210 dagen geldigheid vaccinatie verloopt als we in Oostenrijk zijn

Onze dochter is 15 jaar, heeft 2 vaccinaties gehad en wij gaan in de voorjaarsvakantie (27 febr tot 6 maart) naar Oostenrijk. Wij dachten er goed aan gedaan te hebben om haar op tijd te vaccineren. Echter nu er 210 dagen geldigheid is in Oostenrijk zal bij haar deze geldigheid precies verlopen halverwege de week als we in Oostenrijk zijn! ( augustus 2021 2e vaccinatie gehad). Ik kan werkelijk nergens vinden hoe we hier mee om moeten gaan. Ze kan Oostenrijk gewoon in met PCR test. En de eerste dagen is haar QR geldig. Maar hoe moet het dan met haar skipas en in restaurants… ? Het scheelt allemaal net een paar dagen.

Dat is vervelend, na dag 210 wordt skipas geblokkeerd en krijg je ook geen groen vonkje meer voor horeca (ook je hotel).
Is ze geboren voor 01-09-2006 dan kan ze verder met Ninja-Pas, geboren na 1-9-06 zul je voor een booster moeten kijken. Dat kan vooraf in Duitsland maar ook tijdens de eerste dagen in Oostenrijk. Iedere provincie of Bundesland heeft officiële vaccinatiecentra waar toeristen ook gratis gebruik van kunnen maken. Vaak vooraf registreren met als adres je vakantieadres. Informeer even bij de lokale VVV, die moeten je verder kunnen helpen. Je booster is direct geldig

*bericht bewerkt door ericelluh op 11 feb 2022 12:37

Is ze geboren voor of na 1 september? Vanaf 1 september kan ze gebruik maken van de Holiday Ninja pass.
In een ander topic staat dat Oostenrijk terug gaat naar 3 G maar onduidelijk is of dat ook voor skiliften geldt.

Je zou kunnen overwegen om een booster in Duitsland te halen, als je dochter voor 1 september geboren is, of je niet wilt testen. Er zijn meerdere topicsover boosteren in Duitsland.

Ze is van voor 1 september. Ik heb ook gelezen dat Oostenrijk terug gaat naar 3G, maar is niet heel duidelijk.

Ze is van voor 1 september. Ik heb ook gelezen dat Oostenrijk terug gaat naar 3G, maar is niet heel duidelijk.

Barbara48 op 11 feb 2022 12:41

Dan kun je “gewoon” gebruik maken van de Ninja-Pas, met thuis golgeltesten die 72 uur geldig zijn. Horeca inderdaad vanaf 19-2 naar 3G. Skipassen blijven vooralsnog 2G. Hier is niets over bekendgemaakt. De hoop is gebaseerd op wat vanuit NL oogpunt redelijk lijkt. Er is geen indicaties dat dit nog op korte termijn aangepast wordt.
Je moet overigens je eerste testresultaat wel binnen hebben voordat NL vaccinatie afloopt. Vergeet ook de neg PCR testen voor de reis door Duitsland niet.

Wij voelen er niet veel voor om haar te laten boosteren in Duitsland alleen maar om te kunnen skiën.
Bij de informatie over de Ninjapas staat dat deze bestemd is voor kinderen die geboren zijn NA september. Raar dat dit niet op leeftijd is, want ze is immers nog 15 jaar als we daar zijn. Ze is geboren in april.

Sorry, klopt, dat gaat dus niet. In Oostenrijk, net als in Nederland, rekenen ze bij kinderen in schooljaren, en het soort onderwijs (12 jaar is in NL t/m groep 8, de grens ligt in het AT systeem bij 14 jaar), vandaar tot 15 en vanaf 1-9, het begin van het schooljaar.
Skiën zonder geldige QR-code kun je vergeten. Dat systeem is volledig geautomatiseerd. Dan blijft er een moeilijke keuze over voor jullie.
Succes

*bericht bewerkt door ericelluh op 11 feb 2022 13:27

Waarom niet een van de eerste dagen boosteren in Oostenrijk?

Plaats een reactie