclercq3 oktober 2019 · 09:33

Waarom huur je niet gewoon een paar ski's en koop je ze als ze bevallen? Kan vaak voor een mooi zacht prijsje en als je ze koopt hoef je de huur ook niet te betalen (komt in mindering op de prijs).

Quick op 2 okt 2019 22:49

Klopt volledig. Vorig jaar tijdens de Kerstvakantie in Grossarl echt een koopje kunnen doen… Huur uw ski ter plaatse, probeer ze uit en stap erna met zelfvertrouwen de skiverleih binnen.

*bericht bewerkt door JeffreyDeclercq op 03 okt 2019 09:33

evr663 oktober 2019 · 09:42

Regio Eindhoven!

Louzy op 3 okt 2019 09:30

Lees dit verhaal even door: https://www.wintersport.nl/forum/topic/377147

Allemaal in principe goede gasten. Niet dat ik zeg dat je direct een bootfitter nodig hebt, maar hier kun je ook gewoon terecht voor goed passende schoenen en advies. Weest vooral eerlijk over je eigen kunnen en neem bij voorkeur een video mee zodat men kan zien hoe je skiet.

Edwin van Riel
evr663 oktober 2019 · 12:07

Regio Eindhoven!

Louzy op 3 okt 2019 09:30

Nog een leuk stukje mbt skischoenen

Edwin van Riel
MaartenAmsterdam3 oktober 2019 · 14:34

De techniek gaat ook snel. Het is niet alleen slijtage waardoor je ze moet afschrijven. Op de duur raken ze verouderd.

MarlenaMopEnHenk3 oktober 2019 · 14:46

Yep ik ben op mijn bek gegaan met een paar skies via marktplaats, bleken hopeloos te zijn. Daarna even gehuurd, toen heel veel getest in snowworld en alsnog een nieuwe set gekocht, zielsgelukkig mee.
Er worden mooie suggesties gedaan hierboven. Veel plezier het komende seizoen :-)

Liever technisch mooi van blauw dan krampachtig van rood :-D

Plaats een reactie