Vervanger voor Lange XC100 2014/2015

Hallo iedereen,

door intensief gebruik :-D zijn mijn Lange XC100 skischoenen aan vervanging toe. Ik heb er altijd graag mee geskied omdat ze comfortabel zitten en niet te zwaar aan de voet aanvoelen.

Heeft er iemand een tip voor de vervanger binnen het Lange gamma (of eventueel daarbuiten)? Een model met iets hogere flex kan eventueel wel.

De bedoeling is uiteraard wel de nodige modelletjes te passen in de winkel, maar er is zo veel keuze…

Thanks
BR

Samen met iemand die na een goede analyse van jouw voet, voorkeuren en lichaam gaan passen is de beste optie. Van te voren een lijstje bedenken met mogelijke schoenen lijkt me zonde van de tijd. De kans dat je bevooroordeeld het pasproces in gaat is groot en dat levert zelden de beste schoen op.

Je kunt inderdaad wel een lijstje maken, maar het kan het keuzeproces beïnvloeden. Beperk je sowieso niet tot 1 merk, maar probeer schoenen van verschillende merken.

Wat @GiGi eigenlijk zegt ga naar een winkel waar ze verstand van zaken hebben en niet alleen maar ‘een schoen’ willen verkopen.

Ik weet niet waar je vandaan komt, maar er zijn verschillende goede zaken te noemen en misschien wel eentje die bij jou in de buurt is.

When life gets too complicated.... SKI

ga naar een winkel waar ze verstand van zaken hebben en niet alleen maar ‘een schoen’ willen verkopen.

Alex op 17 nov 2019 18:07

Goed advies, maar daar schuilt ook een groot gevaar in: Hoe weet je, als je onvoorbereid naar een shop gaat, dat er niet in de richting van de meeste winst geadviseerd wordt?

Daarom mijn advies: meerdere specialisten langs gaan, maak een plan van eisen/wensen en vertel de onderlinge adviseurs niet wat de ander geadviseerd heeft. Zo kom je achter het beste onafhankelijke advies.
Pas daarna kan je bij de beste adviseur gaan kopen (een goed adviseur mag beloond worden)

fijne site hè, dat wintersport.nl?

@Frerdinand. En inmiddels ben je dan de helf van de aanschafkosten van schoenen aan reiskosten kwijt.

Hen48

Goed advies, maar daar schuilt ook een groot gevaar in: Hoe weet je, als je onvoorbereid naar een shop gaat, dat er niet in de richting van de meeste winst geadviseerd wordt?

Ferdinand op 17 nov 2019 22:17

Met zo’n gedachtegoed moet je gewoon lekker thuis op de bank blijven zitten 😕

When life gets too complicated.... SKI

Plaats een reactie