Nieuwe skischoenen zitten niet goed.

Goedenavond,

Met nieuwe skischoenen naar Oostenrijk vertrokken. Ik heb ze aan laten meten bij een bootfitter.
Heb geen kans meer gehad ze uit te proberen in een skihal, omdat zoals bekent alles ging dicht. :-(

Nu vallen ze erg tegen, ze lijken niet iets te krap. Ik krijg na aantal afdalingen kramp in beide voeten en een voet begint ook te slapen. Ik dacht het komt door de lange reis in de, het is nieuwigheid, dus nog niet langs de ski verhuur geweest. Ik heb dikke en dunne ski sokken geprobeerd, maakt ook geen verschil.

Ik ga morgen zeker langs bij de ski verhuur, maar misschien heeft er hier iemand nog een goede tip?

Alvast dank!

NachtBroeder / Roel

*bericht bewerkt door NachtBroeder op 25 dec 2021 20:26

Ze om te starten eerst zo los mogelijk geskied? De liner moet zich nog even zetten, dus kans dat ze krap voelen in het begin.

Geef het nog een dagje, en doe ze vooral niet te strak aan.

Meestal moeten ze even ingeskied. Dus dunne sokken en niet strak trekken. Geef het nog even. Liever dat ze in het begin iets te krap zitten dan niet krap genoeg.

Zeker niet te strak: tenen moeten kunnen bewegen. Kramp wil zeggen dat er te weinig bloed door je voeten stroomt. Je hebt op maat gemaakte schoenen, dus probeer ze eeest iets losser. Anders in de winkel dunnere sokken halen. Falke heeft verschillende diktes.

Laat weten of het heeft geholpen.

*bericht bewerkt door JaapD op 25 dec 2021 21:20

Kramp komt soms juist door te grote schoenen, maar dat zal het nu wel niet zijn. Bindingen op je voet (de eerste twee vanuit je tenen gezien) echt los, eigenlijk net vast genoeg dat er geen sneeuw naar binnen kan. Die boven je enkel wel goed, zodat je hak achterin blijft.

Altijd dunne sokken. Dus eens met bovenstaande eigenlijk gewoon :).

Edit: skiverhuur komt wellicht niet verder dan je (weer veel te grote) schoenen te verhuren. Ik zou een echte sportzaak zoeken.

*bericht bewerkt door Roy83 op 25 dec 2021 21:06

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Heb ook net hagelnieuwe Strolz schoenen.
Opmerking toen ik ze ging ophalen, dunnen sokken, en vooral niet strak sluiten en beter de onderste helemaal niet sluiten!
Alleen zorgen dat je hak goed naar achter zit, en de strap dicht is.
De snallen zo los mogelijk dus.
Wat zeker helpt is de schoenen ook binnen enkele uren aan te doen zodat de binnenschoen zich kan vormen…
Net als de ervaringen van de andere dus!

Neerslag maakt niet gelukkig, gelukkig maken ze sneeuw...

Owh dank voor zoveel adviezen! Daar kan ik zeker wat mee, vast veel te strak begonnen denk ik.

De sportwinkel / skiverhuur waar ik naar toe ga doet ook aan bootfitting. Ik laat me zeker geen huurschoenen aansmeren. ;-)

Wordt vervolgd!

Thnx!

Laatste keer ook last gehad van kramp en slapende voeten met m’n nieuwe op maat gemaakte zooltjes en boots.
Mijn conclusie toen: te strak aangetrokken inderdaad, de boot zat al passend om m’n voet in tegenstelling tot m’n skischoenen daarvoor, die ik altijd strak aandeed.
En ondanks vakkundigheid van de verkoper zat er wellicht toch iets niet geheel goed in de op maat gemaakte zooltjes. Een iets ruimer en minder steunend zooltje was toen een goede oplossing tegen de kramp. Best nog even proberen zou ik zeggen maar loop er niet te lang mee door! Ik had eind van de week geen gevoel meer in m’n linker voetzool.

Al denk ik dat de sluiting op je voet nog wel losser kan.

Hopelijk helpt het!

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Ik heb ook wel eens nieuwe skischoenen gekocht bij een gespecialiseerde winkel. Alles met laser opgemeten. Toch last blijven houden.
Daarop contact opgenomen met de winkel, daar konden ze de meetgegevens nog inzien en de conclusie was snel gemaakt… Ze hadden me te smalle schoenen verkocht. Verkoper had waarschijnlijk zijn leesbril niet op ofzo. Ik kon de schoenen daarop opsturen en mijn geld terugkrijgen.
Ik zou bij de skishop in het dorp sowieso even de vraag stellen of ze je voeten willen meten en of de schoenen die je nu hebt uberhaupt breed genoeg zijn voor je voeten.
Iedereen kan een fout maken, ook een verkoper.

@NachtBroeder Ik kan uit je alias je naam niet opmaken en of je skischoenen bij ons vandaan komen.
Mocht dat zo zijn, ons ben je altijd welkom voor een refit. Sterker nog we geven een ’ Lifetime Warranty’ op de fit.

Ik hoor graag van je!

Groet, Marco-Paul
DutchBootFitter

Date your skis but marry your boots

Ik ben nu bij de bootfitter. Hij vind ze ook te smal. Ze zijn opgewarmd, nu aan het rondlopen met de opgewarmde schoenen & plakkers op mijn voeten. In de hoop ze op te rekken. Voor €10,- in de fooien pot. :-) Mag weer terug komen als het niet voldoende is.

Wordt vervolgd.

@NachtBroeder Ik kan uit je alias je naam niet opmaken en of je skischoenen bij ons vandaan komen.
Mocht dat zo zijn, ons ben je altijd welkom voor een refit. Sterker nog we geven een ’ Lifetime Warranty’ op de fit.

Ik hoor graag van je!

Groet, Marco-Paul
DutchBootFitter

Marco-Paul op 26 dec 2021 12:04

Dank voor je aanbod. Ze komen alleen niet bij jullie vandaan. Ik heb die garantie ook waar ik ze gekocht heb, maar ik ben niet echt in de buurt. 😉

*bericht bewerkt door NachtBroeder op 26 dec 2021 12:26

Nou er gaat iets niet goed met mijn berichten. Ik heb toch echt een bericht hier geschreven, maar dat is alweer verdwenen.

Nogmaals terug gegaan naar de bootfitter. Hij heeft een schoen nog wat wijder gemaakt, nu was het al wel een stuk beter. We zijn er nog steeds niet. Helaas… Nu had ik de laatste 2 dgn ook teen sokken aangedaan ipv mijn ski sokken, daarmee leek het ook beter te gaan. Al kan dat natuurlijk ook tussen de oren zitten.

Ik weet ook niet of het helpend is dat ik niet veel ski, maar voornamelijk bezig ben met beginnende skiërs te begeleiden. En dus veel stil sta & langzaam ski.

Roel

Ik denk dat jouw probleem minder in de breedte van de schoen zit als ik het laatste lees. Ik ski in de ochtend vaak ook langzaam en sta veel stil, en herken slapende voeten gevoelige voet “brug” en mijn schoenen staan dan los. Heb jij geen in meer of mindere mate doorgezakte voeten of id? Goede zooltjes helpen, alleen wel even een uurtje doorbijten on de ochtend en dan is het pijnlijke gevoel weg.

.

3 paar sokken aantrekken (misschien nog wat extra plakkers bovenaan je wreef/ sprongbeen, daar zit de echte afknelling meestal) --> ze zo heet mogelijk laten maken --> heel strak aantrekken --> een kwartier flink pijn lijden --> en als je dan nog steeds veel meer voelt dan een drukpunt hier of daar, dan zijn ze echt te klein voor een consumentenschoen.

I can stick uphill ice, on my saucer...

Ik neem jullie adviezen mee. Ik ga terug naar de winkel. Dit kan niet zo blijven.
Nu 1st quarantaine uit zitten, 1 van de kinderen is positief…

Ik neem jullie adviezen mee. Ik ga terug naar de winkel. Dit kan niet zo blijven.
Nu 1st quarantaine uit zitten, 1 van de kinderen is positief…

NachtBroeder op 03 jan 2022 14:17

Ai, dat is balen! Zowel die schoenen als de coronabesmetting :(

Sterkte!

Uitrusten doen we thuis wel!

Plaats een reactie