Huis 16 personen nabij piste 2023

Ik ben op zoek naar een huis op loopafstand van de piste. Liefst in Oostenrijk, voor 8 volwassenen en 10 (kleine) kinderen, budget zo € 6000,- in voorjaarsvakantie. Heeft iemand wellicht tips voor een leuk (kindvriendelijk) skigebied?

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 19 nov 2021 09:19

Een huis met 18 bedden dichtbij de piste in de drukste vakantieweek van het jaar?
Dat lijkt me niet zo makkelijk te vinden meer (ik neem aan dat je in 2022 wil gaan).
Ik zou rechtstreeks een reisbureau of reisorganisator aanspreken.
Met heel veel geluk kunnen die nog iets vinden met meerdere appartementen langs elkaar.

Qua budget denk ik ook dat je er moeilijk gaat komen. De goedkoopste opties (men mensen op de slaapbank dan, verspreid over meerdere appartementen) komen op 430 EUR op Sunweb (in het wondermooie, authentieke Saint Francois Longchamp), wel incl skipassen voor iedereen.

Glide on!

Dank voor je bericht. Nee is voor 2023. Ik merk dat ik door de bomen het bos niet meer zie met al die websites dus hoopte op een leuke tip, vandaar.

Misschien is Haus Sion iets voor je in Maria Alm. Het is ongeveer een kwartiertje lopen naar de piste. Het zijn 3 appartementen die je zou kunnen combineren (mits ze nog vrij zijn). Het is een prachtig, luxe huis.

Beetje off-topic misschien, maar wat bedoel je met een kindvriendelijk skigebied? Ik ken namelijk geen kind onvriendelijke skigebieden…

Wij gingen met meerdere gezinnen jarenlang naar Ferienland Stubaital: https://www.ferienland-stubai.at/

Dat ligt in het kindvriendelijke gebied Schlick2000, op loopafstand van de lift. Gratis skipas voor de (jonge) kinderen, met de super ski card kun je in 17 gebieden terecht incl Gletscher.

Ieder gezin een eigen appartement zodat je je even kunt terugtrekken, maar beneden met een grote stube waar we samen konden koken, eten, spelletjes spelen etc en een gigantische speelkelder voor de kinderen. Plus een sauna. En ook nog eens heel betaalbaar!

Ik denk dat je eens in Hochkrimml moet kijken, zeer kind vriendelijk gebied en aan de piste. Ook voor de betere skiërs richting Konigsleiten, Gerlos en Zell am Ziller genoeg uitdagende pistes. https://www.chaletsplus.com/nl/chalets/?booking_criteria=101…
hier zijn wel wat grotere chalets te vinden

*bericht bewerkt door A.P.Versteeg op 19 nov 2021 08:47

Volgens mij voldoet deze “optie” aan al je eisen, alleen past die niet binnen je budget… maar misschien kan je dat nog uit rekken…

Ik heb hier in 2019, als één van de eerste gasten in gezin verbleven… echt een heerlijk huis op een super locatie!! Op de berg, langs de piste en op loopafstand (zelfs met skischoenen aan) van liftstations.
https://www.designferienhaus.com/design-ferienhaus-wagrain/…

Ik ben op zoek naar een huis op loopafstand van de piste. Liefst in Oostenrijk, voor 8 volwassenen en 10 (kleine) kinderen, budget zo € 6000,- in voorjaarsvakantie. Heeft iemand wellicht tips voor een leuk (kindvriendelijk) skigebied?

Appie1979 op 18 nov 2021 21:30

Probeer het eens op airbnb. Alleen op loopafstand van de piste zal lastig worden. Dan schieten de prijzen omhoog.

Beetje off-topic misschien, maar wat bedoel je met een kindvriendelijk skigebied? Ik ken namelijk geen kind onvriendelijke skigebieden…

Dirk_Simpie op 19 nov 2021 08:17

Les2Alpes (wel in Frankrijk) vind ik zelf niet kindvriendelijk.
De beginnersliften liggen er het groostste deel van de dag in de schaduw in het dal waar het echt niet aangenaam is om te vertoeven.

Kindvriendelijk kan je extra krijgen door in te zetten op ruime/zonnige beginnerspistes + fun-slopes of andere rand-animatie (veilige sleepistes, …).

Glide on!

Een zeer leuk, mooi en zeer kindvriendelijk skigebied is het skigebied Riesneralm in Donnersbachwald (enkele jaren geleden nog verkozen tot beste kinderskigebied van Oostenrijk).
Wat verblijf betreft : Op 1,5 km van het skigebied is een prachtig chaletpark gelegen. Op dit chaletpark zijn zeer luxueuze (met sauna) en betaalbare chalets gelegen. Voor 8 volwassenen en 10 kinderen moeten wel 2 chalets gehuurd worden maar als je er vroeg genoeg bij bent dan zijn twee chalets dicht bij elkaar zeker en vast geen probleem (Vb. chalet ‘Haus Liene’ en chalet ‘Haus Elau’). Een budget van 6000 euro zal toereikend zijn
Surf gerust eens naar : https://www.villaforyou.com

Haus Alpenfex in Flachau heeft een appartement voor 18 personen. Kosten zijn voor komend seizoen zijn €700,00 p/d
https://www.alpenfex.at/en/holiday-apartment-flachau/#147367…

Wel wat verder van de piste maar nog steeds op redelijke loopafstand

Plaats een reactie