Opening 15 maart Val Gardena

Dit onderwerp gaat over de bestemming Val Gardena
M@rcel1 maart 2021 · 15:50

Goedemiddag Ski hasen!

Onderstaand lees ik net op Berffex.it:

Am 15. März werden die Lifte und Pisten in Gröden und die Sellaronda öffnen. Unterkunftsbetriebe, Restaurants/Bars und Geschäfte können bereits ab jetzt öffnen. Wir laden Sie ein die aktuelle online Verfügbarkeit zu prüfen, welche kontinuierlich und in Echtzeit aktualisiert wird. Wir weisen darauf hin, dass es zwischen dem 21. Dezember und 6. Januar 2021 eine Reisebeschränkung gibt.

Zou het echt zo zijn??

Heb 1 tot 9 april geboekt… zou mega zijn als het doorgaat!
Wellicht voor de andere gebieden ook positief nieuws!

jwgroeneveld1 maart 2021 · 17:35

Weet je ook iets over coronamaatregelen?
Test/ quarantaine etc.?

Leon1001 maart 2021 · 17:41

Ik snap die laatste zin van het bericht niet, dat is toch oud nieuws en niet meer relevant? Actualiteit van dit bericht gecheckt?

carlbelgie1 maart 2021 · 17:42

Info website overheid België => Italië

Om Italië binnen te komen, moet u een verklaring op eer(externe link) bij zich hebben.

U moet uw aankomst melden bij de preventieafdeling van de ASL (lokale openbare gezondheidsdienst) van de plaats waar u verblijft. U vindt de bevoegde ASL door op de regio op de kaart te klikken via deze link(externe link).

Er is in heel het land een avondklok in voege van 22:00 tot 05:00.

Als u Italië binnenkomt vanuit België, moet u het negatieve resultaat kunnen voorleggen van een moleculaire of antigeentest, uitgevoerd 48 uur vóór uw aankomst in Italië. Anders moet u een quarantaine van 14 dagen in acht nemen.

Als u de voorbije 14 dagen in een ander land dan België bent geweest, of indien u wil nakijken welke maatregelen van toepassing zijn op uw specifieke situatie, controleert u best de website http://www.viaggiaresicuri.it/(externe link) van het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarop kunt u een “Questionario”(externe link) (vragenlijst) invullen. Op basis van uw antwoorden genereert de website instructies betreffende uw verplaatsing naar of van Italië.

*bericht bewerkt door carlbelgie op 01 mrt 2021 17:45

carlbelgie1 maart 2021 · 17:44

http://www.governo.it/it/articolo/domande-frequenti-sulle-mi…

De rode, oranje, gele en witte zones

De Italiaanse regering werkt met een systeem van zones (rood, oranje, geel, wit), afhankelijk van de sanitaire toestand. Deze kunnen van week tot week veranderen. Om de kleur te kennen van de zone waar u zich bevindt, kan u terecht op deze site van de Italiaanse regering(externe link). U vindt er ook een lijst met veelgestelde vragen.

Sommige Italiaanse regio’s hebben bijkomende beperkingen op lokaal niveau opgelegd, voor bepaalde provincies of steden die een verhoogd risico op besmetting vertonen (rode zones in gele/oranje regio’s). Het is dus sterk aangeraden om de websites van de regio’s regelmatig te raadplegen.

Hieronder een overzicht van de regels onder de verschillende kleurencodes.

In witte zones is het risico op besmetting laag en gelden weinig beperkingen. Momenteel zijn er in Italië geen witte zones.

In gele zones gelden de volgende maatregelen:

Avondklok van 22u tot 5u. Verplaatsingen binnen die tijdspanne zijn enkel toegelaten voor professionele redenen, gezondheidsredenen of in noodsituaties en moeten gerechtvaardigd worden aan de hand van een verklaring op eer(externe link).
Bars en restaurants sluiten om 18u. Maximaal 4 personen zijn toegelaten aan één tafel, tenzij het om samenwonende gezinsleden gaat. Afhalen is mogelijk tot 22u., van bars tot 18:00.
Musea mogen open op weekdagen. Culturele centra, bioscopen, theater- en concertzalen, fitnesscentra, zwembaden, thermen, skistations, recreatiecentra, discotheken, speelzalen, casino’s blijven dicht.
Shoppingcentra sluiten in de weekends en op feestdagen.
In treinen, trams en bussen is de capaciteit beperkt tot 50%.
Contactsport is verboden, behalve voor de profs.
Beurzen en congressen vinden niet plaats.
Feesten zijn verboden, zelfs na burgerlijke en religieuze diensten.
In de privéwoning is het afgeraden om niet tot het gezin behorende personen te ontvangen.
In oranje zones gelden daarenbovenop de volgende maatregelen:

Niemand mag de gemeente of regio in of uit, behalve voor professionele redenen, gezondheidsredenen en in noodsituaties.
Bars en restaurants zijn gesloten. Afhalen is mogelijk tot 22u., in bars enkel tot 18:00. Eetgelegenheden langs autosnelwegen, in ziekenhuizen en luchthavens blijven wel actief.
Schoonheidssalons sluiten.
In rode zones gelden de strengste maatregelen:

Verplaatsingen zijn verboden, ook binnen de eigen gemeente, behalve voor professionele redenen, gezondheidsredenen of in noodsituaties.
Alle commerciële activiteiten sluiten, met uitzondering van supermarkten, voedingswinkels, apotheken, kapperszaken, wassalons, kranten- en tabakswinkels.
Bars en restaurants zijn gesloten. Afhalen is mogelijk tot 22u., van bars tot 18:00. Eetgelegenheden langs autosnelwegen, in ziekenhuizen en op luchthavens blijven wel actief.
Schoonheidssalons sluiten.
Individuele sportactiviteit in openlucht is enkel toegelaten in de onmiddellijke nabijheid van de woonplaats.

ThomJ1 maart 2021 · 18:04

Op hun eigen website en op het skiforum.it zie ik geen geluiden die dit bevestigen. Integendeel, de Italiaanse politiek druk stevig op de rem en o.a. Cervinia heeft de verwachte opening van 5 maart alweer veranderd in: afhankelijk van de authoriteiten. Hoe zeer ik ook zou zien dat wat je zegt werkelijkheid is, vermoed ik dat die informatie niet klopt.

Skiwi871 maart 2021 · 18:28

Volgens mij klopt dit niet tot 6 april zijn alle liften dicht voor toerisme. Tenzij alto adige een eigen uitzondering gaat maken voor die regio. Lijkt me erg onwaarschijnlijk omdat ze momenteel hoge cases hebben waaronder zuid afrikaanse variant. Alto adige is in rode lockdown tot 14 maart.

M@rcel1 maart 2021 · 19:27

Weet je ook iets over coronamaatregelen?
Test/ quarantaine etc.?

jwgroeneveld op 01 mrt 2021 17:35

Ik heb het idee, gezien de andere reacties dat het oud nieuws is.
De laatste regel/zin, verwijst meer naar vorig jaar, dan dit jaar. Om nu al iets te vermelden mbt December,lijkt mij erg prematuur.
Heb zojuist gebeld met de accommodatie, men heeft geen eenduidig nieuws mbt tot openstelling.

Voor nu iedereen bedankt voor de reacties.

🙏🏼⛷

JurrianvanLoo2 maart 2021 · 10:36

Alta Badia, het naastgelegen gebied én onderdeel van de Sella Ronda, heeft al aangegeven niet meer te openen dit seizoen. Dus ik heb mn twijfels bij dit bericht

Let it snow
Asterino2 maart 2021 · 15:14

Geloof ook weinig van een heropening.

Sardinië is trouwens de eerste regio die wit is ;-)

Asterino3 maart 2021 · 17:28

Draghi heeft het DPCM gisteren ondertekend. Alle skigebieden in heel Italie blijven dicht tem 6 April. Over en uit in Italië mensen.
https://www.governo.it/it/articolo/covid-19-il-presidente-dr…

Dit jaar 1 x getourskied en dat was het qua op de latten staan. Nooit gedacht afgelopen herfst dat het volledige winterseizoen eraan zou zijn.

Plaats een reactie