Boosteren met 16 in Oostenrijk

Heeft iemand hier zijn zoon of dochter van 16 laten boosteren in Oostenrijk ipv een pcr?

Mijn kind is panisch en wil graag de booster. We snappen dat je booster dan alleen internationaal geldig is en niet in Nederland.

Heeft iemand dit gedaan? En waar? Dank!

*bericht bewerkt door moderator (Yo-han) op 15 feb 2022 11:14

Boosteren in AT is net zo makkelijk als in DE.

Zoek even op Bundesland + Impft, waarbij het Bundesland de provincie is waar je gaat verblijven. Hier staat alle informatie, ook voor de boosters.
Kan zowel met als zonder afspraak. Als je een afspraak maakt en vroeger of later komt is dat helemaal niet erg. Kies wel een locatie die Pfizer gebruikt en niet een met Moderna, beiden worden gebruikt maar jongeren mogen alleen Pfizer.
Bij de Centrale Impfstellen is het ook voor toeristen gratis. Je kunt het ook proberen blij een lokale arts, maar meestal kost dat rond de € 20-25. Je Gastgeber kan je hier meestal wel bij helpen. De booster is meteen geldig, handig bij het ophalen van je skipas. Je krijgt een link voor de QR code en een QR code op papier (zo gebeurde het bij ons in ieder geval)
Wat heb je nodig: ID, Anamnese verklaring (staat op de site, bij de locaties in afspraakmogelijkheid), vul deze thuis in, geef als adres je vakantieadres op (verblijf en vaccinatie moeten in zelfde provincie zijn) Het verzekeringsnummer moet je niet invullen. Gele boekje is niet noodzakelijk.

Wij waren op vakantie in Vorarlberg en zijn met kerst met de kinderen naar Dornbirn, bij Bregenz, gereden. Priklocatie ligt daar direct naast de snelweg bij het beursgebouw.
Stonden binnen 30 minuten weer buiten, ging super snel.
Im weet dat er mensen zijn die eerst naar De wilden gaan voor een booster, maar nu in Dornbirn een afspraak hebben gemaakt op de heenreis.

Hoe doe je dat dan bij de grens? Je hebt de booster toch nodig om Oostenrijk in te reizen?

Met een negatieve PCR-test, want bij een booster ben je al 2x gevaccineerd.

*bericht bewerkt door ericelluh op 15 feb 2022 20:29

Verwijderd.

*bericht bewerkt door MiKeZZa op 15 feb 2022 20:41

Heeft iemand hier zijn zoon of dochter van 16 laten boosteren in Oostenrijk ipv een pcr?

Dus booster ipv PCR. Vandaar mijn vraag.

Plaats een reactie